Kőhegyi Mónika
TANÁCSADÓ

(4 vásárlói értékelés)

19 000 Ft120 000 Ft

Amikor magadnak elismered, hogy felmerült benned a kérdés, legbelül már ott a válasz is.

Jelentkezni ide kattintva tudsz.

Leírás

Móni EgoYoga tanácsadó, tehát a korszakos ábra alapos ismerője – régi munkatársam és jobb kezem, aki saját élményei alapján segít. (Joós István)

 

rólam

Megingathatatlanul hiszek egy végtelenül egyszerű minőségben, és megingathatatlanul hiszek egy sokszor rögös útban, mely oda vezet. Az állapotba, ahol az, aki valójában vagyok a helyén van.

Boldogságnak nevezem.

Negyven múltam, amikor hangosan kezdett kiabálni a szívem. Olyan hangosan, hogy nem lehetett többé nem meghallani. Mennem kellett, szinte egy időben az élet minden területén. Bizonyosság nélkül, érthetetlen, megmagyarázatlan döbbenetet és fájdalmat okozva másnak, az ismeretlenbe.

Segítőként dolgozva is egyedül vágtam neki, és sokszor éreztem, hogy baromi nehéz. Hogy mindent, de mindent beletettem, amit tudtam, mégis zárva voltak a kapuk. Hogy elbuktam nőként, elbuktam emberként. Hogy talán hamis a hang, és oltárian nagyot tévedtem.

De az élet tapasztalatok által bizonyította, hogy a belső iránytű mégsem hazudik, és hihetek abban a mindenki számára elérhető tiszta minőségben, és az ahhoz vezető útban, melyen számomra mérföldkő ez az állomás.

A coaching csak egy eszköz, mely segít kereteket tartani, fókuszálni, melyet bárhol és bármire tudnék használni, és használtam is, de bennem magától értetődő, hogy itt kell lennem.

A saját utam legrögösebb szakaszain évekig egyedül bukdácsoltam, de a megoldom egyedül végül nem működött. Ma azt látom, hogy megoldani feladatom és felelősségem. Támaszkodni pedig – előbb vagy utóbb, így vagy úgy – elengedhetetlen. Én itt kaptam olyan támaszt, melyet el tudtam fogadni. Itt vagyok, mert számomra egyértelmű, hogy itt is adom ezt tovább. Mert itt a lényeg az emberi kapcsolódáson van. Azon a láthatatlan fonálon, mely a „tudom milyen”; “jártam ott”; “valamelyik oldalon állva már megtapasztaltam” érzésével köt össze minket.

Hiszem, hogy a helyes segítség rólad szól és érted van, ezért csak olyan témákban támogatlak, melyeket magam is átéltem és megdolgoztam.  A saját tapasztalat ad igazi alapot ahhoz, hogy értsem, megértsem és átérezzem a helyzetet, amiben éppen vagy.

 

témáim és tapasztalataim

rossz kapcsolat – Annyiféle nyilvánvalóan rossz kapcsolat létezik. Az enyém nem volt ilyen. Mi voltunk a külvilág számára ideálisnak tűnő pár. Okos, intelligens, humoros férj; sehol egy hangos szó, szépen alakuló egzisztencia, kutyák, új ház, új autó, új kanapé… De a tökéletes csomagolás mögött lassan elkopott, a tartalom. Szürkeség, kimondatlan kérések, kérdések, hallgatás, mindennapok – észre sem vettük, hogy a valamikor párhuzamosnak tűnő utak csendesen, de biztosan távolodva jutottak el addig a pontig, ahonnan már nem volt egymáshoz közelebb. Emlékeszem a pillanatra, amikor egy reggel a tükörbe nézve hangosan megkérdeztem magamtól:
Ki vagy te? És mit tettél azzal a lánnyal, akinek valaha voltak álmai?
Hallgatott, és ebben a hallgatásban minden benne volt.  Egyetlen út maradt. Akkor, ott egyetlen dolgot adhattam, mert csak ez maradt. A szabadságot, mellyel mindketten esélyt kaptunk egy boldogabb életre. Hogy történhetett-e volna másképpen? Ha már akkor értettem volna, hogy mi zajlik bennem, akkor biztosan.

szeretői viszony – 40 után újra kezdeni, megélni mindent, amit eddig elfojtottam magamban – szinte tankönyvszerű. A legintenzívebb évek, a leginkább önmagamra találás, ösztönszerű, szabad megélések, a legragyogóbb hegycsúcsok; ugyanakkor a türelmetlen várakozás, az akarás, a nélkülözés, a felvállalatlanság, olykor a pokol legmélyebb bugyrainak megismerése egyben. Mégis az egyik legjelentősebb időszak, a nagybetűs NŐ-vé válás időszaka az életemben, tűéles tükrökkel. Több mint 3 éven át voltam szerető, saját élményem van az érzelmi hullámvasutazásról, és nem, nem lett belőle végül kapcsolat. Joggal merülhet fel benned tehát: három évet pazaroltam el az életemből siker nélkül. Az egyik nézőpontból tekintve igazad is van. Nem tudok garanciát adni arra, hogy a férfi téged fog választani, és nem hiszek abban, hogy ezt bárki biztosíthatja. Ugyanakkor ez a 3 év, a legintenzívebb átalakulás, a legmélyebb önismeret, a “gondolni sem mertem arra, hogy ez mind bennem van” élmények megélésének időszaka. Nem őt nyertem meg benne, hanem ÖNMAGAM és az értést: a kapcsolat minőségében pontosan az tükröződött vissza, ahogyan éreztem magam. Ezért érdemes a nehézségek mellet teret adni a másik nézőpontnak. A CSAK SZERETŐ VAGYOK érzésen túl meglátni, hogy ÉN VAGYOK AKIRE SZÁMÍT, AKIT SZERET. Ez az ami neked stabilitást ad, számára pedig vonzóvá tesz.” A jelenből visszatekintve hálás vagyok mindazért, amit ez az időszak és benne ez a kapcsolat hozzáadott ahhoz, aki ma vagyok.

