Kónya Emőke (mentor)

(1 vásárlói értékelés)

9 000 Ft

konzultáció módja: egyeztetés szerint online vagy személyes
időtartama: 60 perc

Cikkszám: T-KE Kategória:

Leírás

Ahhoz, hogy tisztán lássunk, néha elég megváltoztatnunk a nézőpontunkat”. (Antoine de Saint-Exupéry)

bemutatkozás

Az első pillanattól szeretettel fogadtak az ÉNAKADÉMIA kötösségben, ami padló közeli állapotban még jobban esett. Elmondhattam a nehézségeimet, megismertem másokét is, és megtapasztaltam, hogy mennyien járnak hasonló cipőben, tehát nem vagyok egyedül. A vezetőim segítségével egyre jobban megértettem, hogy mi történik bennem és körülöttem. Segítettek meglátni a kihívást, a következő lépést, és biztattak a megtételére.

Megtanultam, hogy a boldogság nem jár, a boldogság: munka. Méghozzá folyamatos kemény munka – magamon.

A változás az élet velejárója. Akkor szenvedünk, ha ezt a változást halogatjuk. Én megengedtem a változást, és ma már ott tartok, hogy nem a céllal törődöm, hanem megtanultam az utat, önmagam meghaladását szeretni, élvezni. Jó érzés, hogy egymást is biztatjuk, figyelemmel kísérjük, örülünk egymás sikereinek.

Hálás vagyok mindezért, és nagy öröm, ha továbbadhatom másoknak, amit kaptam.
Tudom, hogy véletlenek nincsenek, és én sem véletlenül vagyok itt.

 

témáim és tapasztalataim

Hit – Lelkészcsaládban nőttem fel, egyházi iskolába jártam, felnőttként mélyült a kapcsolatom az én Urammal. A házasságom kudarca miatt duzzogó gyermekként hátat fordítottam neki, és csak nemrég sikerült visszatalálnom egy sokkal másabb minőségben, mint addig. Ő tart meg engem, tőle kérem és kapom a naponként szükséges erőt, bölcsességet, szeretetet.

Szülő kapcsolat | Szülő szerep – A szüleimmel jó, de nem túl mély kapcsolatom volt. Egészen addig, míg egy apám-korú férfi felesége nem lettem. Öt évig nem beszéltünk, nem láttuk egymást. Lassan tört meg a jég, de megerősítette a kapcsolatunkat, amikor én is anya lettem, és rájöttem, hogy csak a szándékom lehet tökéletes, a tetteim sosem lesznek azok.

Párkapcsolat | Válás – A házasságomba hatalmas lelkesedéssel és energiával mentem. A férjem minden gondolatát lestem, támogattam a munkájában, neveltem a gyermekeit, és egyre több feladat hárult rám. Próbáltam maximálisan helytállni, és közben fel sem tűnt, hogy én nem kaptam vissza semmit, és lassan háztartási alkalmazottá silányultam. Lelkileg, fizikailag, érzelmileg teljesen kimerültem, és 15 év után elváltam.

Önbizalom | Női működés – A házasságomban a férfi feladatok nagy részét én vittem, ezért a férfi működést gyakoroltam. A válásom után a női önbecsülésem a nullához közelített. Újra kellett építenem magam kívül-belül. Kívül könnyebben ment, a belső női működésemen még most is dolgozom, és azt hiszem, ez még ad feladatot egy ideig. Azóta találkoztam azzal a férfivel, aki mellett nőnek érzem magam, és örömmel gyakorlom a követő magatartást.

Szeretői viszony – Ahhoz, hogy visszanyerjem az önbizalmam, szükség volt arra, hogy megtapasztaljam újra a csáberőmet. Az elején nem is akartam kötöttséget, örültem a szabadságnak, élveztem a hódítást. De aztán ráuntam. Igazi elfogadásra, kapcsolódásra vágytam.

Valahol azt olvastam, hogy manapság nehéz komoly kapcsolatot TALÁLNI.
Na éppen itt a baj! Én is azt hittem, hogy olyan ez, mint amikor az ember az utcán sétálva meglát a földön egy csillogó százforintost, és lehajol érte, hogy felvegye. Mintegy varázsütésre elém lép a lenyűgöző férfi, aki PONT ENGEM akar majd. És pont úgy, ahogy vagyok. Mert ez nekem JÁR. És happy end!

Azóta tudom, hogy ez súlyos tévedés! Több ponton is. Merthogy a körülöttem megforduló férfiak vagy nem voltak lenyűgözőek, vagy nem pont engem akartak. És akárhogy erőlködtem, egyedül nem tudtam megoldani a helyzetet, bármilyen erős, ügyes, kitartó voltam. Már tudom, hogy pont ezzel ijesztettem el a legtöbbet. Ezért én persze a férfiakat okoltam, és mindenki hibás volt, csak én nem. (Akkor még nem tudtam, hogy a hiba az én készülékemben van.) Egyre jobban szenvedtem, amit persze igyekeztem a környezetem elől elrejteni, de egy idő után nem ment. Fizikai fájdalmaim lettek a lelki kínjaimtól, és az önpusztítástól sem jártam messze. A gyermekem léte tartott vissza, és az, hogy őt sosem hagynám cserben.

Aztán – hiszem, hogy isteni beavatkozásra – találtam ide, ebbe a közösségbe. Nem szégyelltem segítséget kérni és elfogadni. Fokozatosan változott, változik a nézőpontom. Rengeteget tanultam és tanulok folyamatosan magamról, a korszakos rendszerről, rengeteg tapasztalatot szerzek mások segítésében, és közben egyfolytában változok, fejlődök, és jól érzem magam a bőrömben.

 

módszerem

EgoYoga –  A korszakos rendszerből fakadó meglátásokkal segít, saját korábbi tapasztalataira, és a hozzá eddig forduló emberek élményeire támaszkodva.

 

mentoraim

 

így léphetsz velem kapcsolatba

  1. vásárolj konzultációs időtartamot
  2. konya.emoke72@gmail.com címre küldj e-mailt, benne
  3. telefonszámot vagy Skype / Viber / Messenger elérhetőséget

Ami után egy munkanapon belül jelentkezni fogok.

Kónya Emőke (mentor) termékről 1 értékelés

  1. T. Fanni

    Életutunkban jó néhány hasonló momentumot találtam, ezért is fordultam Emőkéhez, és nem csalódtam. Empatikus, ám határozott személyisége, meglátásai nagyon sokat segítettek nekem az aktuális elakadásomban, saját példája engem is bátorított. Az Énakadémiában megismert tanítások, magyarázatok, a csoportban folyó beszélgetések és az egyéni konzultációk nagyon nagy változásokat indítottak el, illetve gyorsítottak fel az életemben.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük