Az élet a legfontosabb, nem a család.

A család okozat!

 

Kérdés:

“Mi van akkor, ha családos férfival van a nőnek viszonya, aki arra hivatkozva nem vállalja a kapcsolatot, hogy a család szent, és neki az a legfontosabb?”

Válasz:

Az élet a legfontosabb, nem a család. Aki erre hivatkozik, az csak az egészet próbálja megúszni ezzel az érvvel.

A család okozat.  A család békéje és boldogsága a helyén lévő, teremtő, a renddel összhanggal vezetett életnek az eredménye. Azaz annak az eredménye, hogy a helyén van a férfi.

Ha az asszony és szerető dilemmánál a férfi a  családra koncentrál, az hiba, mert semmit sem old meg. Sőt, minden érintett fél sérül és betegszik ezáltal. Ehelyett a férfinak a világban kell megújulnia.

A karrierjében kell, hogy tovább lépjen és döntsön, hogy kiderüljön, hogy ki a nő, aki ehhez társ tud lenni: az asszony, vagy a szerető, vagy egy harmadik.

Csak úgy derül ki, hogy ha tovább lép abba, ami ma a dolga. Aki ehhez benne hinni tud, az tud aztán a társ lenni.

 

Részletes magyarázat

A tönkrement házasság mindenkit megbetegít

A férfi, aki csak a családra fókuszál, emészti a feleséget és a szeretőt is. Olyan önkorlátozásra kényszeríti, ami gyakran női problémákat okoz. A családot csak megfojtja és megöli a férfi, aki a családra fókuszál.

Ha szerető tiszteletben tartja a családot, visszább vonul, nem kéri ezt az áldozatot, magyarul nem vállalja fel, hogy akarja a férfit. De emészti magát ebben, mert a nő végső vágya a helyét elfoglalni,  a férfi életének része lenni.

Ehhez egy határozatlan, döntésképtelen férfi kevés, egy ilyen férfiban nem lehet hinni. Ha valaki csonkítja magát a női szerepében, mert nem vállalja fel azt, hogy szeretné azt a férfit annak ellenére, hogy családja van, akkor ő fojtja vissza magát.

Ilyenkor rengeteg energia van visszafojtva és ez belülről emészti a nőt. Aki nem éli meg a szerepeit a maga teljességében, aki nem meri felvállalni valamilyen okból, az konkrétan magát pusztítja. Ebben mindenki az életével játszik.

A boldog házasság és család nem cél, hanem következmény

A férfinak kell, hogy a világban dolga legyen. Tovább kell, hogy lépjen, jellemzően a munkájában és a karrierjében, meg kell újuljon és ez nem megy a férfinak egyedül.

Nem azt kell várni, hogy a férfi egyik napról a másikra megvilágosodik, hogy minden adott hozzá és csinálja a dolgát egyedül. Hanem az óvatos kis ötleteket kell figyelni, ahová a nő a saját erejét be  tudja fektetni.

Ki az, akinek mesél erről, kitől fogad el ehhez hitet? Ahogy ebben tovább lép, akkor derül ki,a társa ehhez ki lesz. Ami azt is jelenti, hogy nem kell aggódni, ha a férfi pillanatnyilag nem tud választani feleség és szerető között, mert ez teljesen normális. Ha nem tudja ki ő, nem tudja, mihez válasszon társat.