Az egyetlen helyes alapállás a hála.

Hogy sötét van, és megoldást remélsz, minél hamarabb, bárhonnan is, de lécci!? No erre ugyan várhatsz… hogy Isten (mindenség, sors, véletlen) érted csodát tegyen. Pontosabban, hmm, igazából arra várunk, hogy így tudjuk látni, hiszen BIZONYOSAN találsz számodra lenyűgözően előnyös eseményeket, ha most megállsz kicsit és visszagondolsz húsz-harminc évet. Nos? Tedd meg! A férfi klub idei utolsó alkalma volt a héten, és erről is beszéltünk, hogy ki miért hálás. Nagyon-nagyon lelkesítő. A hála. Hamvas szavaival: az egyetlen helyes alapállás, és ez pontosan így is van. Te miért vagy hálás?

Hogy csupa rossz történt?

Hát ez szörnyű, nagyon együttérzek. Másrészt biztos? Biztos, hogy objektív és abszolút rossz, ami Veled történt, nem lehet, hogy jó oldala is van? Sőt. Tovább megyek… nem lehet, hogy részben a jó oldala miatt történt? Igen. Tudom mire gondolsz: súlyos válságok, megbetegedések, halálesetek is.

Gondold kérlek át!

Mi jó van mégis benne, mire lehetőség, hogy szolgálja azt, akit ért, és hogyan szolgálja a környezetét? Hmm? Nem erőszak, és tudom, hogy nehéz esetleg így nézni, de nem csak azt ígérem meg, hogy érdemes, hanem hogy idővel bizonyosan átbillensz majd erre az oldalra Te is, mert élni, tehát továbblépni csakis a dolgok jó oldalát látva lehet, olyannyira, hogy részben pontosan ezért történik a “rossz”. Hogy meglásd a jót. Hogy válaszd. Hogy erővel állj mellette ki! Hogy a hisztiből továbblépve megadjuk magunkat az igazságnak, vállaljuk a felelősségünket, továbblépjünk a dolgunkban.