Balázsi Ágnes
MENTOR

A titok őrizgetése akadályozza a psziché és a szellem természetes öngyógyító folyamatait. Már csak ezért is meg kell szabadulnunk titkainktól. (…) Megtisztulunk és új élettel telítődünk.” – Clarissa Pinkola Estés

Leírás

rólam

2019-től vagyok a közösségben moderátor, és innen indul az átalakulásom jelentős része is. Az akkori elképzeléseim az életről merően hasonlítottak egy romantikus filmhez, tele maszlaggal a boldogságról. A valóságom az életközepi válság első jeleit mutatta, de meggyőződésem volt, hogy én ezt is könnyen megoldom stratégiákkal. Nehéz volt az identitásválság, mivel minden, amit magamról ismertem, szerre erejét és értelmét vesztette számomra.

Visszanézve értem már, hogy támogatni azért lehet az érési folyamatokat, de a lelki érést nem lehet kierőszakolni sem magamból, sem másokból, elméletben meg pláne nem. Minél szebb elméleteim voltak, annál szétesettebbnek éreztem magam az életem minden területén, teljes reménytelenségben. Nehéz volt megadni magam a semmi érzésének és befogadni a pillanatok igazságait illúziók nélkül.

Ellenálltam, így egyre nagyobb feszültségek jöttek, és csak a teljes kimerülés határán sikerült megadni magam. Ilyenkor magába szívott egy addig ismeretlen erő, nyugalom, és inspirált állapotba kerültem. Úgy éreztem, hogy bármire képes vagyok, de egy álomnak tűnt a továbblépés. Még nem volt bátorságom vállalni a világ előtt ezt a belső valóságot. Végül beérett a folyamat bennem, és halk szavakkal, apró lépésekkel sikerült megtörni a jeget.

Ebben a bezárkózós időszakban nagyon felerősödött a régi belső hívás, hogy mások lelki folyamataiban legyek jelen, ha erre igényük van. Hiányzott azonban a keret, ahogyan én ezt az adottságaim legjobb formájában tudnám képviselni. Régen foglalkoztatott már a természetkapcsolat szakmámból kifolyólag is, és a természet egy erős lelki táplálékom volt mindig is. Jelentkeztem mentornak, a közösségben gyakorolni, de még zsenge volt a kiállásom.

Rengeteg időt töltöttem a természetben egyedül, miközben tanultam módszerekről, amelyeket hatékonynak tapasztaltam a magam esetében. Fontos szempont volt, hogy a természet is szerepet kapjon a testi-lelki jó(l)létet szolgáló gyakorlatokban. Gyakoroltam az elmúlt másfél évben minden nap. Mindezt azért, hogy szakszerűen lehessek jelen mások lelki folyamataiban.

Aztán a módszerek, intuícióm és saját tapasztalatom ötvözéséből megszületett az a sajátos mód, ami a lelkemnek is jó. Neve:Realign to Nature (Hangolódj a Természetre). Nem nevezem sajátomnak, mert nem én dolgoztam ki a módszert, de így csak én használom. Azért osztom meg ezt, mert a folyamaton az Énakadémia közösségében mentem át, így valamilyen formában annak melléktermékének tartom. Hálával és köszönettel!

témáim és tapasztalataim

Őszinteség | Kapcsolatok: Különböző életszakaszokban és kapcsolódásokban éltem hazugságban (minták korszaka, kusza viszonyok) a látszatboldogság fenntartásáért. Őszinteség vezetett el egy teljesebb értékű kapcsolódáshoz önmagammal és másokkal is.

Hivatás | Elhivatottság: Dolgoztam közalkalmazottként, szabadúszóként, kutatóként, tanárként és most önismereti körökben. Korszakonként más motivált, de soha nem féltem újítani, ha a motivációm megváltozott. Az elhívást csak most kezdem kóstolgatni.

Önismeret | Kapcsolat természettel és lélekkel: Több mint négy éve foglalkozom az ember és természet kapcsolatának szociális-ökológiai vonatkozásaival, pszichológiai modellek tanulmányozásával és spirituális gyakorlatokkal, amelyekből megszületett a Realign to Nature.

módszereim

EgoYoga – Saját tapasztalatra épülő, a korszakos rendszert figyelembe vevő meglátások megosztása által tágabb nézőpontba helyezzük a kihívásaidat, mintha egy úton tartanál valahonnan valahová. Leginkább a családi és társadalmi minták, baráti vagy szerelmi kapcsolatok dinamikájában és a hivatás terén tudok tapasztalattal szolgálni. Magam is a sűrű sötét erdőben járok, egyre növekvő bizalommal az élet megtartó ereje irányába. Kiegészítésképpen különböző természet inspirálta gyakorlatokkal tudlak segíteni, amelyek segítenek mélyebb szinten befogadni egy-egy korszak igazságait, kihívásait.

Life Integration Process (LIP) – Különböző életszakaszokban énünk más-más tudatszintről éli meg az életet. Tudatunk magában őrzi énünk minden aspektusát és tapasztalatát, ami az életünk folyamán formált, azokat is, amelyeket kirekesztettünk, meg nem történtté tettünk önmagunk vagy mások számára. A be nem fogadott részeink zavart okoznak a testi-lelki szinten. Rendszerállításban olyan énrészek igazságára, tapasztalatára nézhetünk rá, amelyek befogadása, elismerése segíti azok múlttá válását és a gyógyulást. A módszer alapját a családállításból ismert fenomenológiai rendszerállítás képezi, és a tudatszintek modellje.

Soul Realignment (SR) – Egy intuitív módszer, amelynek központi elve, hogy tapasztalatainkat szabad akaratunkból, választásaink, cselekedeteink által hozzuk létre, tudatosan vagy tudattalanul. Így nem a körülményeink elszenvedői vagyunk, hanem azok felelős megteremtői. A növekvő tudatosság növekvő felelősséggel is jár, több lelki, élet- vagy teremtőerővel. Az életünk második szakaszában a szellemi érés, az egyéni potenciál kibontakozása a lélek sajátos természete szerint alakul. A módszer Akasha-krónika, Lélek Könyvtára-olvasásként ismert technikán és egy strukturált kérdésrendszeren alapszik.

mentoraim

közösségi profilom

Balázsi Ágnes

 

így léphetsz velem kapcsolatba

Ha szeretnéd jobban érteni az élethelyzeted, vagykeresed a megéléseid közötti összefüggéseket, lelkiokokat és megérinttermészet ereje, akkor várlak egyőszinte beszélgetésre.

Konzultáció módja: online
Időtartama: 60 perc
Ára: 13300 Ft  

Kérlek, jelezd konzultációs szándékodat az agnes@realigntonature.com címen

A konzultáció előre fizetendő, küldök díjbekérőt az időpontfoglalás után, amit bankkártyás fizetéssel, vagy banki utalással lesz lehetőséged kifizetni a konzultáció napjáig.  

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Balázsi Ágnes
MENTOR” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük