Mindenkire illik-e a korszakos rendszer? Vannak-e generációs különbségek? – EgoYoga #224

Mindenkire illik-e a korszakos rendszer? Vannak-e generációs különbségek? – EgoYoga #224

30 perc

joos-istvan

Joós István

Énakadémia alapító

Sokak számára kihívás magukat az élet útján elhelyezni, ami pedig nagyon fontos ahhoz, hogy tiszta legyen, hogy mit kell elhagyjak, és merre érdemes bátran törekedjek. Ez a videó részletes magyarázat a rendszer működéséről, és arról, hogy generációk között milyen különbségek látszanak.
A videó csak Tagok számára elérhető.

Énakadémia Videótár
Örökös Tagság

Korlátlan hozzáférés

29 900 Ft

Énakadémia Tagság
NEGYEDÉVES
tagdíjfizetéssel

Korlátlan hozzáférés

25 000 Ft / 3 havonta

Mindenkire illik-e a korszakos rendszer? Vannak-e generációs különbségek? – EgoYoga #224

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Örökös Tagság
Negyedéves Díj

500+ videó

19 900 Ft / 3 havonta 12 havonta

Előadó

Joós István

ÉNAKADÉMIA ALAPÍTÓ

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

A videó tartalma

A mai videó Közösségünkbe érkezett alábbi megosztásokra reakció:

Én nem illek bele ebbe a korszakos rendszerbe.
Gyerekkorból kilépve nekem nem volt TITÁN időszakom! (Nem mentem hajtani sikert, sem anyagiakat, sem semmit, nem magamnak akartam semmi. Mindig a közösségnek.)
Én 18 évesen kijőve a családi környezetből egyből az önismeret és a keresés útjára léptem.TEHÁT nálam a TITÁN korszak kimaradt, és egyből a KERESŐ korszakba léptem.
Ilyenkor mi a helyzet? Vissza kellene lépnem a TITÁN korszakba, és ismerkedni, udvarolni kellene? Meg anyagi javakat hajtani?
Nem gondolom, hogy nekem Amazonhoz, vagy Istennőhöz kellene kapcsolódnom. Miért lenne jó, hogy olyan nőhöz kapcsolódjak, aki harcos, és nagyon annyira hatni akar?
Trófeára sosem vágytam! (Nem hajtott az akarás vágya). Szerintem sellőre, meg csodaszarvasra sem vágytam sose, miért akarnék imádni egy nőt?
Nem is mutatom magam, és lenyűgöző sem vagyok, meg én a gödörből kijövő fázisban szerintem még nem vagyok.
Tutira nem én vagyok az egyetlen, aki nem illik bele ebbe a korszakos rendszerbe.
Majd jönnek az Y, Z és Alfa meg egyéb újabb generációk is, akiknél minden másképpen van, mint a X generáció előtti embereknél.Az öregeknél.Szóval valószínűleg majd figyelni kell a korszakos keretrendszert, hogy a fiatalabb generációknál ez mennyire működik.
Mert, bár én 1981-es születésű vagyok, de nem tudom magamat beilleszteni a keretrendszerbe.

és:

Én úgy élem meg most ezt a korszakos rendszert mint vmi számítógépes játékot: nem enged a rendszer szintet lépni, amíg nem teljesítem az összes feltételt. Nekem vissza kell most mennem béta-hölgy üzemmódból királylánykodni és amazonkodni is mert pár dolog kimaradt. A minták csődje nálam abban jelentkezik h tapasztalatom szerint ezek a korszakok nem lineáris síkban hanem spirálban követik egymást, és a magasabb szinteken is ott van az összes alsó réteg, visszatérnek témák amiket már meghaladni gondoltam. És rohadtul unom újra futni a köröket de addig adja az élet a pofont amíg meg nem tanulom a leckét ha már ilyen kemény egóm van :)

és:

… azt is látom, hogy egyre inkább másképp történik a fejlődés, mint régen…régen, a régi energiákban még talán kevesebb volt a “szórás”, de most már nagyon megváltozott a fejlődés üteme is, és menete is…felgyorsult nagyon… És annyira különböző, hogy kinek mit kell megfejlődnie ebben az életében… pl. nekem a munka/pénz terén ebben az életemben sosem volt igazi nagy kihívásom.. Valahogy úgy születtem, hogy már megvolt bennem a képesség, hogy ott merjek mindig ugrani, akár a teljes ismeretlenbe, mert volt bennem egy hihetetlen belső erő, ami megtartott, és egy bizalom a Fentiekbe, ami szintén…. ezért ez a terület működött, és mondhatni ideális számomra szinte a kezdetektől… ami nem azt jelenti, hogy nem kellett megdolgoznom dolgokért, de ez ment… Ez nekem nem csak az amazon korszakban jött el, ez a képesség születésemtől bennem volt, amivel ezt a területet jól tudom működtetni..pl.mikor leszidott a főnököm, bántottak stb… akkor is, már eleve ott volt egy belső stabilitás, erő, tudás, hogy értékes vagyok..akárki, akármit mond…No de nem így a párkapcsolatban…. az meg a kezdetektől akadt… Nekem az a nagy kihívás a mai napig. Ezt csak azért írtam le, hogy tényleg nagy egyedi eltérések vannak a fejlődésben, és hogy kinek mit kell megtapasztalnia a fejlődése során.

Viszont egy mankót adott nekem a korszakos rendszer. Bizonyos dolgokat, pl. férfi működés – ezáltal értettem meg jobban, amiben tényleg vannak egyezőségek a nagy különbözőségek ellenére is…

A másik gondolatom, hogy a fejlődés nem lineárisan zajlik… csak a mi emberi elménk gondolkodik lineárisan, de amúgy multidimenzionálisan fejlődünk, több síkon… és talán ezért lehet az, hogy egy területen már megvan stabilan az önmagam szeretete, és nagyszerűsége a “kezdetektől”, míg más területen meg ezt ebben az életemben tanulnom/fejlesztenem kell…

és:

Én is pontosan így érzem, már több mint egy éve. “Nem illek belle ebbe a korszakos rendszerbe”. (Írtam erről korábban, hogy miért…) Sokáig nem találtam a helyemet itt, nagyon sokszor ki is akartam már lépni a közösségből. Elvégeztem a mentorfolyamattal egybekötött Egoyoga képzést, de továbbra is úgy éreztem “kakukk tojás” vagyok. Sokáig küzdöttem ez ellen (pont, mint egy amazon :)), mára valahogy beletörődtem és már nem próbálom “elhelyezni” magam a korszakos rendszerben. Itt ragadtam. Az Egoyoga szerint nem is juthatnék tovább, hisz nem éltem meg amazonként a szexualitásomat (minden mást igen). Viszont pontosan tudom, hogy úgy már nem is fogom megélni, mint egy “igazi” amazon – a betegségem miatt (ilyen rész nincs a korszakos rendszerben – mi van ha valaki fizikailag képtelen rá?). De mit is nevezünk igazinak??? Energetikailag megéltem… úgy, ahogy én tudtam akkor / vagy tudom most. Úgy vagyok vele, hogy én érzem, hol járok és az érzéseimmel megyek. Nagyon mély folyamatokon megyek át jelenleg és ez most így NEKEM jó! Ha nem illek bele a rendszerbe az is jó, sőt! Mindig is különc voltam. 😁

és:

Szerintem mindenki beleillik a korszakos rendszerbe, mert az egyes korszakokhoz tartozó lelki (belső)folyamatok (is) számítanak, nem csak a konkrét életesemények…én ezt tapasztalom magammal kapcsolatban.

– – –

Az Énakadémia az Utadon segít továbblépni.

A tó a lélek objektív mélységeit, az oda való leszállás szükségességét jelenti – mert boldog csak az lehet, aki önazonos, tehát igaz életet él, amihez meg kell magunkat ismerni.

Csak akkor válság, ha nem érted, ami történik…

Az Ego Yoga munkához használt részletesebb változat:

Az eredeti – férfi-nő szerepek változását mutató – változat:

– – –

Ha HALADNI is szeretnél, és nem csak az elméleten gondolkodni:

1. Legyen meg, ahol őszinte vagy, mert magunkat legjobban tükörben látjuk – mentor, terapeuta, pap vagy értő közösség alapszükséglet!
2. Használd mások tapasztalatait, mert olyanokkal kapcsolódva, akik már megoldottak hasonló helyzetet sokkal könnyebb az élet!
3. Segíts másoknak, mert (1) VAN mit adj, (2) nagyon is kell a segítséged, ÉS (3) magad miatt is fontos, hogy tapasztald a saját értéked!

👉 útonjárók közössége ITT

Mindenkire illik-e a korszakos rendszer? Vannak-e generációs különbségek? – EgoYoga #224

kíváncsi vagy a folytatásra? Akkor vásárolj korlátlan hozzáférést a videóhoz, vagy fizess elő a videótárra és válogass további 500+ közül is.

Ha tag vagy már, akkor lépj be itt, és folytasd.

Mindenkire illik-e a korszakos rendszer? Vannak-e generációs különbségek? – EgoYoga #224

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Videótár

500+ videó

44 900 Ft / év
GmailFacebook

Kapcsolódó kurzus

Van remény, hogy Téged választ

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture