Joos-Istvan

 

Isten hozott!

Saját személyes tapasztalatom, hogy az elmélet végül kevés, hanem az aktuális félelmekkel konkrétan kell egy nap szembenézzünk, Cselekvő módon, félelmekbe Bele a helyes Irány, és az így érkező konkrét új tapasztalatok által születnek konkrét új élényeim, azokból megértések, és ezek hatására változom Én, ezáltal a Világ körülöttem. Továbbá, hogy Van segítség. De csak akkor, ha merek kérni, elfogadni.

Mi itt azon dolgozunk, hogy Neked is legyen honnan.

A fő problémát abban látom, hogy szigetekként próbáljuk az életünket működtetni. Jobb esetben ketten is vagyunk rajta, férfi és nő, talán még gyerekek, de nincsen meg sem az, hogy a szigeten, egymáshoz hogyan kapcsolódhatnánk legjobban, a férfi-nő együttműködés hogyan leghatékonyabb, sem pedig, hogy a szigetnek a világgal pontosan mi is a dolga.

Másképp: a mintáink hiányosak.

A “jó” hír, hogy ezt igenis lehet fejleszteni, és a szerepek és viszonyok tisztázása automatikusan hoz egyre hatékonyabb működést és egyre jobb közösségi életet magával. Másrészt a “rossz”, hogy ez az átállás fejben nem megy, érteni kevés, hanem csakis saját tapasztalás által sikerülhet. Új tapasztalatok kellenek, és mi ajánlunk is ilyeneket – ami nekünk már működött.

Amihez világképünk Az Alap.

Együgyű világkép néven utalunk rá, és mindent ezen a lencsén keresztül nézünk, innen indulunk, erre támaszkodunk.

Lényege a Világkép oldalon olvasható.

Örömmel,

Joós István
alapító