Csonka Renáta (mentor)

10 000 Ft

konzultáció módja: online vagy Szegeden személyes
időtartama: 60 perc

By submitting your payment, you agree to our terms and conditions.

Cikkszám: T-CSR Kategória:

Leírás

Életünk legfontosabb dolgai nem rendkívüliek vagy grandiózusak. A legfontosabbak azok a pillanatok,melyekben úgy érezzük,valaki megérintett. (Jack Kornfield)

 

bemutatkozás

Még nem töltöttem be a 30-at, amikor a “világom” kifordult a szegletéből. Minden, amit addig magamról tudtam, minden amit az életemről addig hittem, szinte egy csapásra ingott meg bennem. Ekkor esett meg, hogy életemben először, mélyen csodálkoztam rá arra a szempárra, ami visszanézett rám a tükörből. Mintha csak akkor láttam volna magamat először..  “Ki vagyok én?”

Egy szokványosnak induló nap volt az, ahonnét számon tartom a tudatos önismereti utam kezdetét. Pedig mindössze annyi történt, hogy megérintett valaki. Megérintett valami, amit addig nem is ismertem. Rendben volt az életem. Anya és feleség szerep volt a fókuszba helyezve. Valami visszatérő, halovány üresség azért néha megsajdult bennem, de szerencsés nőnek gondoltam magam, egy rajongásig szerelmes férfi oldalán. Olyan kapcsolatban éltem akkor, amiről álmodtam. Amilyennek hittem, hogy egy kapcsolatnak lennie kell..

Egy reggel, szó szerint bekopogtatott hozzám a szerelem, vattacukros rózsaszínbe burkolva. Miközben én kócosan, egy elnyűtt melegítő nadrágba bújva, szélesre tártam előtte az ajtómat. Nem találkoztam még addig azzal a nővel magamban, aki egy csapásra, így is tud érezni.

Arra “ébredtem” ezután, hogy egyre több kérdésem lett magamhoz. Olyan kérdéseim, amikre nem tudtam a választ. Olyan vágyaim, amik korábban valahogy nem bukkantak fel. Más szemmel láttam önmagamra és arra ami körülvesz. Elkezdtem tudatosan keresni kint és bent. Valami tűz kezdett ébredezni bennem. Ami hol megperzselt, hol megmelengetett.

Azon az ajtón, amit korábban szélesre tártam, végül valami egészen mást engedtem magamhoz, mint előtte azt akárcsak elképzelni tudtam volna. Az akkori folyamatnak a záróakkordjaként, elváltam.

 

témáim és tapasztalataim

Őszinte nyitottság – Engem egy félelmem vezetett ide az Énakadémiához. Azt a helyet kerestem és találtam meg itt, ahol nyíltan, őszintén beszélhetek mindarról, ami bennem van.

Az őszinteség azon dolgok egyike, ami nem ismer árnyalatokat. Őszinteség vagy van, vagy nincs.

Volt egy meghatározó kapcsolódásom korábban, amin keresztül azt ismertem fel, hogy megkönnyebbülni vágyok. Kimondani, felvállalni mindazt ami vagyok. Mert túl sokáig éreztem magamat meg nem értettnek. Szinte kétségbe esve akartam azt, hogy valaki Lásson engem. Annak lásson csak, ami vagyok. Se többnek, se kevesebbnek. Az első kendőzetlen, leplezetlen megnyílásom, új tapasztalatokat hozott. Azt, hogy a másik is éppen azt vágyta, amit én… Minden hiba, minden félresiklott döntés dacára, csak elfogadva lenni.

De egy idő után, mégis azt éreztem, hogy egyik végletből, csak a másikba estem. Értettem már, hogy én voltam korábban a legnagyobb korlátja annak, hogy nem értettek engem. Mert akkora volt bennem a megfelelési vágy, hogy nagy szakadék tátongott aközött amit kint mutattam és aközött amit bent éreztem. Az új ismeretségben szinte ventiláltam ki magamból a gondolatokat, elfojtott vágyakat. Ezért léptem be az Énakadémiára. Hogy megtapasztaljam, hogyan mutathatom és vállalhatom fel harmonikusan és őszintén magamat.

Az őszinteség kétélű dolog. Építeni és rombolni is lehet vele. A maga helyén és idején, mindkettő rendben van. Az őszinte nyitottság egy olyan erő, ami itt kapott nyugodt medret bennem. Leírhatatlanul sokat kaptam azóta másoktól.

Nőiség, önismeret, szexualitás, párkapcsolat – Ezek a témák, bennem szervesen egyként jelennek meg. Minden mindennel összefügg. Bármilyen elakadás amíg jelen van, mindenhol egyként blokkol. Egy időben nem értettem, hogy a szexuális önismereti utam miért meghatározóbb a számomra, mint a lelki önismereti út. Ma már tudom, hogy azért, mert ez az a területe az életemnek, ahol nem tudom sokáig félrevezetni önmagam.

Az önismeret valójában egyetlen út, ahol a test- és a lélek tudatosság, egymásra épül. Összefonódik. Én a legpontosabban a vágyaimon keresztül értettem meg önmagam. Számomra az egyik legmeghatározóbb felismerés volt, hogy ez a zsigeri területe az életemnek is tulajdonképpen a hozott mintáimból épül fel éppen úgy, mint a lényem minden aspektusa.

A nőiség mint erő, szerves része önmagam ismeretének. Nagy utat jártam be idáig is. Nem tudom elválasztani az önmagam ismeretét, a női működésemtől és attól, hogy ezáltal milyen kapcsolatokra voltam, vagyok készen. A magammal hozott mintám, a teljesen értéktelen nő és a bántalmazó férfi. Pár mondatban képtelenség átadni a hosszú évek folyamatát, amivel sikerült a nőiséget csodának megélnem és gyógyítanom a férfiak felé a bizalmat.

A folyamat minden lépése meghatározó és minden nap – ma is – úton vagyok.

Azt hiszem mindezidáig ennek a szervesen összetett önismereti és női útnak a legnagyobb értéke számomra az, hogy megtanultam nyugalomban, megengedően együtt lenni önmagammal.  Olyan sokáig, olyan keményen próbáltam erősnek mutatkozni. Megéltem milyen a szenvedélyes, zabolátlan, megfoghatatlan, vonzó nőiségem. Megtapasztaltam, hogy hányféleképpen tud bennem a női erő elbillenni. Azt is megtapasztaltam, hogy  a nőiségemben ciklikusan változik az egyensúly, az apály és a dagály. A női létezés számomra ezzel a dinamikával való harmonikus együttműködés.

Most tapasztalom csak azt, hogy valójában a női erőmhöz való viszonyom lehet stabil. Lehetek befogadó, gyengéd, sebezhető. És valójában azáltal válik forrás energiává az erő, hogy megtapasztalom és elfogadom az egyedi milyenségét.

 

alkalmazott módszer

EgoYoga –  A korszakos rendszerből fakadó meglátásokkal segít, saját korábbi tapasztalataira, és a hozzá eddig forduló emberek élményeire támaszkodva.

 

mentoraim

 

közösségi profilom

Kékmadár

 

 

így léphetsz velem kapcsolatba

  1. vásárolj konzultációs időtartamot
  2. csonka.renata85@gmail.com címre küldj e-mailt, benne
  3. telefonszámot vagy Skype / Viber / Messenger elérhetőséget

Ami után egy munkanapon belül jelentkezni fogok.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csonka Renáta (mentor)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük