Valóságformáló

VALÓSÁGFORMÁLÓ

40 napos, 18 elemből álló online kurzus haladó férfiaknak, akik “ügyre”, harcra, imádó társra – tevékeny, hasznos és boldog életre vágynak.

VÍVD MEG A HARCOD!

mert másként nem lehetsz boldog

3 video

18 feladat

40 nap

MI EZ?

A VALÓSÁGFORMÁLÓ egy 40 napos ön- és világismereti folyamat, – amolyan best-of-ÉNAKADÉMIA férfiaknak –, amit akkor ajánlunk, ha eleged van abból, hogy nem lendülnek a dolgok.

MIRE JÓ?

Segít jobban érteni magad, a világot és a nőket. Ami nem úgy megy, ahogy szeretnénk, azt nem jól érti az ember… Segítünk az Irányt tisztázd, és segítünk levágni a nehezékeket.

MIBŐL ÁLL?

18 konkrét feladat és 3 egy órás magyarázó videó vár. A folyamat lényege, hogy A) új nézőpontot ad, B) új tapasztalatokhoz segít, hogy az elméletet gyakorlati saját élményekkel is megerősítsd.

Foglalkozol önismerettel, régebb óta már, de valami még mintha hiányozna, mert nem úgy, mert nem egészen működik? … Ismerjük. Jártunk ott. A megoldás a “Hit Ugrása” lesz, amihez a tökéletlen és bizonytalan lehetőségbe kell beleálljon a férfi, amit “nem tud nem csinálni”, ahol pontosan Rád van szükség. Tudunk segíteni. Fogunk segíteni, ha választod.

HŐSSÉ KELL LEGYÉL!

Önmagunk felfedezése pokoljárás.

Az ereszkedő korszak kalandjai után felfelé kell haladj, amihez a legmélyebb ponton való átkelés A Feladat:

A férfi élete HARC, aminek fontos mérföldköve magunkkal (a kényelmünkkel, a megszokásokkal, a kockázatkerüléssel) SZEMBE lépni, tehát az igazság (keserű) piruláját választani – lásd Matrix c. film. Éljenek a bátrak!  LE-felé indul az ember, de valójában a zuhanás ez inkább, ahol vágyak és hulladék, “erkölcstelenség” és “igazság” kavargó gőzös mocsarán KELL átkelni – a sötét oldal, a lelked árnyéka vár – majd gyógyulás, edzés, látens képességek kibontakoztatása következik (FEL), míg végül a Helyét foglalja az ember el (KI), épp mint Neo. Lépésről lépésre. A férfi magát tapasztalva kell megismerje.

Egyszerűbben: a férfi Harcának négy fontos szakasza van:

0.) tudatlan Harc, a világban, Sikerért és Biztonságért 
(MATRIX = minták által meghatározott öntudatlan állapot)

1.) tudatos Harc, befelé és LEfelé, az Igazsághoz 
(a Szörny ébresztése / a Gyémánt-Kard kifejtése a kőből)

2.) tudatos Harc, kifelé és FELfelé, Új Célért és Társakért
(a Szörny szelídítése / a Gyémánt-Kard csiszolása)

3.) céltudatos Harc, KIfelé és felfelé, a Cél megvalósulásáért
(a Szörny hadrendbe állítása / a Gyémánt-Kard hasznosítása)

Bármire képes vagy. Illetve nem. Pontosan ez az… BÁRMIRE nem vagy képes – NE higgy annak, átver Téged aki azt mondja, hogy bármire képes vagy – hanem, ami Lelkesít, “csak” arra vagy képes, legyen az bármekkora nagy. Hőssé KELL legyél, az életed második harmada (fele) erről szól – amihez Dolgod, Ügyed, Harcod megtalálni A feladat.

A kurzus mindebben tapasztalatok alapján segít. 

A képzés elemei

Garantáljuk, hogy e kurzus által:

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

A Férfi lényege, hogy dolga, Küldetése, ÜGYE van a világban. Tudja, meri, teszi – innen az ereje, ebből magabiztossága, és minden siker alapja is ez, olyannyira, hogy végül a Nőt sem kocsi, lakás, genetika vagy izmok nyűgözik le, hanem: a Lelkes Céltudatosság. 

A nehézség, hogy kevesen születnek úgy, hogy a Dolgukat eleve tudják.

… hanem mi átlag halandók fokozatosan fedezzük a helyünket fel, csinálva, tapasztalva, folyamatosan változva, miközben a világ is állandóan változik körülöttünk. Nem egyszerű. Mely okból válságba jutni, kiégni, megállni, elgondolkodni szabad, sőt normális – válság a változás jele, semmit nem rontottál el, hanem “csak” fejlődsz, a billenés elkerülhetetlen annak, aki az életet választja.

Joós István

Énakadémia Alapító

elégedett ÉNAKADÉMIA vásárló
0 +

Rólunk mondták

Nehéz elengedni azt, amit éveken át, rengeteg munkával építettünk – bátorság kell hozzá, hogy kockáztassuk a biztonságot, csak mert “nem vagyunk boldogok”… és mégis, muszáj. Ez a képzés az Utadon segít lépni. Tovább.

Mit tartalmaz az ár?

Az online kurzus díja:

45 000 Ft

Mi történik, miután megnyomtam a gombot?

Kattintás után átirányítunk a “Kosár” oldalra, ahol bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással vásárolhatsz hozzáférést a kurzushoz.

Vásárlás után az online kurzus első eleme azonnal elérhető, Joós István egy órás előadásával kezdheted el most rögtön az anyagot.

 

Várlak, ha elfoglalnád (végre) a helyed!

Joós István

Garancia

Bármikor kiléphetsz, és mi kérdés nélkül adjuk a képzés díját is vissza, ha nem vagy vele elégedett.

Gyakran ismételt kérdések

A kurzus meghirdetése alkalmából három konkrét személy jár a fejemben…

Zsolt sikeres vállalkozó,
akinek mindene megvan, de fárad, mert negyven körül  jár, és pontosan érzi, hogy már csak egy nagyobb dobásra van ereje, szeretné magát helyesen befektetni, miközben a jelenlegi cége, túl sok idejét viszi, és az életmódja is drága – hiszen családja van, ami a másik gond, hogy bár két csodás gyermek érkezett, de a tűz kihunyt, feleségével már inkább csak szövetségesek

Péter felsővezető,
nagyon jól keres, nagyon régóta már, amiből nem csak biztonságot teremtett meg, de egy ideje (egyre drágább) hobbikkal kárpótolja magát – szintén családos, válnak épp a feleségével, ami drága lesz (vagy mégsem, ha valami csoda által meg tudják a kapcsolatot javítani), szereti a gyermekeit, félti őket, maga sem tudja, hogy mi lenne jó, de közben szerető is csábítja

Tamás okos,
nagyon, szinte már túl okos is, amiből óriási intellektuális kíváncsiság fakad, és emiatt egyrészt folyamatosan tanul és figyel és elemzi magát is, másrészt mindig van mindenre magyarázata, hogy hogyan és miért NE változtasson nagyot – családja nincs, kapcsolatok csak, de mélyen benn valahol sejti, hogy ahhoz, hogy végre valami maradandó legyen neki kell változ(tat)nia

Ez az anyag mindhármójuknak szól.
Másrészt a hatása eltérő lesz.

Zsoltot elgondolkodtatni fogja tudni, hogy talán mégsincs minden rendben, nem hagyja majd nyugodni, amitől befelé indul, lép tovább, mert pontosan érzi, hogy van itt a számára valami, amit sikerre KELL vinni.

Pétert megrendíteni fogja. Egyértelmű lesz, hogy hibásan használja az energiáját, hogy mások és a maga boldogságával is játszik, miközben halogat, és a helyzet csak egyre rosszabb – a Titanicon mindegy, hogy fűtő vagy kapitány az ember: egyaránt elsüllyed.

Tamásnak az agyát tudja kisütni. Mert az igazságot hozza könyörtelenül felszínre, ami elől az intelligenciája síkos angolnája sem fog tudni kitérni – hanem arra a sziklaként zuhan a kő, és agyonnyomja. Amiből ÚJ élet születik. Új élet és új lojalitás, tehát új identitás… új ő.

Nos?

Ajánlom ezt, ha magadra ismersz.
Nem ajánlom, ha nem.

Hőssé KELL legyél.

Hős az, aki magát megtalálta, tehát a Harcát felvállalta.
Míg ezzel szemben, aki pénzért dolgozik csak, az kurva.

Joós István

Kézenfekvő kérdés, hogy a férfi és a női út mennyiben különbözik – amire két válaszunk van: 

Nagyon. Fiú és lány ellentétes mintákat kap, aminek eredménye, hogy a férfinak a férfias a nőnek a nőies működés jut a minták csődje körül válságba, aminek szükségszerű eredménye, hogy a férfi ezután átmenetileg nőies módon (vándor) – a nő átmenetileg férfias módon (amazon) működik. Mert a korábbi programot az ellenkező működéssel tudja oldani, és a maga teljességét (lélek árnyéka / férfi ÉS női oldal integrációja) így tudja tapasztalni.

