Nő akkor is kell a férfinak segítsen, amikor nem lehet – EgoYoga #205

Nő akkor is kell a férfinak segítsen, amikor nem lehet – EgoYoga #205

30 perc

joos-istvan

Joós István

Énakadémia alapító

Most akkor lehet és kell az önismeretben vergődő férfinak segíteni vagy nem – volt a kérdés. Mert hogy régebben azt mondtam, hogy a férfi egyedül tud csak a túltólt racionalizmusba (hülyeségbe) belehalni. Lehet is és kell is, épp csak az eredmény nem az lesz, amit a nők remélnek… Másképp ugyanez: az amazon bár tetőzik siker és önbizalom dolgában, de figyelemigény és szeretethiány jóllakatását nem ez, hanem a ráció halála adja majd meg.
A videó csak Videótár tagsággal elérhető.

Énakadémia Videótár
Örökös Tagság

Korlátlan hozzáférés

29 900 Ft

Énakadémia Tagság
NEGYEDÉVES
tagdíjfizetéssel

Korlátlan hozzáférés

25 000 Ft / 3 havonta

Nő akkor is kell a férfinak segítsen, amikor nem lehet – EgoYoga #205

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Örökös Tagság
Negyedéves Díj

500+ videó

19 900 Ft / 3 havonta 12 havonta

Előadó

Joós István

ÉNAKADÉMIA ALAPÍTÓ

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

A videó tartalma

A mai videó Közösségünkben férfiak segítéséről az előző videók kapcsán kialakult beszélgetésre reakció: 

Én most ezt akkor nem értem…..
Eddig volt,hogy nőket a férfi által kapott pofon változtatja
Férfiakat pedig a világ..
.,🙈
Elég fura tapasztalataim vannak ez ügyben.Megcsináltuk a másoknak egészséges almalét..voltak ötleteim,mutattam-anyagiakat fektettem bele,csináltuk -sikere lett..Aztán persze,ahogy kiderült babát várok,nem szándékosan-lelépett..
Aztán mutattam hogy nagyszerűen igazgatom és felújítom egy másiknak az apartmanom-nézegettük,bíztattam,mert lelkesedett benne,hogy vegyen.vett is,persze azóta is lelkes ott-mással.Nincs bajom már a mással…
De ezek a kudarcélmények vhogy reménytelenségeket hoztak.
Viszont,akiket látok,hallok azt mondja,ő nem akar csinálni semmit..

és:

Itt eddig az volt a mondás, hogy nem lehet megmenteni a férfit, maga kell rájöjjön, hogy már szenved annyira…

Most meg jön ez a videó…

és:

Köszi a helyesbítő videót. Rendben van. Egy próbát megér, én is azt mondom. Viszont rengeteg kérdésem van, hogy hogyan váltjuk mindezt aprópénzre.

Pl. mi van akkor, hogy ha a férfi nem él a tudatosságommal, nem fogadja meg azt?

Miből meríti a nő ehhez az egyoldalú invesztáláshoz az erejét?

Egy tudatos nő annak a tudatával is rendelkezik, hogy ő értékes és megbecsülendő ember, tehát ez ellentmond annak, amire egy ilyen férfi készteti őt, hogy mondjon le magáról, tegye háttérbe magát, az ő szükségletei most nem elsődlegesek, mert a férfire kell figyelni. Ha egy tudatos nő szereti és megbecsüli magát, akkor nem megy bele egy ilyen egyoldalú kapcsolatba, vagy ha belemegy, akkor előbb-utóbb le kell mondania magáról, ami egyértelműen az erejének a végét is jelenti. Szóval hol a határ? Invesztáljunk bele mindenek felett. De hogyan? Miből? Nem egó kérdése, hogy mit kapok én ezért. Hanem a lélek kérdése, aki szeretettel vesz körbe s ezt szánja nekem is.

Meg az is természetellenes, hogy a nő rendelkezik a többlettel, ő a tudatos, ő ad, ő figyel s mégis ő az aki mindezért háttérbe szorul és akinek le kell mennie alfába minden egyes alkalommal, hogy a férfihez megfelelően igazítsa az üzenetet.

és:

Meghallgattam a videót és értem amit irtok és tökre igazatok van. Menjenek a férfiak a picsába! És különben: nem tudod megváltoztatni, és ha AKAROD megváltoztatni, ha bármit – pl Önismeret -, rá AKARSZ erőltetni, vagy ÜGYÉBE AKAROD állítani, akkor jó eséllyel elhagy. Nem a férfiért kell csináld, hanem magadért! És ha igaz lenne, amit Rózi ír hogy a tudatos nő érti és szereti magát és tudja magáról hogy értékes és megbecsülendő, akkor nem menne bele vagy főleg nem maradna benne annyi nő számára méltatlan kapcsolatba.
Szerintem mindenki magáért felel! Búvároktató vagyok: ha látok egy fuldoklót abban segítek neki, hogy a felszínre emelem és biztosítom hogy kapjon levegőt. Nem úszok helyette. Maximum kihúzom a partra. Nem engedem hogy lenyomjon a víz alá a túlélésért. És nem ebben a helyzetben akarom felkészíteni az olimpiára.
Szerintem az a kulcs: dolgozz magadon, ha fejlődni szeretnél életed végéig. A párkapcsolati coaching képzésen az egyik Csoporttársam 78 éves. 50 évet élt le a második férjével. Most azért tanul coachnak mert van mit átadnia de nem tudja jól átadni. Ő azt mondja: a hosszú kapcsolat titka: megtanulni jól szeretni és jól kifejezni ÖNMAGAD!
Ha fejlődsz megszereted és megtanulod megbecsülni magad, akkor lesznek akiknek megmented az életét és nekik ennyi elég “élni” valahogy, de lesznek olyanok akik veled fognak úszni.

– – –

 

Az Énakadémia a “boldogság útján“ segít továbblépni.

A tó a lélek objektív mélységeit, az oda való leszállás szükségét szimbolizálja – az életünk útján haladva a megújulás mindannyiunk számára elkerülhetetlen.

Csak akkor válság, ha nem érted…

Részletesebben:

Az Út-Mutató könyvben szereplő eredeti (férfi-nő) változat:

– – –

Ha HALADNI is szeretnél, és nem csak az elméleten gondolkodni:

1. Tudd meg, hol jársz, ingyenesen, ITT!
2. Legyen támogató közösséged, nálunk vagy máshol, mert mások tapasztalatait is használva sokkal könnyebb az élet!
3. Ha úgy érzed, hogy már “tartasz” valahol, akkor segíts másoknak – VAN mit adj ÉS kellesz!

👉 Énakadémia Közösség

Nő akkor is kell a férfinak segítsen, amikor nem lehet – EgoYoga #205

kíváncsi vagy a folytatásra? Akkor vásárolj korlátlan hozzáférést a videóhoz, vagy fizess elő a videótárra és válogass további 500+ közül is.

Ha tag vagy már, akkor lépj be itt, és folytasd.

Nő akkor is kell a férfinak segítsen, amikor nem lehet – EgoYoga #205

Korlátlan hozzáférés a videóhoz

990 Ft

Videótár

500+ videó

44 900 Ft / év
GmailFacebook

Kapcsolódó kurzus

Van remény, hogy Téged választ

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture