Megközelítésünk alapja a Férfi és Női szerepek korszakos tisztázása, közös Ügy, Csapat, Család és Bátorság fontossága – küldetésünk, hogy új életbe megérkezni segítsünk, minél több embernek.

 

Világképünket összefoglaló állítások:

1. Megfigyelésünk, hogy az emberi Boldogság kulcsa, hogy értékesnek érezzük magunkat, amihez hasznosak kell legyünk, és ezért legfontosabb kérdés az önazonos Hely, ahol az egyén folyamatosan növekedve legjobban hasznosul: miért áldozod magad?  

2. Meggyőződésünk, hogy minden embernek van tehetségei és lelkesedése által meghatározott konkrét Helye, amihez önmagunk őszinte felvállalása által léphetünk egyre közelebb, gyorsítani új kapcsolódások és tapasztalatok által csiszolódva tudunk.

3. Tapasztalatunk, hogy férfi és nő másképp és másban igazán jó, tehát hasznos, az egyik inkább a Legyen irányában megszállott, a másik a Van dolgában bölcs. Az nemek összemosása tévedés és elmagányosít. Hiányainkat vállalva az élet is jobban működik. 

4. Szenvedés által váltott tanulságunk, hogy szükségünk van egymásra, mert a helyünkönk jól működni csakis együtt tudunk, férfiak és nők – Tánc nincsen zene nélkül, a közös Lelkesedés, Feladat, Küldetés elfogadása, az ahhoz való igazodás szükségszerű.

5. Megdöbbentő megértésünk, hogy “Király” és “Királynő” valóban bárki lehet, valóságos lelhetőség, amihez azonban az “ország” szó jelentését válságok árán, lépésről lépésre fedezzük fel, korszakokon át haladva, a szenvedés útja vezet a boldogságba. 

6. Felszabadító rádöbbenésünk, hogy mégsem ráció mentén működik ez az egész, sőt a válságok oka épp az önfejűség, ami megérzésekre hallgatva haladható meg: ne érteni akarj, hanem Merj Bátran Lépni, félelmekkel szembe, aminek világos Irány az eredménye. 

7. Azt is látjuk végül, hogy szigetként ez nem megy. Férfi és Nő a világ része kell legyen, családon kívüli kapcsolódások, tehát a Férfi-Férfi és a Nő-Nő viszonyok megújítása is időszerű, új elvek mentén szerveződő új Közösségekre is szükség van.

 

Összefoglalva a fentiekre Együgyű Világkép néven hivatkozunk, mert azt látjuk, hogy a megoldás végül egyéni és közösségi szinten is az egy-ügyűség – a Helyünk által meghatározott Dolgunkba alázattal beleállni nem csak feladat, hanem a boldogságunk, sőt az össztársadalmi jólét legfontosabb kulcsa.

 


Bővebb bevezetés gyanánt alább videók, egy könyv, és jópár interjú…