Kicsit sem. Férfi és nő – megfigyelésünk szerint – azonos élményeket tapasztal azonban más viszonyulásokban, tehát a témák és feladatok egyeznek, de (1) amit a férfi a világgal való kapcsolatában él meg (Ügy és Munka), azt a nő a férfi irányába tapasztalja, és másrészt (2) ahogy a nő a családról gondoskodik, a férfi úgy a nővel van.

Alább az ábra férfi és női változatai:

Megfigyelésünk, hogy minden emberben közös, hogy vágyik a világnak megfelelni és vágyik magát megvalósítani. A korszakos út ennek az alapvető ellentmondásnak a feloldásáról szól, ami csakis tapasztalatok (örömök + szenvedés) és azok feldolgozása által lehetséges.

Az út elejét minden ember számára a mintái határozzák meg, és bár eleinte ebből akár biztonság és siker születik, a 30-as éveinkre már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Titán“ (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták halála” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön az ember.

A válság jó, mert befelé indulni segít.

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= magunkat = helyünket) fedezzük itt fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és a hiteles Vezető.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. Terápia, coach, vallás vagy meditáció által sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz helyes irányt és alkalmas társakat szükséges találni magunknak.

A kifelé emelkedő “Részes” időszak nagy kihívása, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket (!) –, ami egyszerre eredményez hasznosságot, társakat és közösséget (“Hős” majd “Bölcs” korszak).

Ha ennél részletesebben érdekel: indítsd el a kurzust!

Egyszerűen összefoglalva:

  1. HA szerinted ez hülyeség, és kinek képzeljük magunkat = Titán
  2. HA összeomlik épp a világ, valamin változtatni kéne = Minták Csődje
  3. HA bukás után boldogulni, magad megérteni, felállni vágysz = Tudatos 
  4. HA sikerült felállj, de nem jó egyedül, hogyan tovább = Ráció Halála
  5. HA az Irány már tisztul, de a fókusz életlen, az alázat nehéz = Részes
  6. HA döntöttél, beleálltál, megy, Lelkesítő Helyed elfoglaltad = Hős
  7. HA SOK, nem vagy hozzá elég, és készen állsz semmit tenni = Vezető

Ha ennél pontosabban érdekel, akkor: indítsd el a kurzust!

A korszakos út magadhoz vezet. A korszakos út magadhoz vezet, ami által az ember – az önazonos részvételre való készségével arányban – kapcsolódni is egyre jobban tud, ami által nem csak a társas kapcsolódásai, de a világgal való kapcsolódása is egyre jobb lesz, tehát a mindenségben is megtalálja azt a helyet, ahol ő és csak ő a legmegfelelőbb, mert ő tudja a feladatot legjobban elvégezni. A teremtés gazdagítása által az ember élete értelmet nyer, megnyugszik, hogy szeretve van, személyes kapcsolata alakul a Nagyobbal. Az ego jóga az átszellemülés útja. Az önazonos, tehát teljes élet kulcsa, hogy az ember önmaga felfedezése által a teremtés valódi természetét megismerje, és ezzel arányban a helyét a teremtésben elfoglalja: hasznosságot talál oly módon, hogy magát valakikért korlátozva felelősséget vállal. Sárból így lesz arany, a létrán így emelkedünk fel. A férfi út célja az identitás nemesedése, a teremtés gazdagítása, a buddha természet megélése, a Tao követése, az egyén transzmutációja, a rend szolgálata, bátorság, derű, imádat és hála… a férfi út végső iránya: önmagam lényege.

A VALÓSÁGFORMÁLÓ egy online kurzus, ami azonban nem jelenti, hogy egyedül volnál, hogy egyedül kell maradj. A program folytatásaként Joós István által vezetett Férfi Klub vár, ahol haladni segítünk.

Célszerű a kurzust végigcsináld előbb, és a klubba majd akkor gyere, ha ellenállhatatlan késztetést érzel, hogy együtt haladó csapatod is legyen.

Várunk, ha már be tudod látni

1. hogy nem vagy tökéletes
2. hogy az életed egyedül próbálni megoldani arrogancia
3. hogy együtt sokkal könnyebb

A Valóságformáló igazából a “kék pirula” csak… amihez képest a “Nabukdonozor” / edzőterem + támogató közeg pedig a Férfi Klub, ami

A) magaddal segít őszintének lenni 
B) a világodon segít változtatni
C) értékes új kapcsolatokat ad

A(z ön)bizalmunk rendül a minták csődjével meg, és a bizalmat szükséges az embernek a haladáshoz visszaépítenie – lépésről lépésre. Nehéz. Igen. De nem vagy egyedül, mert az Énakadémia Közösségében (ahol a Férfi Klub is működik) más férfiak tapasztalatai, nők figyelme és az emberségünkkel való őszinte szembenézés is segít.

 

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!