A “mi az ügyed, hol és kiket szolgálsz, segítesz, tanítasz?” kérdés másik oldala a mai, hogy hol és kikkel pihensz. Hogy alig valaki van a helyén? Igen, de talán pontosan ezért is, mert keveseknek van meg az alkalmas mód, ahogy pihenni tudnak.

Amiben nem az elvonulás a lényeg. Tehát nem a hely. Hanem a közösség.

Együtt pihenni akkor és azokkal lehet, amikor és ahol jól vagyunk együtt. Nagyon fontos ez. Hogy hiába veszem az időt ki, ha a környezetem pihenésre nem alkalmas, akkor az alig hasznosul majd, mert nagyon lassan nyugszom csak meg, ha sikerül egyáltalán – míg ezzel szemben, ha alkalmas közegbe megyek, nehány nap is hetekkel ér fel.

Tudod már ezt? Remélem. Ahogy másrészt az is fontos, hogy

a pihenés vezetői (női) felelősség.

Nem küldeni, hanem hívni. Pihentető környezetet biztosítani. A csapat (férfi) pihenése a vezetőnek (nőnek) munka. Amíg mindenki meg nem nyugszik, és amikor már senki nem akar, akkor simul ő ki. Velük. De főként egyedül. Amikor a csapat (férfi) elmegy, munkába vissza tér, a vezető (nő) akkor pihen, mert a vezető (nő) Dolga a csapat (férfi).

A vezető a csapatot tartja, őt pedig a kapcsolata, amihez legtöbbünknek társ kell.

A világ egyik nagy drámája ma, hogy mennyire kevés a vezető (nő), mennyire nincs kapcsolat, mennyire kevés a jól működő társ.

Hogy mit tehetsz? Hívd a csapatot (férfit) pihenni, ha látod, hogy fáradt. Hívd és vidd.

Ha pedig nincsen kedved és erőd hívni és vinni ő(ke)t, akkor ne is az életedet gondold át, hanem lépj ki, mondj fel, NE ámítsd magad tovább!

Nem valódi a csapat (férfi), tehát nem vagy a helyeden, mert nem helyes a motivációd, nincs meg az ügy vagy alkalmatlanok a közösség, ha velük pihenni, nekik pihenést nyújtani kedved nincs, akkor megalkuvásban és önbecsapásban vagy.

A nyugalom vezetői (női) felelősség.

Amihez legelőször is vonzó kell legyen. Tehát jól. KELL. Legyen. A férfi ügy, küldetés, misszió által hasznosul jól, a nőnek ügyében álló férfi támasztása a boldogság. Szép ez nagyon. Férfi és nő megoldása abszolút azonos, csak épp a “célközönség” más. A férfinak a világ, a nőnek a férfi. Az egész világ, és egyetlen férfi. Legyél jól, szükség van Rád!

Joós István