Alább gyakori kérdések…
Reméljük, találsz választ! 🙂

Képzések

Hol találom a megvásárolt képzéseket?

Az oldal jobb felső sarkában található “Bejelentkezés” menüpontra kattintva jelentkezz be saját fiókodba. Belépés után, szintén a jobb felső menüsorban nyisd meg a “Saját képzéseim menüpontot. Kattints az “Aktív kurzusok” fülre, ekkor már látod a megvásárolt anyagot. Kattints a kurzus nevére, a következő oldalon, ahol a “Folyamatban” feliratot látod, görgess lejjebb, egészen a “Lecke” feliratig, majd kattints az alatta található lecke címére. A következő oldalra jutva szintén görgess egy kicsit lejjebb, találsz egy képet, ahol a lejátszó/play gombot megnyomva juthatsz el a videó-nézethez.

Hol találom a leckéket?

Vannak anyagaink, melyek 1 videó anyagot tartalmaznak, ezeket a fent leírt módon éred el. Azoknál a kurzusoknál, melyek több modulból – azaz egymásra épülő leckékből – állnak, a kurzus megnyitását követően az oldalon lejjebb görgetve megtalálod a leckék felsorolását. A lecke címére kattintva tudod megnyitni az anyagot.

Mikor férek hozzá a következő leckéhez?

A több modulból – azaz egymásra épülő leckékből – álló tananyagoknál, a termék ismertetőben találod meg, hogy az egyes részek milyen intervallumonként követik egymást, azaz mikor férsz hozzá egy tananyag következő moduljához. (Leggyakrabban 1, illetve 2 naponkénti folyamataink vannak.)

Meddig érem el a megvásárolt képzéseimet?

A megvásárolt képzések időben korlátlanul rendelkezésedre állnak, azaz a képzés befejezését követően is bármikor újra meg tudod nézni az anyagot.

Nem indul a leckében található videó…

Néhány esetben – főként, ha mobilról próbálod – előfordul, hogy nem indul el a megvásárolt videó. Ennek legvalószínűbb oka, hogy a böngészőnek, amit használsz, egy korábbi, elavultabb verziója fut a telefonodon.

Megoldása: a jelenlegi böngésző frissítése vagy másik böngésző telepítése.

  1. Nyisd meg a telefonodon a “Play Áruház” vagy “App Store” alkalmazást!
  2. A lap tetején található kereső segítségével válaszd ki a jelenlegi böngésződ nevét (pl.: Chrome).
    • Ha az alkalmazás alatt aktív “Frissítés” gombot találsz, akkor arra kattintva azonnal frissíteni is tudod a böngészőt.
    • Ha a jelenlegi böngésző nem frissíthető, a keresőben válassz egy másik böngésző alkalmazást (pl.: Firefox). Az aktív “Letöltés” gombra kattintva az alkalmazás letöltése és telepítése automatikusan megtörténik.
  3. Ezután, ha a megvásárolt videót újra elindítod, a telefon rá fog kérdezni, hogy a régi vagy az új böngészővel szeretnéd-e megnyitni az anyagot. Itt válaszd az új böngészőt!

Közösség

Hogyan tudok csatlakozni a közösséghez?

A “Közösség” menüpontban tudod elindítani a regisztrációdat a közösségi oldalra. Sikeres regisztráció után e-mailben küldjük ki számodra a közösségi oldal csatlakozáshoz szükséges meghívót.

Regisztráltam a tagságra, de nem kaptam meghívót.

Sajnos néhány esetben előfordul, hogy a levelező rendszer a kiküldött meghívót nem az alapbeállítás szerinti “Beérkező levelek” mappába teszi. Ellenőrizd a “spam”, illetve a “promóciók” mappákat is.

Nem tudok a közösségi oldalra bejelentkezni a meghívóból

A közösségi oldal sajnos nem saját fejlesztésű rendszeren fut még, és néha előfordul, hogy a sima regisztráció hibára fut.
Ebben az esetben a facebook fiókkal történő regisztráció minden esetben működik.
A meghívóban található “Join” linkre kattintva válaszd a facebook fiókkal történő regisztráció lehetőséget.
Ilyenkor a facebook profilon használt név és profil fotó ugyan automatikusan áttöltődik, de a fiók létrejöttéről a felhasználók nem értesülnek és belépést követően mind a nevet, mint a profilképet meg tudod változtatni a következőképpen:
az ENAKADEMIA közösségi oldalra belépve jobb felül kattints a profilfotó ikonra. A legördülő menüben válaszd a “Your Settings” menüt
kép.png
 
 
A következő menüsor fog megjelenni, itt válaszd az “Edit Profile” menüpontot.
kép.png
 
A profiloldalad megnyitását követően (hasonlóan a facebook működéséhez) meg tudod változtatni a neved, illetve a “szerkeszt” ikonra kattintva a profilképedet is. Változtatás után a “Save” gombra kattintva tudod elmenteni az új adatokat.
kép.png
Hogyan tudom lemondani a tagságomat?
Az oldalon bejelentkezve a jobb felső menüpontban kattints a “Fiókom” menüpontra. A megnyíló menüben válaszd ki a “Tagságok” menüpontot. A menüpontot megnyitva látod az aktív tagságaidat, itt a “Lemondom” gombra kattintva tudod a tagságod megszüntetni.

FIGYELEM! A közösségi oldalon regisztráld profilod törlése önmagában nem jelenti a tagságod lemondását is!

A Fiók törlése menüpontot választva nem csak a tagságod szűnik meg, hanem a teljes fiókod törlésre kerül, tehát ha korábban esetleg képzéseket is vásároltál, a fiók törlésével azok is elérhetetlenné válnak.

Nem találtál választ? A tanulmanyio@enakademia.net címre írj kérünk – és mi reagálunk, amint tudunk!