Alább gyakori kérdések…
Reméljük, találsz választ! 🙂

 

Hol találom a megvásárolt kurzusokat?

Az oldal jobb felső sarkában található “Fiókom” menüpontra kattintva jelentkezz be saját fiókodba. Belépve, szintén a jobb felső sarokban található “Kurzusaim menüpontban érhető el a megvásárolt tananyag. (Vásárlás után e-mail értesítést is küldünk, melyben szintén megtalálod a “Kurzusaim” menüpont linkjét.) Kattints az “Aktív kurzusok” fülre, ekkor már látod a megvásárolt anyagot. Kattints a kurzus nevére, a következő oldalon, ahol a “Folyamatban” feliratot látod, görgess lejjebb, egészen a “Lecke” feliratig, majd kattints az alatta található lecke címére. A következő oldalra jutva szintén görgess egy kicsit lejjebb, találsz egy képet, ahol a lejátszó/play gombot megnyomva juthatsz el a videó-nézethez.

 

Hol találom a leckéket?

Vannak anyagaink, melyek 1 videó anyagot tartalmaznak, ezeket a fent leírt módon éred el. Azoknál a kurzusoknál, melyek több modulból – azaz egymásra épülő leckékből – állnak, arról, hogy a tananyaghoz tartozó leckék közül újabb érhető el, e-mailt küldünk számodra, melyben megtalálod a következő lecke indításához szükséges linket.

 

Mikor férek hozzá a következő leckéhez?

A több modulból – azaz egymásra épülő leckékből – álló tananyagoknál, a termék ismertetőben találod meg, hogy az egyes részek milyen intervallumonként követik egymást, azaz mikor férsz hozzá egy tananyag következő moduljához. (Leggyakrabban 1, illetve 2 naponkénti folyamataink vannak.) Természetesen ezt nem Neked kell fejben tartanod, ugyanis amikor egy új lecke elérhetővé válik számodra, arról e-mailben értesítünk.

 

Nem indul a videó…

Néhány esetben – főként, ha mobilról próbálod – előfordul, hogy nem indul el a megvásárolt videó. Ennek legvalószínűbb oka, hogy a böngészőnek, amit használsz, egy korábbi, elavultabb verziója fut a telefonodon.

Megoldása: a jelenlegi böngésző frissítése vagy másik böngésző telepítése.

  1. Nyisd meg a telefonodon a “Play Áruház” vagy “App Store” alkalmazást!
  2. A lap tetején található kereső segítségével válaszd ki a jelenlegi böngésződ nevét (pl.: Chrome).
    • Ha az alkalmazás alatt aktív “Frissítés” gombot találsz, akkor arra kattintva azonnal frissíteni is tudod a böngészőt.
    • Ha a jelenlegi böngésző nem frissíthető, a keresőben válassz egy másik böngésző alkalmazást (pl.: Firefox). Az aktív “Letöltés” gombra kattintva az alkalmazás letöltése és telepítése automatikusan megtörténik.
  3. Ezután, ha a megvásárolt videót újra elindítod, a telefon rá fog kérdezni, hogy a régi vagy az új böngészővel szeretnéd-e megnyitni az anyagot. Itt válaszd az új böngészőt!

 

Nem találtál választ? Alább hozzászólásba, vagy a tanulmanyio@enakademia.net címre írj kérünk – és mi reagálunk, amint tudunk!