A reményt el KELL veszíteni! – EgoYoga #190

A reményt el KELL veszíteni! – EgoYoga #190

17 perc

joos-istvan

Joós István

Énakadémia alapító

A reményvesztettség el-ke-rül-he-tet-len sarokkő élmény, a ráció halála előtt – a lényege épp ennek a szó szerint sors-fordító időszaknak, hogy a reményt (belül) elveszítjük, hogy (kívül) megtalálhassuk a boldogságunkat. A reményvesztettek tényleg vigasztalást kapnak. Amihez a kapcsolódás (kommunikáció / részvétel) ÚJ módját tanuljuk meg. JÓ, ha nem tudod mi lesz holnap – SZUPER, ha a ráció vergődik, sikít, haldoklik… Isten hozott az emberi játék e magasabb szintjén, Isten hozott a MOST-ban, ami a Kapcsolat születését megelőző pillanat!
A videó csak Tagok számára elérhető.

Énakadémia Videótár
Örökös Tagság

Korlátlan hozzáférés

29 900 Ft

Énakadémia Tagság
NEGYEDÉVES
tagdíjfizetéssel

Korlátlan hozzáférés

25 000 Ft / 3 havonta

A reményt el KELL veszíteni! – EgoYoga #190

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Örökös Tagság
Negyedéves Díj

500+ videó

19 900 Ft / 3 havonta 12 havonta

Előadó

Joós István

ÉNAKADÉMIA ALAPÍTÓ

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

A videó tartalma

A mai videó Közösségünkbe érkezett alábbi megosztásra reakció: 

Jó ideje úgy érzem, hogy nem tudok emberekhez kapcsolódni. Régen szerettem társaságban járni, középpontban mozogtam, maximum 2 óra elegendő volt, hogy az emberek megkedveljenek. Ezek nem mély kapcsolódások voltak, sokkal inkább felszínesek. Vadidegenek között sokan érzik magukat frusztráltan, kínosan. Volt érzékem hozzá, hogy ezeket az emberek találjam meg, oldjam fel és jó volt látni, hogy jól érzik magukat. Jó érzés volt mozgatni a társaságot és annak hangulatát. Itt az Énakadémián, ember sincs, aki elhinné, hogy ilyen voltam. Számomra ez az egyik, ami miatt ijesztő a változás. Már nem tudok „locsogni-fecsegni” a semmitől, nem vagyok képes rá, hogy embereket feloldjak, vagy társaságokat mozgassak. Egy ideig próbáltam elfogadni, hogy ilyen lettem. De most mégis szerettem volna ez a képességemet visszakapni. Tűpontos képességem, ami játszi könnyedséggel ment.

Tegnap este beugrott Pál Feri egyik miséje. Pünkösd. Kifejezetten nehéz téma. Újra meghallgattam. Arról beszél benne, hogy mikor él át az agy fizikai fájdalmat, miközben fizikailag nem bántanak. Furcsán szemlélem, hogy mind az 5 szociális fájdalom mint szituáció, a mostani hétvégémben is megjelent, mégsem érzem most se, hogy ez fájdalmat okozott volna. Ezt kérlek, senki ne vegye magára, jól éreztem magam a biciklizésen, egyszerűen csak pontosan az a furcsa, hogy miközben megjelennek ezek a szituációk, fizikai fájdalmat kellett volna éreznem, mégsem ez jött, csak egy szótlan kifelé figyelés. Sokadszorra. Borzasztóan idegesítő. Emiatt is nem beszéltem veletek, szinte semmit. Hiába erőltetném mégse megy, eleinte azt gondoltam, a misében elhangzottak miatt. Logikus lenne a magyarázat, de kifejezetten jól érzem magam ezen szituációk ellenére, így az elmélet is megdől. Tudom, hogy ennek én magam vagyok az oka, de nem tudom, hogyan változtassak rajta.

Nem tartom magam annyira jó embernek, mint amilyen Jézus és keresztény sem leszek sose, de mégis szép és szívesen tenném, ha tudnám, azt ami a misében elhangzik, amit Jézus tesz: „El fogom küldeni nektek az Igazság Lelkét és az Igazság Lelke mindent megértet majd veletek… fel fogja tárni számotokra ki vagyok én és ti kik vagytok.” Szép megfogalmazás, ahogyan a Szentlélekről beszél Jézus: „Az Igazság lelke”, „Vigasztaló”. Az igazság bennem, a lelkemből fakad, az igazság valóban vigasztaló, nekem ezt mondja. Hogy nem érzem a megértést, az elfogadást, tulajdonképpen nem számít. Talán sose fognak úgy érteni emberek engem, ahogy én értem és érzékelem magam.

https://www.youtube.com/watch?v=Iw2wP2_rJDA

Az egyik felem szeretné visszakapni a cserfes, barátságos, közvetlen lányt, aki voltam. A másik felem érzi, hogy aki voltam az elmúlt 35 évben, már nincs sehol. Ma egy olyan ember vagyok, akit magam se ismerek, csak figyelem, ki a fene ez az ember? Nem akarok ilyen lenni. Megint minden szétesik, de nem ez az ijesztő, hanem hogy nem tudom ismét összerakni. Hónapok telnek és nem tudom mi lesz holnap. Nem számít mi lesz holnap. Nem tudom merre, hol van irány, nem tudom hol a következő lépés és örülök, hogy ebben az állapotban semmilyen döntést nem kell hoznom. Az is csak történik velem, minden mostanában, rajtam kívül.

Hogyan nyerhetem vissza a régi képességeimet? Hogyan lehet ezt csinálni? Hogyan találom meg ismét saját magamat? Rengeteget gondolkozom ezeken és a végén oda jutok vissza most már más van. Hiába akarok és rettenetesen akarok visszamenni, de tenni nem tudom. Vajon a régi képességeim örökre elvesztek? Vajon aki voltam, abból tényleg semmi sem maradt?

– – –

Az Énakadémia a “boldogság útján“ segít továbblépni.

A tó a lélek objektív mélységeit, az oda való leszállás szükségét szimbolizálja – az életközepi megújulás mindannyiunk számára elkerülhetetlen.

Csak akkor válság, ha nem érted…

Részletesebben:

Az Út-Mutató könyvben szereplő eredeti (férfi-nő) változat:

– – –

Ha HALADNI is szeretnél, és nem csak az elméleten gondolkodni, akkor Legyen saját támogató csapatod, csoportod, közösséged! Mert együtt sokkal könnyebb.

újaknak 👉 Énakadémia Közösség
Tagoknak 👉 Énakadémia Csoportok
Férfiaknak 👉 Férfi Klub by Joós István

A reményt el KELL veszíteni! – EgoYoga #190

kíváncsi vagy a folytatásra? Akkor vásárolj korlátlan hozzáférést a videóhoz, vagy fizess elő a videótárra és válogass további 500+ közül is.

Ha tag vagy már, akkor lépj be itt, és folytasd.

A reményt el KELL veszíteni! – EgoYoga #190

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Videótár

500+ videó

44 900 Ft / év
GmailFacebook

Kapcsolódó kurzus

Van remény, hogy Téged választ

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture