Az EgoYoga általános bemutatását ITT olvashatod, alább pedig a Mentor Program működésének részletes leírása.


I. – ELSŐ LÉPÉSEK
II. – MENTOR ÉLETÚT
1. Vendég
2. Tag
3. Segítő
4. Mentor
5. Szakértő
6. Elöljáró
7. Játékmester
III. – PÉNZÜGYEK
IV. – EGYÉB


 

 

I. – ELSŐ LÉPÉSEK

A kezdet nyilvánvalóan érdeklődés – szeretettel várunk, ha mélyülnél világképünkben és korszakos rendszer alkalmazásában.

Megfigyelésünk, hogy a szemlélet mindennapos alkalmazása magadat és a környezetedet segít jobban megérteni, aminek automatikus eredménye növekvő elfogadás, és ezzel arányban nővekvő siker, javuló egészség, harmónikus párkapcsolat, egyre jobban működő közösség…

 

II. – MENTOR ÉLETÚT

A Mentorok hétköznapi emberek, akiknek egy megkülönböztető különlegessége, hogy bátrak. A Mentorok – és Segítők és Szakértők – az ÉNAKADÉMIA gerincévé bátor önfelvállalásuk által válnak. Példájuk lényege, hogy merik magukat valóban mutatni. 

Másképp: a mentort a saját megélt tapasztalat őszinte felvállalása teszi.

A “mentor életút“ alatt a mentorságba elvezető, és azon túl is mutató utat értjük, ami lépésekből áll, az alábbiak szerint.

Szerintünk mindenki mentor, csak (még) nem mindenki tud róla… 🙂

  

1. Vendég (érdeklődő / fogyaszt)

Az Énakadémiával először kapcsolódva a könyv, a magazin cikkek és a videó tartalmak szúrnak (reméljük) szemet, amikhez először kapcsolódva az ember először ”Vendég“ csak. Mindenki érdeklődőként indul.

Lehetőségek: nyilvános tartalmak fogyasztása

 

2. Tag (résztvevő / felelősséget vállal)

A Vendég saját döntése által lesz Tag. Az által, hogy a Tagságra előfizet, és magáért, a saját haladásáért (és a közösség gyarapodásáért) felelősséget vállal. A Tag addig Tag, amíg fizeti a tagdíjat.

Lehetőségek: részvétel (közösség és konzultációk) 

 

3. Segítő (önkéntes / várományos)

A Tag segítés által lesz Segítő. A jelentkezők közül Segítők a példásan résztvevő Tagok lesznek. Amit figyelünk: A) bátor őszinteség, ahogy magáról beszél, B) tapasztalatra támaszkodó alázat, ahogy megállja, hogy másokat kioktasson, C) lelkes és kitartó aktivitás, ahogy részt vesz.

Folyamat: I.) Tag segítő kérdőívet kitöltve jelentkezik,, II.) bekerül a “Bátrak” csoportba, ahol bemutatkozást ír, III.) működését Mentorok figyelik, IV.) Segítő felkérés a segítők mentor státuszú vezetőjétől érkezik, V.) esetleges felfüggesztéséről is a segítők vezetője dönt.

Lehetőségek: segítő szupervízió, [segítő] megjelölés a név mellett

 

4. Mentor (vezető / testvér)

A Segítő felkérés által lesz Mentor. A felkérés az Elöljárók feladata. Amit figyelünk: A) a korszakos rendszer beható ismerete, B) a korszakos rendszer sikeres alkalmazása, a saját életében is, C) élő mentor kapcsolat.

Folyamat: I.) a személyes Mentor ajánl, és ezzel felelősséget vállal, II.) az Elöljárók döntenek, III.) a Mentor státusz nem vonható vissza, de megszakadhat, amennyiben a Mentor mentor kapcsolata megszakad.

Lehetőségek: mentor adatlap, [mentor] megjelölés, pénzt kérhet, szupervízió

 

5.) Szakértő (mester / egológus)

A Mentor avatás által lesz Szakértő. Az avatás a Játékmester feladata. Amit figyelünk: A) lenyűgöző figyelem, B) lenyűgöző alázat, C) lenyűgöző nemakarás.

Folyamat: I.) az Elöljárók ajánlanak, II.) a Játékmester dönt, III.) a Szakértő státusz nem vonható vissza.

Lehetőségek: kurzustartás, szupervízió, nyilvános konzultáció

 

6. Elöljáró (példa / felelős)

A Szakértő meghívás által lesz Elöljáró. A meghívás a Játékmester feladata. Amit figyelünk: A) példás részvétel, B) példás élet. Az Elöljáró státusz nem vonható vissza.

Kötelességek: a Játékmester segítése, az útonjárók szolgálata

 

7. Játékmester (irány / rend)

Az Elöljáró választás által lesz Játékmester. Játékmester mindig csak egy van. A választás az Elöljárók feladata. Folyamat: I.) az Elöljárók ajánlanak, II.) egyhangú döntést hoznak, III.) a Játékmester státusz nem vonható vissza.

Kötelesség: az útonjárók vezetése

 

III. – PÉNZÜGYEK

Az ÉNAKADÉMIA oldalon szereplő nyilvános mentor adatlappal a “Mentor” szinttől lehet megjelenni, tehát “Segítőként” még nem.

Az ÉNAKADÉMIA rendszerén keresztül értékesített személyes szolgáltatások után befolyó díjazásból a mentorok része: 100%.

Az ÉNAKADÉMIA oldalon megjelenő mentor adatlap feltétele a Partner Programban való részvétel, és az ebben foglalt szupervízió igénybevétele.

Az esedékes díjazást a mentorok havi elszámolási rendben tudják felvenni, vagy ingyenes szolgáltatásra váltható, vagy ajándékkuponként lehet ajándékozni, vagy tetszőlegesen megnevezett alapítvány számlájára utaljuk.

Pénz kifizetéséhez a magyar jogszabályoknak megfelelő számla benyújtása szükséges.

 

IV. – EGYÉB

A mentorok online kurzusokat is fejleszthetnek.

A beküldött személyes adatlapok és/vagy szolgáltatás- és/vagy termékleírások jóváhagyás után jelennek meg.

Az oldalon megjelenő adataikkal a mentorok szabadon rendelkeznek.

 

Jó munkát! 🤗🙏

Hálával,

Joós István
alapító

 

Kelt Budapesten, 2020 évi június 9-én
Utoljára frissítve: 2021. július 5.