Férfi Út Folyamat

FÉRFI ÚT FOLYAMAT

Az emberrel az történik, amire kész. Mindig. Ha tehát nem vagy az életeddel maradéktalanul elégedett, az annyit jelent csak, hogy nem jól érted a helyzetedet!  

Várlak élőben, Budapesten
Kezdés: június 14., este 6

TALÁLD MEG A HARCOD!

mert másként nem lehetsz boldog

4 SZEMÉLYES
ALKALOM

magyarázat és feladatoK

20
résztvevő

MI EZ?

21 napos ön- és világismereti folyamat, amit akkor ajánlunk, ha jobban akarod érteni a helyzetedet és/vagy felelősséget vállalnál, hogy változzanak a dolgok.

MIRE JÓ?

Segít jobban érteni magad, a világot és a nőket. Ami nem úgy megy, ahogy szeretnénk, azt nem jól érti az ember… Segítünk az Irányt tisztázd, a nehezéket levágd.

MIBŐL ÁLL?

4 két órás találkozó, és az alkalmak között elvégzendő feladatok várnak. A folyamat lényege: (1) új nézőpont, (2) új tapasztalatok ezt megerősíteni.

Mindened megvan, de mégsem vagy boldog? Vagy épp nem érted el a céljaidat maradéktalanul, és ezért nem vagy az? Kiégés, céltalanság, kapcsolati válság – netán függések, hangulati ingadozás, “bűnös vágy” vagy kétségek kínoznak, és már hobbik sem segítenek? Nem érted miért, de sejted, hogy Benned is lehet az ok? … Neked szól ez a folyamat, ha nem csak eleged van abból, hogy akad Veled az élet, de arra is kész vagy, hogy a változáshoz szükséges munkát beletedd.

HŐSSÉ KELL LEGYÉL!

Önmagunk felfedezése pokoljárás.

A válság annak a jele “csak”, hogy készen állsz indulni, és ez nagyszerű. Az út a poklon át vezet, de nem kell tőle félj – sokan átjöttünk már rajta előtted!

A férfi élete Harc. 

Aminek fontos mérföldköve magunkkal (a megalkuvásokkal, a megszokásokkal, a kockázatkerüléssel) egy ponton őszintén szembenézni, tehát az igazság (keserű) piruláját választani – lásd Matrix c. film. LE-felé indul az ember ekkor, a vágyak és hulladék, “erkölcstelenség” és “igazság” kavargó gőzös mocsarán KELL átkelni – a sötét oldal, a lelked árnyéka vár – ami után gyógyulás, edzés, látens képességek kibontakoztatása következik (FEL), míg végül a Helyét foglalja az ember el, KI-választottként, éppen úgy mint Neo. A férfi magát tapasztalva kell megismerje. Lépésről lépésre.

Egyszerűbben: a férfi Harcának négy fontos szakasza van:

0.) tudatlan Harc, a világban, Sikerért és Biztonságért 
(MATRIX = minták által meghatározott öntudatlan állapot)

1.) tudatos Harc, befelé és LEfelé, az Igazsághoz 
(a Szörny ébresztése / a Gyémánt-Kard kifejtése a kőből)

2.) tudatos Harc, kifelé és FELfelé, Új Célért és Társakért
(a Szörny szelídítése / a Gyémánt-Kard csiszolása)

3.) céltudatos Harc, KIfelé és felfelé, a Cél megvalósulásáért
(a Szörny hadrendbe állítása / a Gyémánt-Kard hasznosítása)

Bármire képes vagy. Illetve nem. Pontosan ez az… BÁRMIRE nem vagy képes – NE higgy annak, átver Téged, aki azt mondja, hogy bármire képes vagy – hanem, ami Lelkesít, mert Helyes: “csak” arra vagy képes, legyen az bármekkora nagy. Hőssé KELL legyél, az életed második harmada (fele) erről szól – amihez Dolgod, Ügyed, Harcod megtalálni A feladat.

A Férfi Út Folyamat tapasztalatok alapján segít. 

Éljenek a bátrak!

A FOLYAMAT elemei

Garantáljuk, hogy e folyamat által:

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

A Férfi lényege, hogy dolga, Küldetése, ÜGYE van a világban. Tudja, meri, teszi – innen az ereje, ebből magabiztossága, és minden siker alapja is ez, olyannyira, hogy végül a Nőt sem kocsi, lakás, genetika vagy izmok nyűgözik le, hanem: a Lelkes Céltudatosság. 

A nehézség, hogy kevesen születnek úgy, hogy a Dolgukat eleve tudják.

… hanem mi átlag halandók fokozatosan fedezzük a helyünket fel, csinálva, tapasztalva, folyamatosan változva, miközben a világ is állandóan változik körülöttünk. Nem egyszerű. Mely okból válságba jutni, kiégni, megállni, elgondolkodni szabad, sőt normális – válság a változás jele, semmit nem rontottál el, hanem “csak” fejlődsz, a billenés elkerülhetetlen annak, aki az életet választja.

Joós István

Énakadémia Alapító

0 +
elégedett ÉNAKADÉMIA vásárló

Rólunk mondták

Nehéz változást engedni abban, amit éveken át, rengeteg munkával építettünk – bátorság kell hozzá, hogy kockáztassuk a langyos biztonságot, csak mert “nem vagyunk boldogok”… és mégis, magunk és a szeretteink miatt is: muszáj. Mert a férfi önmaga felfedezése után, önmaga kibontakoztatása által tud nem csak boldog, de jó férj és jó apa lenni.

Mit tartalmaz az ár?

A 21 napos folyamat díja:

45 000 Ft

Mi történik, miután megnyomtam a gombot?

Kattintás után egy form nyílik meg, ahol adataidat megadva jelentkezhetsz a folyamatra. 1 munkanapon belül küldjük a részleteket, amennyiben még van hely. 

Várlak, ha gyökeresen megváltoztatnád a magánéletedet vagy a karrieredet. Akkor is várlak, ha “csak” a múltadhoz szeretnél válaszokat, vagy jobb apa vagy jobb férj akarsz lenni. Végül: mindenképp várlak, ha új kapcsolatba vágsz épp, vagy megmentenéd a házasságodat!

Joós István

Garancia

Bármikor kiléphetsz, és mi kérdés nélkül adjuk a képzés díját is vissza, ha nem vagy vele elégedett.

Gyakran ismételt kérdések

Is.
Sőt sokkal több is e kettőnél…

Az ember állapota tapasztalatom szerint az élet alábbi kilenc területét egyidejűleg meghatározza: 

 1. párkapcsolat
 2. szülő szerep
 3. szülőkapcsolat
 4. önkép és önbizalom
 5. karrier célok, anyagiak
 6. felettesekkel való viszony
 7. vezetői szerep
 8. mindenségkapcsolat
 9. egészség, testi állapotok

Mindről lesz szó.

A kurzus meghirdetése alkalmából három konkrét személy jár a fejemben…

Zsolt sikeres vállalkozó,
akinek mindene megvan, de fárad, mert negyven körül  jár, és pontosan érzi, hogy már csak egy nagyobb dobásra van ereje, szeretné magát helyesen befektetni, miközben a jelenlegi cége, túl sok idejét viszi, és az életmódja is drága – hiszen családja van, ami a másik gond, hogy bár két csodás gyermek érkezett, de a tűz kihunyt, feleségével már inkább csak szövetségesek

Péter felsővezető,
nagyon jól keres, nagyon régóta már, amiből nem csak biztonságot teremtett meg, de egy ideje (egyre drágább) hobbikkal kárpótolja magát – szintén családos, válnak épp a feleségével, ami drága lesz (vagy mégsem, ha valami csoda által meg tudják a kapcsolatot javítani), szereti a gyermekeit, félti őket, maga sem tudja, hogy mi lenne jó, de közben szerető is csábítja

Tamás okos,
nagyon, szinte már túl okos is, amiből óriási intellektuális kíváncsiság fakad, és emiatt egyrészt folyamatosan tanul és figyel és elemzi magát is, másrészt mindig van mindenre magyarázata, hogy hogyan és miért NE változtasson nagyot – családja nincs, kapcsolatok csak, de mélyen benn valahol sejti, hogy ahhoz, hogy végre valami maradandó legyen neki kell változ(tat)nia

Ez az anyag mindhármójuknak szól.
Másrészt a hatása eltérő lesz.

Zsoltot elgondolkodtatni fogja tudni, hogy talán mégsincs minden rendben, nem hagyja majd nyugodni, amitől befelé indul, lép tovább, mert pontosan érzi, hogy van itt a számára valami, amit sikerre KELL vinni.

Pétert megrendíteni fogja. Egyértelmű lesz, hogy hibásan használja az energiáját, hogy mások és a maga boldogságával is játszik, miközben halogat, és a helyzet csak egyre rosszabb – a Titanicon mindegy, hogy fűtő vagy kapitány az ember: egyaránt elsüllyed.

Tamásnak az agyát tudja kisütni. Mert az igazságot hozza könyörtelenül felszínre, ami elől az intelligenciája síkos angolnája sem fog tudni kitérni – hanem arra a sziklaként zuhan a kő, és agyonnyomja. Amiből ÚJ élet születik. Új élet és új lojalitás, tehát új identitás… új ő.

Nos?

Ajánlom ezt, ha magadra ismersz.
Nem ajánlom, ha nem.

Hőssé KELL legyél.

Hős az, aki magát megtalálta, tehát a Harcát felvállalta.
Míg ezzel szemben, aki pénzért dolgozik csak, az kurva.

Joós István

Kézenfekvő kérdés, hogy a férfi és a női út mennyiben különbözik – amire két válaszunk van: 

Nagyon. Fiú és lány ellentétes mintákat kap, aminek eredménye, hogy a férfinak a férfias a nőnek a nőies működés jut a minták csődje körül válságba, aminek szükségszerű eredménye, hogy a férfi ezután átmenetileg nőies módon (vándor) – a nő átmenetileg férfias módon (amazon) működik. Mert a korábbi programot az ellenkező működéssel tudja oldani, és a maga teljességét (lélek árnyéka / férfi ÉS női oldal integrációja) így tudja tapasztalni.

Kicsit sem. Férfi és nő – megfigyelésünk szerint – azonos élményeket tapasztal azonban más viszonyulásokban, tehát a témák és feladatok egyeznek, de (1) amit a férfi a világgal való kapcsolatában él meg (Ügy és Munka), azt a nő a férfi irányába tapasztalja, és másrészt (2) ahogy a nő a családról gondoskodik, a férfi úgy a nővel van.

Alább az ábra férfi és női változatai:

Megfigyelésünk, hogy minden emberben közös, hogy vágyik a világnak megfelelni és vágyik magát megvalósítani. A korszakos út ennek az alapvető ellentmondásnak a feloldásáról szól, ami csakis tapasztalatok (örömök + szenvedés) és azok feldolgozása által lehetséges.

Az út elejét minden ember számára a mintái határozzák meg, és bár eleinte ebből akár biztonság és siker születik, a 30-as éveinkre már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Titán“ (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták halála” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön az ember.

A válság jó, mert befelé indulni segít.

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= magunkat = helyünket) fedezzük itt fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és a hiteles Vezető.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. Terápia, coach, vallás vagy meditáció által sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz helyes irányt és alkalmas társakat szükséges találni magunknak.

A kifelé emelkedő “Részes” időszak nagy kihívása, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket (!) –, ami egyszerre eredményez hasznosságot, társakat és közösséget (“Hős” majd “Bölcs” korszak).

Ha ennél részletesebben érdekel: indítsd el a kurzust!

Igen. Naná… A program folytatásaként Joós István által vezetett, havonta személyesen találkozó Férfi Klub vár, ahol haladni segítjük egymást.

A Férfi Út Folyamat igazából a “piros pirula” és első beszélgetések, ami után a Férfi Klub az az  edzőterem, ami a folytatáshoz sokak számára hasznos.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

 1. értsd, miben vagy,
 2. eszerint próbálj változtatni,
 3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!