Ha nem válaszol, mondd el újra. Mondd el holnap is. Mondd el holnapután is.

A nők túlzottan féltik magukat. Merj bátrabban, merj őszintébben imádni!

 

 

Kérdés:

“Mi van, ha nem választ a férfi? Ha nem válaszol?
Ha kifejezted az érzelmeidet, és ő nem reagál erre?”

 

Válasz:

Ha nem válaszol, mondd el újra. Mondd el holnap is. Mondd el holnapután is. Ha nem biztos, akkor bizonyosságot kell neki adni. Tanúságot kell tenni nőként mellette.

A férfiak nehéz felfogásúak, nehezen jut be a fejükbe, el kell mondani többször, hogy te tényleg őt választod, hogy neked tényleg lenyűgöző, hogy valódi félistent látsz benne, és az életedet vele akarod élni…

 

Részletes magyarázat

A férfi önbecsülés hiánya

A klasszikus férfi élmény, hogy béna, esendő kicsi és hülye ahhoz képest, hogy a nő milyen fantasztikus. Szubjektíven nagyon problémásnak érzik magukat belülről a férfiak, hatalmas problémakupacnak. A válságban lévő harmincas, negyvenes, ötvenes férfinek ez az alapélménye magáról, bármiben is pózol.

Túl problémásnak érzi magát, mert karrierválságban van, mert magánéleti válságban van, mert házassági válságban van.

A férfi, akivel találkozol, biztos, hogy válságban van, mert ha nem lenne válságban, akkor nem lenne rád nyitott.

Nincs kész a döntésre, ő nem érzi magát értékesnek, ő nem tudja elhinni, hogy te tényleg választanád őt, hogy te áldoznál rá heteket, hónapokat vagy akár éveket, hogy végül egy közös működő életetek legyen.

Azért nyitott a nőre, mert hiánya van. Ha működő kapcsolatai a hiányait tudnák pótolni, akkor nem lenne hiánya, akkor nem lenne nyitott, akkor nem is kapcsolódtatok volna.

3 dolog, amitől a férfi örökre beléd szeret

Az igazabb valójához tudsz-e kapcsolódni?

Ehhez tudsz-e ott lenni hittel, kitartással, türelemmel? Máshogy férfit nem lehet kiérdemelni.

Ez az egyetlen mód és tényleg nincs más.

Nem tudod az egód kockáztatását megúszni.

Ha nem elég lelkesítő ő, hogy kockáztasd, akkor megírod ötször és nem válaszol, akkor tényleg nem érdemled meg azt a boldogságot, vagy nem ő az, akivel ezt megélhetnéd.

Merd ezt őszintén kifejezni újra és újra, ha kell, amíg még végül elhiszi.

Nem veled van a gond, hanem az ő hitével. Veled csak annyi van, hogy mersz-e bátrabb lenni? Mersz-e több muníciót adni, hogy ő tudjon hinni.

  1. A biztonságot, hogy te ott vagy, azt kitartóan és sokszor kell éreztetni, el kell mondani.
  2. Nem szabad a szavaira hallgatni ilyenkor a férfinak, hanem az igényeit kell érezni és a hiányait kielégíteni. A férfi igazából nem tud túl lenni segítség nélkül, és onnantól, hogy elfogad valahonnan segítséget, eldőlt a sorsa. Az lesz a társa, aki neki ebben a helyzetben neki segíteni tud. Jellemzően ez nem az asszony, mert ha az asszony tudna ebben segíteni, akkor segítene, akkor el sem kezdtetek volna beszélgetni.
  3. Tessék visszamenni és még mondani. Leírni e-mail-ben, és ha nem válaszol, leírni újra. A feladat magadat meghaladni, az egódat legyőzve az ő lábához hajolni, még akkor is, ha szavakkal hesseget el, amíg érzed, hogy neki szüksége van a tőled jövő erőre.

Elmondtad az érzéseidet, de nem mondtad el elégszer. Nem mondtad el elég bátran, nem mondtad el elég katartikusan, elég nagy szavakkal.