Mozaik Csoport

15 000 Ft / hónap

Elfogyott

Cikkszám: MCS Kategóriák: ,

Leírás

Mozaikcsaládban/párkapcsolatban harmóniában? – Nem lehetetlen!

Hisszük, hogy nem kell gonosz mostohává vagy leharcolt cselédlánnyá válnod! 

A kirakós darabjai több szálon és több felé is kapcsolódnak. Kihívás, DE NEM LEHETETLEN (!) megtalálni benne önmagunkat, a stabilitásunkat, hiszen általában eltérő mintákkal érkezünk. 

A mozaik, vagy patchwork családmodell nem ismeretlen “fogalom” ma már, számtalan “összetételben” létezik. Azonban kevés az a felület, vagy hely ahol őszintén beszélhetünk arról, hogyan éljük meg önmagunkkal, a saját valós igényeinkkel, a társunkkal, adott esetben fogadott gyermekeinkkel a kapcsolatot. Hiszen ez nem egy klasszikus párkapcsolati/család modell, mert a rendszer nyitott, ahol a kapcsolatok (főleg az előző feleséggel) sokszor nem letisztultak, nehezebben alakul ki az új párral érzelmi kötődés, hiszen a veszteség érzelmi állapotával is meg kell küzdenie a férfinak. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek(ek) miatt már kialakult szokásrendszer van, amihez az új párnak kell alkalmazkodnia, és nem 100%-osan csak az induló kapcsolatról szól ez az időszak, mint egy átlagos párkapcsolatban. Sokszor érezhetjük azt, hogy nehezített pályán mozgunk.

Mi ez?

A kétórás intim és zárt körben történő beszélgetés célja az, hogy kéthetente legyen egy olyan megtartó közeged, ahol őszintén beszélhetsz a tapasztalataidról, félelmeidről, leteheted a nehézségeidet. Ahol olyan társak között lehetsz, akik mind hasonló kapcsolatban élnek, és vállalják a nehézségeiket. Segítünk egymásnak felszínre hozni azokat a belső kincseket, amelyek a stabilitásunkat megadják.

Kiknek szól? Olyan nőknek és férfiaknak:

 • Akik úgy érzik, hogy versengeniük kell a volt feleséggel/férjjel, barátnővel/baráttal, gyere(ke)kkel a szeretett férfiért/nőért.
 • Akik félnek közel engedni magukhoz a szeretett nőt/férfit a sok teher miatt, esetleg épp miatt nem mernek olyat választani, aki ilyen “csomaggal” érkezne.
 • Akik úgy érzik, hogy a társuk gyerekeivel, az ezzel járó kötelezettségekkel nem tudnak mit kezdeni.
 • Akik nehezen találják meg a női/férfi szerepüket, helyüket egy ilyen kapcsolatban.
 • Akik úgy érzik teljesen alárendelődtek az új kapcsolatnak, és elveszítették benne önmagukat.
 • Akik tanácstalanok hogyan kezeljék a kialakult helyzetet, hogyan egyensúlyozzanak a különböző szerepek között.
 • Akik egyszerűen csak szeretnének hasonló társakkal együtt és támogatva lenni.

 Főbb témáink

 • Stabilitás – hogyan találhatom meg ebben a “kusza rendszerben”
 • Erő – valójában mit jelent, honnan és hogyan működtetem
 • Kommunikáció – hogy kommunikálok, tudatos vagyok-e benne
 • Elfogadás – egyáltalán mit kell elfogadnom?
 • Szerepe(i)m – mit adok a Társamnak, tudok-e figyelni magamra, megtaláltam-e a helyem a kapcsolatunkban?
 • Határaim – mennyire kell bevonódnom a családi történésekbe, hol vannak a határaim, és hol vannak a párkapcsolatunk határai
 • Segítség „anya/apa lettem”(?!), de nem én “szültem” őket – hogy kezeljem a helyzetet, és ebben a helyzetben önmagam

 Amire számíthatsz, ha csatlakozol

 • 2 mentor támogató jelenlétét, tiszta visszajelzést férfi és női oldalról,
 • kis létszámú (max. 8 fő) zoom csoport konzultáció kétheti rendszerességgel (2 hetente szerdán, 18.00 órakor),
 • folyamatos kapcsolattartás írásban a csoporton belül, ahol megoszthatsz, kérdezhetsz és segíthetsz te magad is
 • értő figyelem, és támogatás.

 

Csoportvezetők

Máté Tímea vagyok, női mentor, gestalt coach és kundalini jóga instruktor.

Korán megtapasztaltam, milyen egy ideális családba születni, majd egyedüli szülős családban felnőni, Édesapám mellé beállni, majd később 18 évesen őt is “elveszítve” mozaikcsaládba érkezni. Ez a sok változás és elengedés tett nagyon szenzitívvé más emberek iránt és segített abban is, hogy később felnőttként tudjam az útján kísérni azt a két csodálatos kislányt, akikkel hosszú évekig együtt éltünk, a mi mozaikcsaládunkban. De így sem volt egyszerű elfogadni a férfit, a múltját és megtalálni szerepem a kusza kapcsolataiban. Elveszítettem önmagam, túladtam, alárendelődtem, miközben rengeteget tanultam a nőiségemről, az anyaságomról, a határaimról, és arról, hogy milyen hatalmas kincsek és erő van bennem. Célom az, hogy támogassalak a tapasztalataimmal, és megmutassam azt is, hogyan érezhet a társad, hogyan találd meg önmagad és a valós igényeid, hogy nem vagy egyedül az érzéseiddel, kétségeiddel. Tapasztalatból tudom, ha egy ilyen csoport támogatását tudom magaménak anno, akkor nekem is könnyebb lett volna. 

Turóczy András vagyok, Mentor-jelölt – vizsga folyamatban; ezen kívül másodmagammal vezetem 1 éve a Férfi tolmács csoportot, ahol a hozzánk forduló nőknek mutatjuk a férfi oldalt, a férfi működést. 

Életem során – szeret(t)em a nőket – éltem is többel, így volt szerencsém megélni a MOZAIK család örömét és buktatóit – amelyek oly sokszor a saját gyengeségeimre voltak visszavezethetőek. Hiszem, ha van kihez fordulnom – mint külső tanácsadó/mentor, az sokszor segít a gyorsabb megértésben, magamra látásban így a kapcsolataim minőségének javításában is. Bátorság kimondani, hogy elesett vagyok, tévedtem, Bocsáss meg. Hiszem, hogy ezek a buktatók nem kerülhetőek el, de a rálátás és az ebből adódó kapcsolat javulás gyorsítható. Szívesen osztom meg Veled, megéléseim, tapasztalatom a csoportban.

Jelentkezés menete

1. kitöltöd a jelentkezési lapot

2. küldjük a számlát

3. kiegyenlíted a számlát

4. és már bent is vagy a csoportban ;-)

Jelentkezni ezen az űrlapon tudsz: KATT IDE

 

Ajánlás

Szeretem Mea energiáit. A jelenlétét, a figyelmét, ahogy meg tudja a fontos részletet a kevésbé fontos részletektől különböztetni. Nagy öröm, és nagy megtiszteltetés, hogy nálunk indítja a Mozaik Család csoportot. Nagyon ajánlom, ha akár érintőlegesen is, de érint ez a téma!

Joós István