Kürti Gréta (mentor)

8 000 Ft

konzultáció módja: online vagy személyes
időtartama: 60 perc

Cikkszám: T-KG-1 Kategória:

Leírás

Úgy gondolom, hogy a valódi megoldásokat maga az Élet helyezi elénk, csak meg kell tanulnunk észrevenni és elfogadni azokat.

 

bemutatkozás

Eredeti célomként azért csatlakoztam az ÉNAKADÉMIÁHOZ, hogy megtanuljak valódi Nőként működni és megfelelő Férfit „szerezni” magamnak az életközepi válságom felismerése után, mert szembesültem azzal a ténnyel, hogy valami nem stimmel a társkereséssel a fejemben.

Lassanként azonban megértettem, hogy valójában nem is ez a cél.

Ennél sokkal, de sokkal nagyobb értéket találtam itt: sokkal többet, mint a társkeresés.

Önmagam mély ismerete, valamint a Nő és Férfi korszakos gondolkodásának megértése volt szükséges, ami egy tartalmas Utazás lett végül.

Megértettem, hogy egy-egy életszakaszban máshogyan gondolkodunk, eszerint pedig máshogyan szükséges a segítség az elakadt élethelyzetekből történő elmozduláshoz.

A közvetlen környezetemben tapasztalom, hogy mindannyian képesek vagyunk az embertársainkat is motiválni.

Hiszek abban, hogy a bennünk lévő kérdések hangos kimondása és az első gondolatainkkal történő reflektálás létező és fantasztikus képessége mindannyiunknak, amivel segíteni tudjuk egymást. Oda és vissza is.

Mentorként úgy érzem, hogy egy olyan Úton szeretném és tudom segíteni embertársaimat, ahol a velünk történő dolgok megértésével, a félelmekkel történő szembenézéssel és az ellene megteendő lépések vállalásával a belső hangjára hallgatva bárki megtanulhat egyedül is előre haladni az Útján.

Semmilyen olyan magabiztosságot nem érzek, amivel bárkit is biztosítani tudnék arról, hogy az egyes élethelyzetekre a tuti megoldások a birtokomban vannak. Viszont úgy gondolom, hogy a valódi megoldásokat maga az Élet helyezi elénk, csak meg kell tanulnunk észrevenni és elfogadni azokat. Meg lehet tanulni észrevenni ezeket a jeleket.

Ahogy a tapasztalataink során egyre biztosabban merünk a megérzéseink mentén lépkedni, úgy egyre nagyszerűbb Önmagunkkal találkozhatunk és a körülöttünk lévő Világ is változni kezd.

 

témáim és tapasztalataim

Minták megfejtése – Gyerekkorom óta hajtottam magam előtt, hogy biztosan nem szeretnék olyan lenni, mint a szüleim, és nem szeretnék olyan életet élni, mint ők. Szinte minden pillanatban figyeltem magam, a reakcióim, a gondolataim, tetteim. Egy lázadó jókislány lettem. És szinte biztos voltam benne, hogy a tervem maradéktalanul sikerült. Addig a bizonyos pontig. Ahol az életem kisiklásának okait kezdtem el feltárni. Pont ugyanazok a fő mozgatórugók okozzák a saját problémáimat, amik a felmenőimét. Akkor is, ha nagyon messzire távolodtam el tőlük mind Földrajzilag, mind érdeklődésben. És ezzel nagyon nehéz volt szembenéznem.

A Mintáimat nem tudtam egyedül hatékonyan feltérképezni. Illetve nem olyan mélységig, ahogy nekem arra szükségem volt. Hozzáértő segítséggel kellett valaki másnak szembesítenie azzal, amit egyszerűen nem akartam látni, megérteni, elfogadni. Mert nagyon fájt.

A szembenézés és megértés belőlem tagadást, dühöt, túlzásban vitt önmunkát okozott. Lassanként azonban megértettem, hogy nem tudom megváltoztatni és letenni, hátra hagyni a Mintáimat. Mert ez egyszerűen nem lehetséges. Senkinek. Majd végül elfogadtam őket és azt, hogy az életem végéig oda kell figyelnem rájuk.

Társas magány – Az életem folyamán mindig rengeteg barátom volt. Imádtam ismerkedni, új szituációkat, kalandokat, élményeket keresni, társaság középpontja lenni. Ez felnőttkoromig megmaradt. Barátokkal nyüzsögtünk minden hétvégén, utazások, programok, csevegések. Imádtam! A magányos napokat estéket percek alatt megszüntettem. Sőt voltak olyan évek, ahol hónapokra előre minden hétvégére és szabad estére volt programom. Esetenként több is. Ezt is imádtam.

Majd észrevettem-illetve az Élet vetette észre velem-, hogy mennyire nagyon menekülök ezekkel a programokkal: önmagam elől. Mert belül egyedül voltam. Bezárva. Így kívül sem tudtam mélyen kapcsolódni. Csak felszínesen.

Meg kellett tanulnom megengedni magamnak egyedül lenni. Sajnos eleinte fájdalmas volt, mert nem ok nélkül menekültem. Majd lassanként találkoztam magammal, és nem voltam többé magányos. A külső kapcsolódásaim pedig teljesen más minőségűek lettek.

Házassági problémák gyerekekkel – A házasságom 13 évéből a 7 utolsó évet úgy töltöttem el, hogy folyamatosan erőltettem magamban a Mintáim által nagyrészben befolyásolt elveimet, miszerint: „jó ez így nekem!”, „másnak se jobb!”, „mit képzelek én magamról, hogy nem elég ez!”, „majd én megmutatom!”, „majd én megjavítom!”, stb. Közben szinte folyamatosan beteg voltam, és mentálisan sem voltam egészséges. Addig maradtam benne, amíg már minden meghalt bennem.

A házasságomban való kínlódásunk és az abból való kilépésem okaként egyáltalán nem merült fel bennem az, hogy van két gyerekünk. Nem kizárólag a gyerekek miatt maradtam a házasságomban és nem a gyerekek boldogsága miatt vettem le a jegygyűrűmet. Ma már máshogyan csinálnám, bár senki nem tudja máshogy csinálni. Utólag látom azokat a pontokat, amikre figyelnem kellett volna és időben reagálni, kiállni magamért és másért is, nem hagyni…. És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy korábban elszaladni a házasságból, hanem sokkal hamarabb venni a jelzéseket. Mert voltak tünetek, csak szemellenző volt rajtam. A szemellenzőim a Mintáim voltak.

Nem mindegy, hogy szülőként milyen Mintákat adunk a gyerekeinknek!

 

alkalmazott módszer

EgoYoga –  A korszakos rendszerből fakadó meglátásokkal segít, saját korábbi tapasztalataira, és a hozzá eddig forduló emberek élményeire támaszkodva.

Családállítás terapeuta – képzés jelenleg is zajlik

 

mentoraim

 

közösségi profilom

Great .

 

így léphetsz velem kapcsolatba

  1. vásárolj konzultációs időtartamot
  2. kurtigreta@hotmail.com címre küldj e-mailt, benne
  3. telefonszámot vagy Skype / Viber / Messenger elérhetőséget

Ami után egy munkanapon belül jelentkezni fogok.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.