magány – Furcsa állapot a magány. A saját megélésem: valahogy teszem a dolgom (azt is csak nehezen), de nem vagyok jelen. Elmenekülni sem programokkal, sem munkával előle nem lehet. Mintha a világban amúgy száguldó idő lassan vánszorgóvá válna, melynek normál tempójú rohanását csak az évszakok változása szimbolizálja, mert a magány állapotában mintha semmi más nem történne. Számomra a kiutat egy nem várt pillanatban, egy nem remélt impulzus, és arra reagálva egy minden mindegy alapon megírt levél jelentette.  Sok mindenre megtanított a magány időszaka – közülük mégis egyet emelek ki. Görcsös akarással, küzdéssel nem megy – soha és semmi. Konok és „erős” emberként a magány volt az egyetlen, ami képes volt térdre kényszeríteni, ami nem hagyott más lehetőséget, mint fel-adni és megengedni. Gyűlöltem, menekültem, és le akartam győzni, mégis elképesztő, hogy mennyi mindent köszönhetek neki. De, ami még elképesztőbb, hogy visszatekintve, – és csak rajtam állt -, ha nem egyedül akartam volna megoldani, lehetett volna sokkal könnyebben…

asszertív kommunikáció és értő figyelem – bármerre fordítom a fejem a világban, azt látom, hogy minden kapcsolat a helyes kommunikáción és figyelmen áll, – vagy bukik. Számomra sok időbe telt, amíg megtanultam helyesen érteni, amit a másik mond, és úgy kifejezni magam, hogy az érthető legyen. Hiszen minden kapcsolatban két szubjektív világkép találkozik. A kimondott szavaink is gyakran mást jelentéssel bírnak nekem és egy másik embernek. Az egyik legnagyobb értéknek tartom, hogy tényleg értsük egymást. Annyi kihívás van a kapcsolatokban, ne azon csússzon el, hogy félre értjük egymást.

 

alkalmazott módszer

EgoYoga – A korszakos rendszerből fakadó meglátásokkal segít, saját korábbi tapasztalataira, és a hozzá eddig forduló emberek élményeire támaszkodva.

Gestalt coaching – “A Gestalt alapelvei a tudatos figyelem, az „itt és mostban” való létezés és az ebből eredő változás. Nem a viselkedés megváltoztatására összpontosít: ha az energiánkat az éppen zajló helyzet megtapasztalására és elfogadására fordítjuk, a magatartásunk természetesen, erőfeszítés nélkül változik meg.”

 

mentorom

Joós István

 

közösségi profilom

Móni Kőhegyi

 

írások

interjú: Erős hittel az ÉNAKADÉMIA útján

 

így léphetsz velem kapcsolatba

 1. válassz lehetőséget
 2. ide kattintva küldd el a jelentkezésed
 3. egy napon belül felveszem veled a kapcsolatot

 

Egy munkanapon belül jelentkezem és egyeztetjük a részleteket.

Kőhegyi Mónika
TANÁCSADÓ
termékről 4 értékelés

 1. Balogh-Bognàr Ilona

  Köszönöm Mónikànak, mikor nagyon kètsègbeesett voltam, Meghallgattàl, ès egy gondolattal új irànyt kaptam. 😊

 2. Zita

  Ha Mónit választod, egy bölcs, figyelmes és tapasztalt mentorod lesz. Azt az őszinte, ítélkezés mentes, valódi figyelmet kapod tőle, ami ma hiánycikk, kuriózum és végtelenül felszabadító közeg. Tudod, miről beszélek.

  Ha Mónit választod, Neked is figyelned kell: meghallgat, majd egy szempillantás alatt összefoglal és hoz egy másik olyan nézőpontot, ami képes új megvilágításba helyezni a sztoridat, saját magadat, az életed adott szakaszát. Vagy éppen kérdést kapsz, amin még napokig tűnődsz.

  Valahogy mindig rátapint az ego-szív-lélek játszmáira és tisztán odanyújtja Neked, amit érez, gondol és lát.

 3. K. Ági

  Nagyon kilátástalan helyzetben fordultam Mónihoz, nem tudtam hogyan változathatnék a helyzetemen. A kedves személyisége és a jó kérdései segítettek abban, hogy kimondják olyan dolgokat, amiket még önmagamnak sem tudtam megfogalmazni. A találkozásunkkal új nézőpontot kaptam, ami erőt adott a továbblépéshez. Jó volt olyannal megosztani a történetemet aki hasonló helyzetben volt.

 4. Ildi

  Mónival beszélgetni meghatározó élmény. Annyira figyel minden rezdülésedre, és olyan kérdéseket tesz fel, amik ha akarod, ha nem, kényszerítenek előre. Mindezt olyan szeretetteljesen, hogy úgy érzed egy barátnőddel beszélgetsz.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük