Életnavigáció

Életnavigáció

Ha holnap reggel egy teljesen ismeretlen helyen, mobil nélkül ébrednél, hogy jutnál haza? Észak? Dél? Kelet? Nyugat?

Az életben mindig van helyes irány, de hogy találod meg?

Mi az Életnavigáció?

A régi idők utazói pontosan ismerték a természet jeleit, a csillagokat, mert ez a tudás biztosította a tájékozódást számukra. Ezekből tudták, hogy hol vannak épp, és hogy merre kell menniük.

Sokat fejlődött a világ azóta, de az mit sem változott, hogy ha el szeretnénk jutni valahova: (1) ma is pontosan ugyanúgy tudnunk kell, hogy hol vagyunk éppen. (2) a helyes irány a helyzetünkhöz képest meghatározható.

Az Életnavigáció lelki navigációs segítség, ami a földrajzi navigáció esetén megszokott biztonságot lelki kihívásokhoz adja. Sok ezer ember egyedi élettörténeteinek egyezései alapján várható, hogy Nálad is helyesen működik majd. 

Ha dilemmák vannak az életedben, és nem vagy benne maradéktalanul biztos, hogy jó felé mész, akkor a legjobb helyen vagy, mert az Életnavigáció kérdőívet kitöltve, és az itt elérhető ingyenes kiértékelés birtokában 

(1) tisztábban fogod látni a helyzetedet, és (2) abban is jóval magabiztosabb leszel, hogy merre, kikkel és hogyan lépj tovább! 

A kérdőív témái

Asset 2

Munka

Asset 3

Párkapcsolat

Asset 12

Szülők

Asset 10

Bizalom - önbizalom

Asset 7

Világkép

Asset 11

Társas kapcsolatok

Asset 6

Pénz

Asset 8

Hitrendszer

Mit tartalmaz a kiértékelés?

I. Helyzetkép

Személyes életedre vonatkozó helyzetkép, ami őszinte és kendőzetlen megfogalmazással mutat rá jelenlegi működési mechanizmusodra, motivációdra, és annak hiányosságaira is a különböző életterületeken. Ha pontosan válaszolsz a kérdőív kérdéseire, magadra fogsz ismerni a helyzetképben, ami jó érzés lesz, és bizalmat kelt majd.

Másrészt lesznek benne olyan megállapítások is, melyek olvasása közben az első érzésed az lesz: “ez nem igaz!”. Ezek lesznek azok a részek, állítások, működési mechanizmusok és érzetek, melyekkel leginkább dolgod lesz – amikre ma még nem látsz rá, amiknek zsigerileg ellenállsz, amiket azonnal elutasítasz. Semmi gond. Dolgozni fognak benned, még ha el is utasítod őket. 

Összességében a helyzetkép célja, hogy egy teljesebb képet adjon. Neked. Rólad.

II. Tennivalók

A helyzetkép után az egyes életterületeket külön is vizsgálva mutatjuk meg, milyen irányba érdemes lépned. Konkrét és használható javaslatokat kapsz, melyek természetesen nem varázspálcaként változtatják meg azonnal az életed, de alkalmazásukkal, gyakorlásukkal garantáltan olyan változásokat érhetsz el, melyektől a mindennapokban is változik majd az életed.

Asset 2

Munka

Asset 3

Párkapcsolat

Asset 12

Szülők

Asset 10

Bizalom - önbizalom

Asset 7

Világkép

Asset 11

Társas kapcsolatok

Asset 6

Pénz

Asset 8

Hitrendszer

III. Támogatás

Aki tett már munkát sikeresen megvalósított változási folyamatba, az tudja, hogy sokkal könnyebb az elhatározását végig vinni, ha számára meggyőző támogatást is érez a háta mögött. Ebben a részeben olyan online vagy személyes, egyéni vagy csoportos támogatási formákat találsz, melyekből könnyedén ki tudod majd választani a személyiségedhez, időbeosztásodhoz leginkább illeszkedő lehetőséget, amennyiben az elhatározás, hogy az életeden változtatsz megszületett benned.

IV. Kapcsolatjavítás

Tapasztalatunk, hogy az igazi boldogság végül kapcsolódásból születik – kapcsolataink minőségével arányban tudunk boldogok lenni, mely okból egyedi és konkért javaslatunk van, hogy a megismert életnavigációs elemzés eredményét hogyan állíthatod a kapcsolataid javításának szolgálatába.

Így működik

enaka1

Vásárold meg az anyagot.

enaka2

Vásárlás után azonnal, – a regisztrációnál használt – e-mail címedre küldjük ki a kérdőívet, melynek kitöltése 15-20 percet vesz igénybe.

enaka3

Kérdőíved beérkezését követő munkanapon megkapod az élethelyzet értékelést, javasolt irányt és támogatási lehetőségeket is tartalmazó anyagunkat.

Miért érdemes...?

Mert működik!

Mi már tudjuk, ezért vissza adjuk a termék árát, ha nem vagy az eredménnyel elégedett.
De Téged csakis a személyes tapasztalat fog meggyőzni!

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

Kitöltők visszajelzései:

Érdekesnek találod? Oszd meg másokkal is!

link

Az ÉLETNAVIGÁCIÓ HÁTTERE

Korszakos EgoYoga™ Rendszer

Az Énakadémia korszakos rendszere – az EgoYoga – néhány ezer élettörténet egyezésein alapuló magyarázatot ad az élet kihívásaihoz.

Értsd jobban, hogy melyik nagy életkorszak melyik szakaszában vagy, hogy (A) tisztábban lásd a helyzetedet, (B) könnyebben tudj továbblépni és (C) kapcsolódni!

Kattints a képre, ha rövid leírás érdekel, vagy nézd meg Joós István másfél órás ingyenes előadását!

Az Életnavigáció Háttere

ÉNAKADÉMIA

Térkép az élethez

A korszakos életnavigációs rendszer amolyan “térkép az élethez”, avagy másképp: tapasztalati alapon álló logikus magyarázat az élet nagy korszakaihoz, és az ezeket elválasztó válságok “gyors” megoldásához.

A rendszer legegyszerűbb magyarázata, hogy minták mentén indulunk, mindannyian, jól is megy minden, míg aztán egy ponton válságba jutunk. A jó hír, hogy nem rontottál el semmit, minden rendben, a válság megújulás (!) mindenkit utolér. Másképp: nem Te vagy válságban, hanem a csak mód, ahogy az életedet eddig élted. A megoldás egyszerű: tovább kell lépj.

A továbblépés módja, hogy az ember az élete útján továbblép (ezoterikus fogalommal: felébred, tehát ráébred arra, hogy nem helyesen él). 

Feladat: (1) kimondani az igazságot, (2) a halogatott helyes lépéseket megtenni. Amit persze csak mondani könnyű, megtenni nagyon nehéz.

Olyan ez, mint a “Mátrix” című filmben. Kesergés és panaszkodás helyett magaddal és a vágyaiddal (a személyes igazságoddal) kell szembenézz. Helyed van és vár. Az igazi Munka és az igazi Társ az Igaz Élet jutalma lesz,  csak épp a halogatást, hazugságot, önámítást, pózokat kell felszámold előbb.

Vállalj az életedért felelősséget!

Használd hozzá mások tapasztalatait.
Együtt sokkal könnyebb.

Mire jó?

Ha ÉRTED hol jársz, akkor a múltat elfogadni, a haragot letenni és a továbblépés helyes irányát megtalálni is könnyebb.

Tapasztalatunk, hogy a válságok amolyan “lelki szabadulószobák”, ahol nem csak a szabadulóművész, de az akadály is Te magad vagy.

Lehetőségeid:

    1. nem változtatsz, tehát szenvedsz, míg végül pánik lesz, és kitörsz,
    2. egyedül próbálkozol, míg egyszer majdcsak rájössz a megoldásra,
    3. segítséget fogadsz el olyanoktól, akik megoldottak hasonló helyzetet.

Mi a harmadik megközelítést ajánljuk!

Sok száz életút egyezései alapján tudunk Neked magyarázatot adni arra, hogy miért volt elkerülhetetlen, ami Veled történik épp, miért van rendben, és merre jó lépj, hogy a helyzet hatékonyan változzék.

Megközelítésünk ezreknek segített már – reméljük, Te is hasznosnak találod!

Magyarázat

Az út elejét a Minták határozzák meg, és bár az elején ebből akár biztonság és siker születik, a vége felé már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Tudatlan“ ember titán, de (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták csődje” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön (a teljes személyiségét kell integrálja) az ember – a válság befelé indulni segít…

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= az Igazi Önmagunkat) fedezzük mélyülve fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és mások tapasztalatai.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. A közkeletű vélekedéssel ellentétben terápia, coaching, meditáció vagy ima útján sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz 1) súlyokat kell letenni, 2) a helyes irányt szükséges megtalálni.

A mélypont a “Ráció Halála” lesz, ami után nagy kihívás marad, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem – még mindig nem – vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket, amint készen állunk rá (!) –, és ez egyszerre eredményez hasznosságot, társat és közösséget. A “Céltudatos” ember különlegessége, hogy tudja és teszi a dolgát.

Rövid videómagyarázat alább, másfél órás a nyitóoldalon.: 

 

Honnan vettétek?

A korszakos életnavigációs rendszer neve EgoYoga. Az emberiség ősi meséire és mítoszaira, Jung munkájára és a Hős Útjára épül. Dante, Homérosz, Shakespeare, sőt a nagy hollywoodi sikerfilmek hősei, Luke Skywalker és Neo, de még Steve Jobs és Madonna is ezen az úton jártak.

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!