SÚGÓ

Gyakori kérdések

Honlap - enakademia.net

Az oldal jobb felső sarkában található hamburger menüre kattintva jelentkezz be a fiókodba (3 vízszintes vonal). Belépés után, szintén a jobb felső menüsorban kattints az Irányítópult gombra.

A Képzések csempén keresztül jutsz a megvásárolt anyagaidhoz.

Itt a Képzések csempén keresztül jutsz el a megvásárolt kurzusaidhoz.

Vannak anyagaink, melyek 1 videó anyagot tartalmaznak, ezeket a fent leírt módon éred el. Azoknál a kurzusoknál, melyek több modulból – azaz egymásra épülő leckékből – állnak, a kurzus megnyitását követően az oldalon lejjebb görgetve megtalálod a leckék felsorolását. A lecke címére kattintva tudod megnyitni az anyagot.
A több modulból – azaz egymásra épülő leckékből – álló tananyagoknál, a termékismertetőben találod meg, hogy az egyes részek milyen intervallumonként követik egymást, azaz mikor férsz hozzá egy tananyag következő moduljához. (Leggyakrabban 1, illetve 2 naponkénti folyamataink vannak.)
A megvásárolt képzések időben korlátlanul rendelkezésedre állnak, azaz a képzés befejezését követően is bármikor újra meg tudod nézni az anyagot.

Néhány esetben – főként, ha mobilról próbálod – előfordul, hogy nem indul el a megvásárolt videó. Ennek legvalószínűbb oka, hogy a böngészőnek, amit használsz, egy korábbi, elavultabb verziója fut a telefonodon.

Megoldása: a jelenlegi böngésző frissítése vagy másik böngésző telepítése.

Nyisd meg a telefonodon a “Play Áruház” vagy “App Store” alkalmazást! A lap tetején található kereső segítségével válaszd ki a jelenlegi böngésződ nevét (pl.: Chrome).

Ha az alkalmazás alatt aktív “Frissítés” gombot találsz, akkor arra kattintva azonnal frissíteni is tudod a böngészőt.

Ha a jelenlegi böngésző nem frissíthető, a keresőben válassz egy másik böngésző alkalmazást (pl.: Firefox). Az aktív “Letöltés” gombra kattintva az alkalmazás letöltése és telepítése automatikusan megtörténik.

Ezután, ha a megvásárolt videót újra elindítod, a telefon rá fog kérdezni, hogy a régi vagy az új böngészővel szeretnéd-e megnyitni az anyagot. Itt válaszd az új böngészőt!

Az oldalon bejelentkezve a jobb felső sarokban találod a Fiókod a bábu ikonra kattintva.

A legördülő menüben a “Tagságom” -ra kattints. Ide fog vinni:

A Tagságok menüpontot megnyitva látod az aktív tagságaidat, itt a “Lemondom” gombra kattintva tudod azt megszüntetni.

FIGYELEM! A közösségi oldalon regisztrált profilodat külön kell törölnöd.

Az alábbi linken https://enakademia.net/termekkategoria/kurzusarchivum/ vagy az iránítópultból a Képzések csempén keresztül

Itt tartalomszűrővel keresni is tudsz. Ugyanitt találod az oldalon megjelent írásokat is.

Itt válaszd ki a számodra szimpatikus mentort, akivel szívesen dolgoznál. Majd a Kosárba teszem gombra kattintva tudod a konzultációt megvásárolni. 

Az oldalon fizethetsz PayPal-lal és bankkártyával is. Átutalásra is van mód. Emailben díjbekérőt küldünk, amelynek adatai alapján kérjük a banki utalást elindítani. A megvásárolt online szolgáltatás az átutalás teljesülése után lesz elérhető a felhasználói fiókodban.

A tanulmanyio@enakademia.net címre írj kérünk – és mi reagálunk, amint tudunk!

Közösség - enakademia.org

Az Énakadémia honlapját az enakademia.net címen éred el. Itt találod a képzéseket, mentorokat, videókat és az előfizetésedet itt követheted nyomon.

Az Énakadémia közösségét az enakademia.org címen éred el. A közösséget egy külső szolgáltató, a Mighty Network üzemelteti. Ez olyan, mint mondjuk amikor a Coca-Cola, akinek saját honlapja is van Facebook csoportot használ.

Szóval nekünk van egy majdnem saját Facebookunk :)

A közösségbe többféle módon léphetsz be:

 • böngészőből az enakademia.org címről
 • a Mighty Network applikáción keresztül (letöltés Google Play, App Store)
 • ha épp a honlapon vagy, jobboldalt fent a hamburger menün keresztül jutsz az irányítópultra és onnan a sárga Közösség csempéről bármelyik linken keresztül.

A “Közösség” menüpontban tudod elindítani a regisztrációdat a közösségi oldalra. Sikeres regisztráció után e-mailben küldjük ki számodra a közösségi oldal csatlakozáshoz szükséges meghívót.

A közösséget a Mighty Networks platform hostolja. Ők angolul üzemelnek. Ez egy ideiglenes megoldás. A későbbiekben szeretnénk saját applikációt, addig is ezt használjuk.

Éppen ezér igyekeztünk egy olyan súgót kialakítani, amiben elmagyarázunk mindent. 

Ha kimaradt valami írj a tanulmanyio@enakademia.net oldalra és pótoljuk.

Sajnos néhány esetben előfordul, hogy a levelező rendszer a kiküldött meghívót nem az alapbeállítás szerinti “Beérkező levelek” mappába teszi. Ellenőrizd a “spam”, illetve a “promóciók” mappákat is.

A közösségi oldal nem saját fejlesztésű rendszeren fut még (Mighty network alkalmazásban), és néha előfordul, hogy a sima regisztráció hibára fut.

Ebben az esetben a Facebook fiókkal történő regisztráció minden esetben működik.

A meghívóban található “Join” linkre kattintva válaszd a Facebook fiókkal történő regisztráció lehetőséget. Ilyenkor a Facebook profilon használt név és profil fotó ugyan automatikusan áttöltődik, de a fiók létrejöttéről a felhasználók nem értesülnek és belépést követően mind a nevet, mind a profilképet meg tudod változtatni. 

 

Amennyiben problémát okoz a belépés a következőket ellenőrizd:

 1. A megfelelő url-en keresztül próbálsz belépni? (enakademia.org)
 2. A megfelelő e-mail címet használod, amivel először léptél be a fiókodba? Más lehet ha Linkedin-nel vagy Facebook-kal léptél be először.

Bármikor módosíthatod a jelszavadat vagy kérhetsz úgynevezett Magic Link-et, amin keresztül automatikusan beléphetsz. Mindezt az alábbi belépési mezőnél: 

Okok:

 1. A közösség egyik host-ja vagy moderátora letiltott.
 2. A profilod spamelés miatt tiltásra került.

Ha úgy gondolod a fiókod hibásan lett letiltva, vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

Ha az első belépés Facebook vagy Linkedin fiókkal történt, nem kellett jelszót megadnod. Amennyiben a Facebook vagy Linkedin fiókodat le akarod választani az Énakadémia közösségi fiókodról a Mighty Network-ön, úgy először a weben kell belépned a fiókodba. Belépve kattints a Profile Photo > Your Settings > Account ( profilkép > beállítások> fiók).

Az Account fülön lesz egy “Add a Password” (adj meg egy jelszót) opció, 

Amint az “Add a Password” gombra kattintasz, kapni fogsz egy e-mailt egy linkkel, aminek a segítségével a jelszavadat megadhatod.

Ha továbbra is gondod van a Facebook vagy Linkedin fiókok leválasztásával vagy új jelszó megadásával, akkor töltsd ki ezt a formot, hogy az üzemeltető, Mighty Network, segíthessen.

Ha a Mighty Network applikáción keresztül lépsz be az Énakadémia közösségébe e-maillel és jelszóval, és a jelszavadat meg szeretnéd változtatni akkor kattints a “Forgot my password” (elfelejtett jelszó) linkre a belépő oldalon. 

Az e-mail cím megadása után kattints a “Next” (következő) gombra. Itt találod a “Forgot my password” linket.

A jelszó visszaállításáról e-mailt kapsz, ami egy órán belül használható. Bármennyi jelszó- visszaállító e-mailt kérhetsz.

A fiókodhoz tartozó e-mail címedet a Profile Image > Personal Settings > Account > Change Email menüpontban tudod megváltoztatni. 

Mobilról

Ha asztali gépről jelentkeztél be ugyanez: Personal Settings > Account > Update Email and Password

1.

2.

 

 

A közösségi oldalon a jobb felső sarokban lévő profilfotó ikonra kattintva az alábbi menü nyílik meg:

Itt a Your Settings (beállítások) menüpontot nyisd meg. És az alábbi menüt fogod látni:

Itt válaszd ki az Edit Profile menüt.

A saját profil oldalad megnyitása után a névnél és a képnél a kis szerkeszt (ceruza) ikonra kattintva tudod az adatokat módosítani.

Reméljük nincs gondod a Mighty Networks használatával. Azonban a legjobb felhasználói élmény miatt a legújabb böngésző-verzió javasolt.

Desktopról belépve minimum az alábbi böngészőket vagy magasabb verziószámúakat javasoljuk használni:

 • Chrome 45 (Megjegyzés: A Chrome béta verzióit nem támogatja a rendszer)
 • Firefox 40
 • Internet Explorer 10
 • Safari 8

Ha böngészőt kell frissítened vagy letöltened, látogass el a OutdatedBrowser.com oldalra

Amennyiben a közösségbe a mobilodról lépsz be az alábbi böngészőket javasoljuk:

 • iOS 8 vagy 9 Safari vagy Chrome böngészővel
 • Android 4.1+ Chrome vagy natív böngészővel

Beállíthatod, hogy miről és milyen értesítéseket kérsz.

Értesítést kérhetsz e-mailben, mobilra, mindkettőt vagy kikapcsolhatod.

Az értesítések alapból be vannak kapcsolva, így ha nem szeretsz sokat kapni, állítsd be mire van szükséged.

Az értesítéseket a Fiók beállításoknál tudod beállítani Personal Settings > Notifications

Ha a mobil appot használod, felajánlja neked az e-mail, mobil értesítőt, de választhatod, hogy egyiket sem kéred

Amikor beállítottad, hogy milyen csatornán látnád szívesen az értesítéseket, azt is kiválaszthatod, hogy miről szeretnél tájékoztatást kapni. Ezt ugyanitt lejjebb görgetve tudod beállítani.

-ha egy tag privát üzenetet írt neked;

-valaki megemlített egy megosztásban vagy kommentben;

-új komment érkezett a megosztásodra;

-értesítés az eseménnyel kapcsolatban, amin résztveszel;

-új komment érkezett ahhoz a megosztáshoz, amihez te is hozzászóltál;

-valaki “lájkolta” a megosztásodat;

-a közösségi Host új posztot tett közzé;

-az általad követett emberek új megosztást tettek közzé;

-egy kérdés jött, amire te is válaszolhatsz;

-események, amelyek relevánsak számodra.

 

Home

Regisztráció és fiók létrehozása után a Home (kezdőlap) lapon találod magad, ami tulajdonképpen a hírfolyam, az üzenőfal. 

A hamburger menüre kattintva (bal,fent) megnyílik a menüsor.

 

A hírfolyam személyre szabott. Itt látod a posztokat, cikkeket, kvízeket, eseményeket, amiket a Host(ok) és tagok közzétesznek. 

Beállíthatod, hogy mit szeretnél látni vagy kinek a bejegyzéseit. Itt szűrhetsz is, hogy pl. csak az eseményeket mutassa. 

A csuszkát jobbra húzva még több opció jön elő:

Ha ez nem lenne elegendő, akkor szűrhetsz időrendi sorrendben is

Last Acitivity – legfrissebb

Date Created – dátum szerint

Popular Now – népszerű bejegyzés

Ugyanez mobilról 

És mindezek megjelenítésével is játszhatsz a tölcsér ikonra kattintva.

 

 

 

Gépről az oldal tetején található üres mezőbe tudsz bejegyzést írni. 

Mobilról az Add Post gombra vagy lent középen a keresztre kattintva tudsz posztot (bejegyzést) írni.

 

Minden egyben: átfogó képet kapsz arról, hogy mit találsz a közösségben.

Itt található a Welcome szekció, amivel első belépéskor találkozol, valamint a Featured szekció is, ahol a rögzített írásokat és kisokosokat mindig eléred.

 

 

A posztok (bejegyzések) témakörök (Topics) alá vannak betagozva. A baloldali navigációban a Topics fülre kattintva megtalálod mindegyiket.

 

Topic (témakör) követése: ha érdekel egy-egy téma, akkor a képeken a Follow (követés) gombra kattintva bekövetheted azt. Ha kattintasz, a témában történt megosztásokat megtalálod majd a hírfolyamodban. Még egyszer kattintva “kiköveted” a témát. 

A menüben kattints az Events-re, és ott látod kilistázva a soron következő eseményeket (Upcoming). Vissza is nézheted miről maradtál le (Past)

A csoportokba meghívásos úton lehet bekerülni, ha az alaptagságod mellé emelt szintű tagságot (Egoyoga) vásárolsz. Egy kérdőív kitöltése után a korszakodnak megfelelő csoportba kapsz meghívást-

Kivételt képez a Súgó/TechHelp: ha technikai segítséget kérsz, ide írj.

Irányítópult [ÚJ]

Innen átkerülsz a honlapra, az enakademia.net oldalra, közvetlenül az Iránítópultba.

Bármikor törölheted a fiókodat. A törléshez lépj be a fiókodba asztali gépeden keresztül és menj a Your Profile > Your Settings > Account (profilod >beállítások>előfizetések) menüpontra.

Itt találsz egy gombot “Deactivate my account” (mobilon “Leave This Network” – kilépés a Közösségből).

Görgess lejjebb a Deactivate my account gombig.

Ha teljesen törölnéd a fiókod, akkor a gomb alatti linkre kattints.

Meg fogja kérdezni, hogy biztosan ezt szeretnéd-e.

A mezőbe írd be, hogy DELETE, majd kattints a gombra. A profilod, posztjaid, hozzászólásaid is törlése kerülnek. Visszaállításra nincs mód.

Figyelem! Ez nem jelenti az Énakadémiás fiókod és előfizetésed megszünését! Azt külön kell megszüntetned az enakademia.net oldalon a Fiókod menüben.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

 1. értsd, miben vagy,
 2. eszerint próbálj változtatni,
 3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!