Lovas élmények

22 000 Ft50 000 Ft

Önismeret lovakkal

Kiürítés

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

bemutatkozás

Szabó Emese Hajnalka vagyok, tréner és coach. 

2013. áprilisiban volt egy lovasbalesetem, ami miatt jó ideig fizikailag nem tudtam lóra ülni. Így kezdtem el tudatosan magammal, a félelmeimmel, a mit is akarok az életemtől kérdésekkel foglalkozni. A válaszok nagyon egyirányba vittek, és ez a természetes lókiképzés, annak is eleinte a földről végezhető része volt. Az idomítás és ami közben velem történt, bennem zajlott, az indított arra, hogy másoknak is megmutassam mire is vagyunk képesek, és hogy másoknak is segítsek a félelmeik legyőzésében és bizonyítsam, hogy idősebb korban is érdemes és lehet tanulni, főleg önmagunkról és lehet és kell is új célokat találni, a kilátástalannak tűnő helyzetben is. Trénerként ezek mindig is fontosak voltak számomra. Szerintem, aki megáll a fejlődésben, az hamar kimarad a körforgásból. Háát… nálam van körforgás… Saját tapasztalatok, ló- és önismereti képzések, rengeteg olvasás és gyakorlás után alakultak ki, és alakulnak folyamatosan a lóval támogatott programjaim. Melyek már eddig is sok résztvevőnek segítettek a félelmeik kezelésében, önmaguk megismerésében, a két lábon állásban, az önmagukban való hitben, kommunikációs hiányaik megértésében.

ilyen élményt ad

A ló nagy, erős, félelmet kelthet – ezért segítenek felismerni, hogy mitől is félsz/tartasz az életedben, és hogy tudsz megküzdeni ezekkel a félelmekkel. A legtöbb ember nem ismeri a lovak természetét, (még sokszor lovas emberek sincsenek tisztában az egyes mozdulatok jelentőségével), – a programok alkalmával megtapasztalhatod, milyen gyorsan tudsz megtanulni egy új “nyelvet” és milyen hatékonyan tudsz kommunikálni más felfogású élőlénnyel. A lovakat nem érdeklik a külsőségek, az érzéseinkre, szagunkra, légzésünkre figyelnek, és arra reagálnak – ezért segítenek abban, hogy valóban bízz és higgy magadban, ne csak külsőleg próbálj magabiztosnak látszani. A lovak alapvetően kooperációt keresnek – ezért megmutatják, hogy tudsz együttműködővé válni és azzá tenni másokat. Így válnak tanítóinkká, fejlesztőinkké a lovak és eközben olyan különleges világba visznek, ahol rengeteget tudhatsz meg magadról, felfedezheted a rejtett értékeidet.

A lovakkal a földről végzett feladatok végrehajtási módja megmutatja majd, hogy a választott stratégiád mennyire kényelmes, elfogadható, érthető a ló számára. A feladat közbeni érzéseid, megfigyeléseid és a trénerek megfigyelései adják az alapot ahhoz, hogy párhuzamokat kereshess életed más területei és az adott lovas feladat tanulságai között. Pl. hogy viselkedsz stresszes helyzetekben. 

módszerek

Az állatasszisztált tréningek jó alternatívái a hagyományos termi tréningeknek, de az outdoor programokat is új megvilágításba teszi. Az állatok 3 fontos hozzáadott értéke a résztvevők fejlődéshez: más szemléletmód/perspektíva megélése/a nézőpontváltás megtapasztalása, stresszhelyzetben teljesíteni tanulás és  alkalmazkodás segítése rendhagyó szituációkban.

szolgáltatások

  • A félelmen túl – Bátorság program

Sok mindenre vágysz, kipróbálnál izgalmas dolgokat, de gúzsba kötnek a félelmeid és inkább lemondasz az álmaidról? Lehet, most van itt az idő, hogy változtass és elkezdj élni.

A félelmen túl című program során lépésről-lépésre vezetünk be a lovak világába és ismertetjük meg veled a viselkedésüket, kommunikációjukat azért, hogy aztán merd simogatni, vezetni őket, merj a közelükben lenni. Miért lehet ez fontos a számodra? A lovaktól való félelem csak tünet, az igazi ok mélyebben van. Így, ha leküzdöd a lovaktól való félelmed, egyúttal szembe is nézel a blokkjaiddal, talán egyet-kettőt el is tudsz engedni belőlük majd. 

Időtartam: 3 óra 

A program folyamatosan indul. Jöhetsz egyedül vagy a pároddal vagy barátaiddal, akikkel szívesen megosztod az élményt.

Ár: 28.000 Ft/fő (2 fő egyidejű jelentkezése esetén: 25.000 Ft/fő)

  • Tánc a lovakkal

Vágysz az összhangra, harmóniára, a Flow megélésére? Hunyd le a szemed és képzeld el milyen az, amikor lelkileg teljesen elengedett vagy, összhangba kerülsz magaddal, amikor elfelejted a problémáidat. Amikor létrejön A pillanat, akkor azt fogod érezni, hogy táncolsz a lóval.

Számomra a legszebb mozzanat ez, amikor létrejön ember és ló között egy láthatatlan, de érezhető buborék. A lovak különleges élményt adhatnak neked abban, hogy megéld, felfedezd a benned lévő finom erőt, megéld, hogy te irányítod az életed. 

időtartam: 3 óra

A program folyamatosan indul. Időpont egyeztetés egyénileg.

Ár: 22.000 Ft/fő

kiemelt területek

önismeret 

önfejlesztés  

így léphettek kapcsolatba

  1. vásárolj szolgáltatást

2. kapsz egy automatikus levelet

3. írj Emesének e-mailt, adj meg telefonszámot 

A program vezetője hamarosan jelentkezik Nálad, hogy egyeztessétek a program időpontját és részleteit.