Nyílt levél vezetés és követés témában, egy néhai “szabad szellem” tollából.

 

A hozzám fordulók jelentős része mondja, hogy ő belső, szellemi vezetőre hangolódik, és én ezt értem, sőt öröm, de végül konkrét külső vezető kell. Sokakkal, sok beszélgetés témája ez. A Vezető, aki megvan, azonban nincs itt, viszont világos utasításokat küldd, ami abszolút rendben is van, Korszak, ami egy idő után az emberek nagy részének mégis kevés – sőt önbecsapás, a halogatás egy formája, amiből tovább KELL lépni, mert az emberek messze túlnyomó többsége számára konkrét, hús vér, valóságos és tehát, igen, szükségszerűen tökéletlen emberi vezető fontos, ilyen a választandó, tökéletesről álmodozni szabad, de minden valódi választás lényege épp a tökéletlenség, hogy tehát ember, tudni megengedni ezt, neki, tehát magamnak, mert valódi Kapcsolódás, valódi Alázat, valódi Csiszolódás, tehát valódi Közösség és valódi Továbblépés csakis így, emberek közötti beleállás által lehet. Ez van. Mely okból tehát idővel jó a szabadság istenítésén túljutni, mert a szabadság ára magány, remek, amíg bírod, de végül

ÁLLJ ki, és Vezess, minden erőddel, tökéletlenül, de őszintén, emberként, aki vagy, látható és választható módon, egy nagyobb Nálad nagyobb feladat szolgálatában, vagy csatlakozz valakihez, aki Vezet!

EZ a két lehetőség, férfiak és nők, amihez hozzátehetném, hogy nőknek ennyi sincs, mert Nők számára bizonyosan konkrét Férfi az Út, de nem teszem, mert bár erre tartanak, de korszakosan ettől még nagyon fontos, hogy igen, a nő IS vezet, amazon korában mindenképp, így tehát teljes erejével, valóságosan, férfiként kell ezt neki is csinálnia, ha ez épp a Választása. Nos? Vezetsz vagy Követsz? Nem általánosságban. Nem. Hanem konkrétan. Tehát konkrét embert Követsz, Te, valóságosan, vagy konkrét emberek Téged választva követnek. Melyik? Hallom, hogy a kettő között, de a kettő között az semmi. NEM vezet, akit senki nem követ, hiába képzeli. Mondhatjuk, hogy még nem, helyes, akkor tarts ki, de aztán Válassz, ha ez nem változik, válassz és Kövess, minél hamarabb, annál jobb, és – érdekes – aki így maga követésre vált, azt egyszerre mások Vezetőnek látják, és konkrétan kezdik követni, ami a Szolgáló Vezetés lényege.

Barátsággal,
Joós István