A férfi NEM szeretet okán választ – EgoYoga #197

A férfi NEM szeretet okán választ – EgoYoga #197

18 perc

joos-istvan

Joós István

Énakadémia alapító

Fontos téma, hogy mitől is választ majd a férfi, és nem, NEM az történik, hogy a szeretet fokozatosan nő benne Irántad, míg végül választ. Ellenkezőleg. A motiváció önző, lesz – sőt totálisan az.
A videó csak Tagok számára elérhető.

Énakadémia Videótár
Örökös Tagság

Korlátlan hozzáférés

29 900 Ft

Énakadémia Tagság
NEGYEDÉVES
tagdíjfizetéssel

Korlátlan hozzáférés

25 000 Ft / 3 havonta

A férfi NEM szeretet okán választ – EgoYoga #197

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Örökös Tagság
Negyedéves Díj

500+ videó

19 900 Ft / 3 havonta 12 havonta

Előadó

Joós István

ÉNAKADÉMIA ALAPÍTÓ

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

A videó tartalma

A mai videó az előző folytatása, Közösségünkbe érkezett alábbi megosztásokra reakció: 

Emlékszem erre az időszakra. Máig kint van egy cetli az iroda polcra tűzve: 2017.12.11 EMLÉKEZZ!!! Zsolti írta ki. Még nem voltunk “csak” barátok és lelkiztünk – akkor még nem tudtam hogy már szeretők vagyunk ettől is. És én voltam a “főnökasszony”. A legnagyobb csatánk volt ilyen minőségben. Projekt tárgyalásunk volt a gyárigazgatónál. Türelmetlen és tiszteletlen volt – legalábbis úgy éreztem. A tárgyalást követően közöltem vele hogy ez volt az utolsó hogy velem ilyen tiszteletlen volt, végülis is mégis csak én vagyok ennek a cégnek a tulajdonosa. Ő felmondott. Én elfogadtam. Visszamentem érte 50 km-t autózva hazavittem. Szó nélkül ültünk az autóban. Veszített. Egy hét múlva egy kosár sárga rózsát kaptam. 47 szálat – akkor volt a szülinapom. Egy évvel később már a közös otthonunkban ünnepeltük a következőt.

és:

Kinek hosszabb a ….. kardja?!
Szeretnék kapcsolódni Györkei Máté és Joós István posztjaihoz és a videóhoz. Miért nem tud kapcsolódni a Lovag? Már többedik videóban azt hallom, hogy István “felmenti” a Lovagot, mert persze lehet hűtlen és nem tud elköteleződni és bizonytalan és vagdalkozik jobbra-balra…
és már nem nő(ies) de még nem is férfi(as) … a régi működés már nem és az új még nem komfortos. És hát nem tud kapcsolódni az ERŐS nővel. Mi a baj az erős nőkkel? Kettő: erősek és tudatosak. És – főleg itt az Énakadémián – már van elképzelésük arról hogy milyen férfit akarnak, vagy legalábbis arról biztosan hogy milyet nem. És akkor indul a “csata”! A nő majd megsegíti a férfit indulni az ügyben. Húzza, meg tolja. Kikérdezi, meg jól megmondja…. coaching ülés, check lista, stratégia, heti terv, stand-up … A férfi meg majd jól megtanítja a nőt az elfogadásra, a kommunikációra, a türelemre, a hallgatásra…. mert a nőnek dolga megtanulni kinél van a szerszám! Egyik sem azt kapja, amit vár. Főleg nem ha az egojoga szerinti Harcost illetve Világszépet várja. Senki nem mondja el, hogy a Gyakorló Hölgy hisztis picsa (is tud lenni) és a Lovag arrogáns f@sz (is tud lenni). Nekem nagy tanulság végül az volt, hogy nem egymást kell megjavítani!!!!! Lehet kardozni (fasszal) jó sokáig és panaszkodni arra hogy engem nem értenek és de rossz is nekem, vagy lehet felnőni a következő szinthez! Minden ami megakadályoz engem ebben az még mindig az EGO, ami az arroganciában olyan szépen megmutatkozik. De hát az nem maradt ott a ráció halálánál a gödörben? Hát, nem. Fel-feljön mint a gyomorsav, és éppen olyan keserű. Ezt azonban csak magamban tudom megdolgozni. Viszont ahogy magamon ezt teszem, a bennem történő változást észlelve a másikban felépül a tisztelet és mélyül a szeretet.
És itt szólok hogy a Lovag férfi szívébe előbb utóbb helyet kell teremtsen egy olyan nőnek akit tudnia kell tisztelni és mélyen kötődve szeretni – hibáival és az elakadásaival együtt. Mert hogyan tud egy nő bekerülni egy férfibe ha az nem képes szeretni és tisztelni a belsejét – kvázi önmagát – a másik felét. Ha ez így van, ott még van munka.
A másik ki az az ostoba férfi aki nem akarja kibányászni azt a rengeteg kincset, tudást, tapasztalatot, kapcsolati tőkét … amit más emberek rejtenek a számára. És miért nem kezdi azzal a személlyel aki ott áll mellette és még szívesen adná is?! Nahát igen, a hogyan. Mert a nő úgy adja hogy ráborítja a férfi fejére hogy fulladjon bele. És itt jön a lecke: nem bezárom a nőt hanem megnyitom, és nem rázúditom a férfire hanem csak megkínálom vele. És ezt mindenre (is) értem.

– – –

Az Énakadémia a “boldogság útján“ segít továbblépni.

A tó a lélek objektív mélységeit, az oda való leszállás szükségét szimbolizálja – az életünk útján haladva megújulás olykor mindannyiunk számára elkerülhetetlen.

Csak akkor válság, ha nem érted…

Részletesebben:

Az Út-Mutató könyvben szereplő eredeti (férfi-nő) változat:

– – –

Ha HALADNI is szeretnél, és nem csak az elméleten gondolkodni, akkor Legyen saját támogató csapatod, csoportod, közösséged! Mert együtt sokkal könnyebb.

újaknak 👉 Énakadémia Közösség
Tagoknak 👉 Énakadémia Csoportok
Férfiaknak 👉 Férfi Klub by Joós István

A férfi NEM szeretet okán választ – EgoYoga #197

kíváncsi vagy a folytatásra? Akkor vásárolj korlátlan hozzáférést a videóhoz, vagy fizess elő a videótárra és válogass további 500+ közül is.

Ha tag vagy már, akkor lépj be itt, és folytasd.

A férfi NEM szeretet okán választ – EgoYoga #197

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Videótár

500+ videó

44 900 Ft / év
GmailFacebook

Kapcsolódó kurzus

Van remény, hogy Téged választ

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture