Szabó Emese (lovas coach)

(2 vásárlói értékelés)

22 500 Ft

konzultáció módja: személyes, online vagy telefon
időtartama: 90 perc

Cikkszám: T-SZE Kategória: Címkék: ,

Leírás

Talán különös dolog ilyet mondani, de egyedül a fejlődésben, az átalakulásban és a változásban találhatjuk meg az igazi biztonságot.” Anne Morrow Lindbergh

 

bemutatkozás

1989 óta trénerkedem. A természetes módszerű lókiképzést egy lovasbalesetemnek köszönhetem, ami miatt nem tudtam lóra ülni. Ekkor kezdtem beleásni magam a lovak viselkedésébe és miközben “visszaterápiáztam” magam a ló hátára és újra elkezdtem lovagolni, rengeteget tanultam magamról. Ezzel a tapasztalással indult a lovas tréning gondolata.

A ló asszisztált tréningek és a coachingok során párhuzamokat keresünk a lovak és az emberek között és ezekkel a tanulságokkal segítünk új nézőpontokat találni, magabiztosságot nyerni, konkrét módszereket, eszközöket megismerni és a megakadásokon túllépni.
Sok állattartó mondja azt, hogy “ő az állatait jobban szereti, mint az embereket.” Bizonyos napokon ez számomra is teljesen jól érthető, ugyanakkor a mindennapjainkban nem tudjuk elkerülni az emberekkel való találkozásokat, az ügyintézést, a közösségben munkálkodást, a vásárlást, a közlekedést. Ezért hasznos megtanulni bánni az emberekkel is.

A ló asszisztált tréning és coaching ebben segít és bár története nem olyan régi Magyarországon, a lovakat régóta használják az emberek terápiás vagy tanulási célra, így nem egy felkapott és múló divatról beszélünk, hanem egy régóta ismert folyamatról, amit az utóbbi évtizedekben háttérbe szorítottak, de napjainkban újraélesztjük és újraértelmezzük.

Hiszek abban, hogy minden ember és minden ló fejleszthető, csak a megfelelő hangot és módszert kell megtalálni hozzá.

 

így segít

Azon vagyunk, hogy akik hozzánk fordulnak, minél hamarabb talpra álljanak és önállóak legyenek, tőlünk függetlenül is elérjék sikereiket.

Ezek a tanulási helyzetek nem igényelnek semmilyen lovastudást, lovas előtanulmányokat, hiszen kinek-kinek az élethelyzeteivel, problémáival foglalkozunk vagy képességeit fejlesztjük és nem lovaglást oktatunk. Az sem baj, ha valaki fél a lovaktól, hiszen az életben is számos helyzet van, amitől félünk, szorongunk, így ez is egy tanulási, megtapasztalási folyamat arról, hogyan küzdjük le a blokkjainkat.

 

végzettségek

 • alternatív képességfejlesztő lovasterapeuta
 • mozgásfejlesztés lovon
 • gerinctorna lovon
 • tudatos lovas képzés
 • gestalt alapú lovascoach képzés
 • nemzetközi lovastrénerképzés
 • hippológia – Állatorvosi Egyetem (szakdolgozat: Lovas tréningek)

 

kiemelt területek

 • kapcsolati tréning, házaspárok kommunikációs problémáira
 • pályaorientációs tréning fiataloknak
 • érzelmi intelligencia
 • asszertivitás
 • konfliktuskezelés
 • családi lovas tréning
 • egyensúly és harmónia az életben
 • cégeknek: időgazdálkodás, előadástechnika, együttműködés, vezetőfejlesztés, értékesítők képzése

 

így léphettek kapcsolatba

 1. vásárolj konzultációs időtartamot
 2. szemese9@gmail.com címre küldj e-mailt
 3. adj meg telefonszámot vagy Viber / Messenger elérhetőséget
 4. röviden írd le a helyzetedet, ha szeretnéd

Emese hamarosan jelentkezik Nálad, hogy egyeztessétek a konzultáció időpontját és módját.

További információk

Módszer

coach, segítő

Szabó Emese (lovas coach) – 2 értékelés

 1. Avatar

  Vass György Gábor

  2018. őszén vettem részt egy kétnapos tréningen Emese szervezésében. A foglalkozások témája részben az önismeret fejlesztése volt, illetve konkrétan lovasoknak szóló témák (egyensúly, esés technikák, helyes lókiképzés, a bizalom fejlesztése, stb.) is előkerültek. 2-3 éve lovagolok, és gyakran tapasztalom, hogy a lóval való kapcsolat milyen nagymértékben hozzá tud járulni önmagunk alaposabb és jobb megismeréséhez. A lovak segítenek az érzelmi intelligencia fejlesztésében, az asszertív magatartás elsajátításában (hogyan tudunk magabiztosak lenni érzelmileg nehéz szituációban is, anélkül, hogy passzívan vagy agresszív módon lépnénk fel). Semmiféle lovas alapképzés nem szükséges ezekhez a tréningekhez, a lóval általában földről dolgozunk, futószárral vagy kötőfékkel.
  Az Emese által szervezett tréning sokoldalú, mégis lényegretörő volt, melyről összességében nagyon pozitív élményeim maradtak.

 2. Avatar

  aiv012

  Úgy érkeztem a lovardába, hogy nem konkrét élethelyzetet akartam feltárni, csak jobban megismerni magam. Visszatérni egy olyan helyre, ahol otthon érzem magam, mert a természet, a vidék és a lovak azt tapasztaltam, nagyon töltenek. Korábban 3 hónapot tanultam lovagolni, de nem ment, féltem, hiányzott valami. Arra jöttem rá, hogy a lóval először kapcsolatot kell kialakítanom illetve arra, hogy a lovak tükröt tartanak nekem: ami nem megy a lovardában, azzal dolgoznom kell a saját életemben is. Amikor Emeséről olvastam, sejtettem, hogy sokat segíthet nekem.
  A lóval való ismerkedéssel indítottunk, majd a földről egyre összetettebb feladatok következtek. Találkozás ló és ember között, vezetni és vezetve lenni. Láttam magam teljes határozatlansággal az elején, ahogy kiengedem és nem magamhoz veszem a döntést. Nem volt irány. Figyeltem magam, mit csinálok és hogyan reagál rá a ló. Báró egy rendkívül jól képzett, nyugodt ló. Nagyon intelligensen mutat rá, mivel van dolgod. Ahogy egyre céltudatosabban léptem, úgy kezdett követni. Éreztem, hogy hallgat rám és felelősséggel tartozom érte. Minden, amit épp tettem, vagy nem tettem, az fejlesztett, tanított. Nem lovas tudás, nem erő, de még csak nem is határozottság kérdés követ-e a ló. Akarsz-e vele együttműködni? Tudsz-e lépni, ha kell vagy figyelni, ha ő lép? Jelen lenni. Lassan megtanulni kommunikálni testbeszéddel, szívvel. Függetlenül attól mit hiszek magamról, a ló számára az vagyok, aki épp ott van. Ő várja, hogy bízhasson, magához engedjen és érezze az erőm. Katartikus élmény volt átélni, hogy megvan az az erőm (amit mindig megkérdőjelezek), hogy tudok együttműködően irányítani és létrejön a kapocs. Köszönöm.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük