EgoYoga – Tagság

15 000 Ft / month

A jóga az önművelés gyakorlati módszere, az EgoYoga az egó művelésének gyakorlata. A változáshoz belül kell továbblépj!

Cikkszám: EY Kategória:

Leírás

Konkrét élethelyzetekre optimalizált, a való világban elvégzendő feladatokra építő “önmegvalósító játék”.

HALADJ az Úton!

Az ember ÖNMAGA az álmai akadálya – de ne aggódj, tudunk segíteni. Akkor ajánljuk, ha tennél magadért…

 

Az egó – tehát az Én-tudat és az Én-működés – tudatos fejlesztésére irányuló megközelítésünk célja, hogy a jelenlegi (rossz) helyzetedből továbblépni egymást követő feladványok megoldása, tehát saját élményekből fakadó megértés, így születő változás által segítsünk Neked.

A jóga az önművelés gyakorlati módszere, az EgoYoga az egó művelésének gyakorlata.

Megközelítésünk alapja, hogy ami az embernek kihívást okoz, az sosem a helyzet, hanem az ahhoz való viszonyulása. A válság amolyan “lelki szabadulószobának” is felfogható, ahol nem csak a szabadulóművész, de az akadály is Te magad vagy. VAN megoldás, és mi segítünk megtaláld!  

 

Mi ez?

Az EGOYOGA egy 12 szintes önmegvalósító játék, amiben az elején könnyen, utána nehezebben haladsz majd. Az egó nemesítését célzó kortárs “beavatási út”, aminek célja a Helyén stabilan álló, boldog, kiegyensúlyozott, magával és környezetével tisztában lévő, ön- és környezettudatos férfiak és nők támasztása.

Elemei elmélet és gyakorlat.

Hangsúly az utóbbin. A rendszer gerince célok sora, amiknek az elérése a sűrű sötét erdőn átkelni, megújulva újjászületni segít.

 

Amit kapsz

 1. tiszta kép – arról, hogy hol jársz (EgoYoga szint)
 2. cél – mindig van egy következő, ami felé tartasz
 3. instrukció – konkrét utasítás, hogy a mérföldkövet elérd
 4. csoport – hasonhelyzetű emberek zárt online csoportja
 5. vezető – hús-vér ember, aki segít, reagál, navigál, megért
 6. tartalom – a videó archívumhoz szabad a hozzáférés
 7. közösség – ha nyitott vagy erre… közénk megérkezhetsz

 

Így működik

A résztvevők új emberi kapcsolatok és új saját tapasztalatok által haladhatnak az emberi úton gyorsabban és boldogabban. 

 • játék – reméljük, hogy katarzist okoz, hogy függője leszel kicsit, facebook-on folyó “kukkolás” és “pózolás” helyett előbb az önismeretnek, majd az önmegvalósításnak… a játékok eszközrendszerével törekszünk ezt elősegíteni, mert szintek és segítők, rejtett kulcsok, váratlan jutalmak, sőt “beavató próbák” várnak;
 • személyesség – fontosnak találjuk a személyes kapcsolatot, az EgoYoga egyik fontos lépése lesz, amikor mentort választasz majd, mégpedig az alapján, hogy hasonló tapasztalata kinek van, amit bemutatkozások és/vagy Neked adott reakciók mutatnak;
 • őszinteség – megfigyelésünk, hogy NAGYON sokat tudunk egymásnak adni, aminek egyetlen feltétele, hogy merjünk nem tökéletesek lenni… Hanem emberek. A világban való boldoguláshoz fontos az Akarat, de igazán jól boldogulni őszintén kapcsolódva lehet.
 • férfi-nő megkülönböztetés – megfigyelésünk, hogy férfiak és nők nem csak különbözünk, de (végül) másképp is találjuk meg a boldogságot, mely okból férfiak és nők feladatai az EgoYoga világában eltérnek, így külön csoportok várnak;
 • viszonzás – a játék egy ponton túl ingyenes azoknak, akik maguk is segítenek nekünk és másoknak, más szavakkal: egy ponton túl a “pay-it-forward”, tehát az “utánad érkezőknek törleszd” alapelv érvényes;
 • kurzusok – az EgoYoga folyamatban olykor kurzusokat is ajánlunk az ÉNAKADÉMIA kínálatából, ezeknek külön díja van, amiből azonban jelentős kedvezményt kapsz.
 • a változás “automatikus” – a feladatok kihívást jelentenek, aminek célja saját új tapasztalás, Neked. Azt látjuk, hogy az ember legjobban saját tapasztalatból tanul, sőt abból gyakorlatilag automatikusan, mert az élmény hatására a megértés áll át, mely okból a legfontosabb kérdés, hogy ki mered-e magad tenni az újnak. Az EgoYoga gyakorlása során NEM mások változtatnak Rajtad, hanem az élmények hatására Te magad változol majd  – HA csak bennünk bízni elég bátor vagy.

 

Mentorok

Igen, jól érted. A játék lényege a feladatok mellett, hogy egymást segítsük az úton. Első lépés egy zárt csoport, ahol Joós István és munkatársai segítenek Neked, de emellett mentort is választhatsz majd magadnak.

 

Játékmester

Az EGOYOGA kiagyalója, vezetője, a 12 szintes rendszer összeállítója, valamint a szabályok és a jó hangulat őre: Joós István

 

Közösségi oldal

Az EGOYOGA külön közösségi oldala: www.egoyoga.net
Ahova előfizetés után hívunk meg.

 

Díjak

 1. 15 000 Ft / hó – ameddig csak “kiveszel” belőle
 2. ingyenes – a 9. szint után az EGOYOGA ingyenes
 3. kereshetsz is – akár már a 6. szint után lehetséges

[FIGYELEM! Az EGOYOGA egyes elemeinek – mint például Kurzusok és Folyamatok – külön költségei vannak. Másrészt ezek egyike sem kötelező.]

 

Időtartam

A gyakorlás elindul, és addig tart, amíg “célba” nem érsz, tehát amíg boldognak nem érzed magad. Nem titkolt reményünk, hogy sokaknak ezen túl is folytatódik majd, mert kapnak itt, és maradnak tovább adni – amit másképp úgy is mondhatunk, hogy eleje van, de vége nem feltétlen kell legyen.

Hogy ez mennyi idő? Attól függ, hol jársz.
Hogy no de mégis, várhatóan meddig kell fizess?

3-6 hónap a jellemző – de olykor 1 is elég.

 

 

Háttér

Megfigyelésünk szerint az emberi út korszakok sorozataként is értelmezhető – lásd fenti ábra –, amik között az ember, hogy az életében haladhasson, ahhoz mindig kell átállás is történjék. Csakhogy az emberek nagy része a változásnak ellenáll. Aminek következménye a válság.

Másképp mondva: a válság is a sikerhez hasonló csúcs, csak épp negatív, amin át kell az ember menjen – és mi ebben tudunk segíteni. Mert jártunk ott, ismerjük, tehát tudjuk, mi használ.

Az EGOYOGA a korszakokat elválasztó mérföldkövek elérésére kidolgozott 12 lépéses módszer, amit a völgyek mélypontjain váró “negatív csúcskísérlet” támogató eszközrendszerként is lehet értelmezni – segítünk, hogy az alkonyat után az éjszakán ÁT minél hamarabb eljuss a pirkadatig!

 

Jóga

Jóga elnevezés a szanszkrit judzs tőből ered, mely jelentése: összekapcsolni, egyesülni. Hasonlít a religio (összekapcsol) latin szóra, amelyből az angol religion (vallás) ered. A vallás és a jóga célja tehát ugyanaz: egyesülni, összekapcsolódni. A jóga az egyén lelke és az univerzális lélek egyesítésére utal, de vonatkoztatható a test, a tudat és a lélek egyesítésére történő utalásként is, egyesülés a legbensőbb lényegiségünkkel. A jóga alapja az önuralom. A puritán, egyszerű élet elengedhetetlen a jógához. A jóga lényege a fegyelmezettség, mind a test, mind az elme vonatkozásában. A jóga az önművelés gyakorlati módszere. A jóga egyesülés… a valódi jóga mindenkivel összeköt. [kivonat, forrás: Wikipedia]

 

Ajánlás

Tíz év kísérletezgetés és néhány ezer életút megismerése után, két könyvvel és egy koherens ön- és világismereti modellel a hátam mögött merem kijelenteni, hogy igenis van tapasztalatoknak olyan sora, ami bizonyosan okoz változást az ember személyiségében, tehát körülményeiben is.

Az EGOYOGA 12 ilyen lépés. 

A válságok által kikényszerített magányos ébredezéstől indul, és a nyugodt, derűs, helyét, Dolgát, közösségét ismerő, maga körül felelősséget vállaló, hasznos, erős, boldog férfi-nő egységhez vezet. Feladatok, tehát saját új tapasztalatokból fakadó megértések által. 

Barátsággal,
Joós István