Ez megint kemény. Sokan keresik, próbálják feltámasztani, de nincs. Női erő. Mármint saját erő nincs, tehát magában nincs, nem mondhatja rá, hogy az övé, senki, mert mint az áram, olyan az erő, hogy alig tárolható; mint a víz, hogy szétnyomja a gátakat, kiveri a biztosítékot, ha tárolni próbálja az ember, mely okból tehát az erő csakis áramlásban létezik, mindenkor.

Áramlásban kell legyen, csakis adás, átadás, hasznosulás során tapasztalható, csakis így nőhet, csakis így lehetünk jól, tehát boldogok, amihez viszont

Irány kell neki.

Az erőnek. Mindenkor. Sok nő problémája ez körülöttem. Halmozni próbál, de nem ad, visszatart, mert nem bízik, vagy mert úgy érzi, nincs hova adjon, amitől az erő, irány híján apad, ami van megromlik benne, sőt önpusztítóvá válik. Sokan próbálnak a gyermeknek adni ilyenkor, értük élni, azonban a gyermek cél nem lehet, az erőt nem fogadhatja, mert a gyermek belül van. A gyermek a Nő része, mint ilyen az erő forrásához csatorna maga is, akin keresztül a Nő felé jön az áram, tehát nem lehet a hasznosító. Az erő hasznosulni csakis kívül, a világban tud.

Amihez iránya kell legyen. Mégpedig konkrét. Külső.

Ahova a Nő a figyelmét, tehát a bizalmát, tehát a hitét adja, ott hasznosul, tehát ott emel, tehát ott ad, függetlenül az időtartamtól. Adni kell. Adni kell, muszáj adni, folyamatosan, mert a Nő atomerőműre van kötve, őbelé érkezik a szál, az erő, amitől magát elvághatja ugyan, de ezzel arányban az élettől is elszakítja, tehát sorvadásra ítéli magát, sőt, a gyermeket is. Kemény ez. Hogy karrier sem megy végül egyedül. A világi cél, projekt, lehet a külső irány, de mindig átmeneti csak, amit mégis hajtani kell, beleállni, ha lelkesít, akkor csináld, mindegy miket írok én itt.

Harcolj!

Mert a cél akarásán csakis így juthatunk tovább, hogy megpróbáljuk elérni. Muszáj. A nő igenis adjon tehát a világnak, bárkinek, projekt, önkéntes munka, akár kurtizánság. Ha konkrét Férfi nincs még, akkor válasszon, akarjon, míg ezekbe végképp kimerülve a megadás, tehát a célok elengedése, tehát a világszépség is megszületik; amivel egy időben a kérő, a férfi is meg fog érkezni. Ígérem. De ehhez az akarást kell őszintén vállalni előbb. Belehalni abba, hogy sajátnak tévedi az erőt, és önmagáénak a döntést. Tapasztalni, hogy szenvedéshez vezet.

Hogy nem.

Mert csakis így, csakis szenvedés által tudjuk végül megadni magunkat az igazságnak, hogy funkciónk van. Hasznosulásunkat a tartozásunk határozza meg. Tehát a helyünket is. Tehát a Társat is. Tehát a boldogságunkat is.

Joós István, 2014. május 11.

Kapcsolódó kurzus: