Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Ha volt már olyan élményed, hogy ha valamit korábban tudtál vagy felismertél volna, akkor egészen biztosan másképpen alakultak volna életed egyes részletei, akkor természetes, hogy eljön az a pillanat is, amikor találkozol valakivel, aki épp abban a cipőben jár, amelyben te jártál egykor.

Lehet ő a párod, a barátod, a szülőd vagy a gyereked, van nálad egy olyan tapasztalat, egy olyan tudás, ami számára is segítség lehet.

Nem mindegy azonban, hogy ezt a segítséget milyen formában adod oda neki.

Hogy bezárkózik, elfut-e előle, vagy valóban segítségként megélve általad jut tovább egy nehéz időszakon, az a “mikénten”, azaz rajtad múlik.

Ebben az ingyenes anyagban, ahhoz kapsz kézzel fogható támogatást, hogy mire érdemes neked figyelned, hogy hogyan add át a saját tudásod úgy, hogy annak valódi értéke legyen a másik ember számára.

 

Működés

  • vásárlás után a személyes fiókodba bejelentkezve, a Kurzusaim menüpontban jelenik meg az anyag

 

Háttér

A felszínen látszó probléma oka kivétel nélkül mindig halogatás. Önbecsapást kell oszlatnia annak, aki változást szeretne, István magyarázatai ebben segítenek. Rácsodálkozni, jobban érteni, összefüggéseket látni, ami – ha egyszer sikerül – automatikusan hozza magával a változást, mert miután már érted, utána nagyon nehéz lesz tovább becsapd magad és másokat. 

Eszközei: magyarázat és tanács.

Előbbi megérteni segít, hogy a helyzet miért van – hogy Te vagy a másik miért ilyen, hogy miért reagáltok ismételten az (el)várttól eltérően. Utóbbi nagyon konkrét, hogy min lehet (“kell”) változtatni. Mindig van min. Az elmúlt tíz évben megismert sok élet, és sok magánéleti válság alapján bizonyossággal mondjuk, hogy hatalmadban áll továbblépni!!

Leckék

ism/2 – Helyzetáttekintés

ism/2 - Helyzetáttekintés

Ahhoz, hogy egy helyzetre tisztán lássunk rá, az elméleti tudás mellett érdemes megnézni, hogy az hogyan, miképpen jelenik meg a mindennapjainkban. Ebben segít a helyzetáttekintés.

ism/4 – Önellenőrzés

ism/3 - Tippek, ötletek a gyakorláshoz

A következő néhány önellenőrző kérdés abban lesz segítségedre, hogy átismételd a segítség nyújtással kapcsolatos leglényegesebb megszívlelendőket, hiszem ha adod valakinek a támogatásod, az mindkettőtök életére és a kettőtök kapcsolatára is hatással lesz.