A férfi azzal marad, aki többet tud adni.

A nőnek merni kell adnia, lesz, ami lesz!

 

Kérdés:

“Mi van ha egy késő középkorú férfi azon dilemmázik: hogy a feleségével, vagy a szeretőjével maradjon? Mit tehet a szerető akkor, ha a férfi anyagilag nagyban függ a feleségétől és emiatt nem akar váltani?”

Válasz:

A férfi azzal marad, aki többet tud adni. Aki a saját útján továbblépéséhez többet tud, azzal marad. De aki többet tud neki adni, az sem biztos, hogy tud eleget adni ahhoz, hogy ő tovább lépjen.

 

Részletes magyarázat

A férfi karrierépítésében kell segíteni az előrelépéshez

Egy férfinak az a  fontos, hogy ki hogy tud neki segíteni, akár anyagi dolgokban is. Tehát hogy hol lakhat, ki hisz benne, ki az, akinek esetleg tartalékai vannak, és arra, hogy valamit együtt kezdjenek.

Ezek nagyon nehezen felvállalható szempontok, de valódiak egy 50 év körüli férfi életében, egyrészről, hogy működni tud-e az élete, milyen környezetben tud ehhez lakni, hol és miből van bevétele.

És továbbra is vannak álmai és vágyai, hogy egyébként ő milyen nőt, meg milyen kapcsolatot szeretne; és ezt nehéz ebben elfogadni, hogy a kettő megfér egymás mellett. Nagyon sok férfi él kettős életet.

Vannak a mindennapok, van valamilyen rutin, az asszony, az anyagi stabilitás; és van az álom, hogy hogyan lehet boldog.

Nagyon sok férfinak hétköznapjai vannak, és közben az álmai annyira mélyen el vannak nyomva, hogy nehéz eljutni egyáltalán addig, hogy mi az, ami a továbblépés lenne, mert annyira távoli a lehetőség.

Sok férfinak sikerül így továbblépve megszületni, de sok férfi vissza hullik a semmibe.

A középkorú férfiakra nézve az életközépi válság az, hogy volt valaki, ismerte az életet,  és ismerte magát valamilyennek az élet részeként. Most tovább kéne tudnia lépni, de maga sem hiszi, hogy képes rá.

Ez nagyon kemény, különösen szakmában dolgozó, jelentős anyagi tartalékokkal nem rendelkező férfiak tömege van ebben.

Szeretőből feleség az lehet, aki mindenét tudja adni

A nőnek merni kell adnia, lesz ami lesz. Ha tud eleget adni, hogy a férfi tovább tudjon vele lépni,  vagy el tudja hinni, hogy továbbléphet, akkor a férfi nem azzal lesz, aki anyagi téren végül többet tud adni.

Ennek a férfinak szüksége volna hitre és támogatásra és ezt kell, hogy megkapja valahonnan, ott tud élni. Abban kell neki segítség, hogy hogyan tud továbblépni és  aki ebben neki segíteni tud, az nyeri meg őt végül, azzal fog tudni boldog lenni.

De ez rengeteg munka, sok befektetés. Ez akkor megy, hogy ha a nő számára egészen fantasztikusan lenyűgöző és bele tudja tenni ezt a munkát. Hogy merjen valami nagyot álmodni a saját szakmájában, és merjen tovább lépni.

Ezt kell tudnia befektetni a férfiba. De ha van ehhez lelkesedés, akkor ez egy darabig fog menni. Jó hír az is, hogy ha a nő beletesz minden erőt amije van, és ez nem elég, akkor az álom eltörik.