Problémának érzed?
Az jó.

De másrészt bizonyára meg fog lepni, hogy szerintünk nem az…

 

Oka

A függőség oka szerintünk, hogy az ember fogalmilag függő. Mindenki. Csak az nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen szinten éljük meg – tehát, hogy minek vagyunk a függői.

A függés megfigyelésünk szerint alap emberi jellemző. Amit más szavakkal úgy is mondhatnánk, hogy tartozni vágyunk, a helyünket keressük, napi hasznosságot remélünk. Nagyon sok idő és nagyon sok energia (és nagyon sok szeretet) megy kárba akkor, ha egy ember alacsony szintű függésnél – mint például drog, alkohol, agresszió, pornó – ragad le.

 

Megoldása 

A függőség megoldása a hiányt megszüntetni, amit másképp úgy lehet érthetőbben mondani, hogy a (már) nem kívánt, mert alacsonyabb rendű függést, magasabbrendűre “kell” cserélni. Nyilván nem kell, de lehet. És tudunk ebben Neked segíteni. A függő ember igazából csak másoknál mélyebben ment le az aktuális korszaka zárását jelentő válságba. Jobban ragaszkodik. Nehezebben változtat. Aminek nagyon gyakran oka, hogy jobban egyedül van, nem kapott alkalmas segítséget a továbblépéshez…

 

Ajánlásaink

 Az alábbi gyakori helyzetekhez konkrét tanácsokat is tudunk adni. Az online kurzusok díjkötelesek, videók és cikkek részben Előfizetőknek és Tagoknak érhetők csak el.

Konkrét élethelyzetek

HA a szüleid, minták, megfelelés, “családi boldogság” függője vagy…

 

HA munkamániás vagy és vagy siker-függő…

 

HA alkohol, pornó, drog, vásárlás, játékszenvedély a “tünet”…

 

HA önismeret, meditáció, szekta, guru vagy közösség a függésed…

Ha ismerkedés függő vagy, anélkül, hogy valaha maradnál is…

Egyéb