Napjaink egyik legnagyobb kihívása szerintünk, hogy nem értjük egymást, férfiak és nők – mert a saját szerepeinket sem igazán.

Cselekedni hívunk, ha egyetértesz…
SZERVEZZ Férfi-Nő ESTet!

Küldünk ajándékba könyvet, HA vállalod.

 

Hogy hogyan? Nagyon egyszerű: a barátaidat hívd össze! Vagy idegeneket, ha ahhoz van kedved… Legyen a témája, ami Téged épp foglalkoztat, hirdesd így meg, és hasznos, ha fel is készülsz, gondolatokkal vagy szövegekkel, amiket felolvasol majd! Nos? Értem, hogy tartasz esetleg a csoportvezetéstől, de ez NEM csoportvezetés, hanem vitaest “csak”. 🙂

 

Így működik

 1. üdvözlöd a résztvevőket (helló, én én vagyok!)
 2. elmondod, mi a téma (és hogy miért gondolod, hogy fontos)
 3. témaindító gondolatok felolvasása (például az általunk küldött könyvből)
 4. vita (alap dolgokra kell csak figyelj, küldünk segédanyagot)
 5. új téma (felolvasás segít, ha leül a beszélgetés)
 6. vita (és újabb felolvasás, ha szükséges)
 7. zárás (köszi a részvételt!)

Időtartam: kb. 2 óra

Helyszínnek a lakásod tökéletes. Vagy egy barátodé. Vagy egy kávézó vagy egy étterem, különterem egy könyvtárban vagy a művházban, szoba egy iskolában, mindegy – nem helyszínen múlik végül…

Pénzt szerintünk ne kérj, sokkal jobb hangulatú, ha csak mindenki hoz valamit.

 

A folyamat

 1. Regisztrálj ITT – hogy tudjuk a könyvet küldeni
 2. A könyvet postán küldjük – és rövid magyarázatot vele
 3. Témaválasztás – mi foglalkoztat? Bizonyosan fog másokat is…
 4. Meghirdeted – néhány barátnak vagy nyilvánosan, ahogy érzed
 5. Megtartod – NE izgulj a résztvevők számán, mindenképp JÓ lesz 😇
 6. Visszajelzések – aki eljön, annak véleménye is lesz… nagyon értékes
 7. Ismétlés – havi / kétheti rendszerességgel… vagy ahogy érzed

 

Alkalmas vagy.

Nyilvánvaló aggodalom, hogy kész / alkalmas vagy-e erre, és fontos, hogy túltedd magad rajta – a kérdés NEM ez, hanem, hogy kedved van-e?! Ha igen, akkor menni fog.

Megfigyelésünk, hogy

 • CSAK olyanok jönnek, akik számára releváns vagy, akik úgy érzik, hogy részt vennének egy Általad szervezett programon ebben a témában, azoknak tökéletesen meg is felelsz majd.
 • CSAK olyan helyzetek alakulnak, amiket fogsz tudni kezelni, még ha kihívás is esetleg egyik-másik ember vagy beszólás, a legigazabb mindig az esendő, tehát emberi, tehát tökéletlen – tudd ezt megengedni magadnak!
 • NEM jó válasz a helyes cél, hanem őszinte részvétel, amiből aztán mindenki azt viszi majd magával, ami Neki ma fontos – NE akarj senkit meggyőzni, NE várd, hogy emberek bármit is megértenek, NEM ez a cél, hanem a lehetőség “csak”.
 • NEM vagy egyedül, segítünk majd ebben… zárt facebook csoport alakul a regisztrált szervezők támogatására, ahol Tanácsadóink és István válaszolnak Neked-Nektek 

Összefoglalva ez NEM csoportvezetés, hanem közösségi élet szervezése. Amire nyilvánvalóan alkalmas vagy. Hiszen húsz-harminc-negyven éve űzöd.

 

Segítünk

 1. a könyvet küldjük – ajándkéba, mert fontos az Ügy, hogy legyenek vitaestek
 2. megosztjuk az oldalunkon – ha nyilvános estet szervezel, ami szintén ingyenes
 3. segítünk facebook kommunikációban – ha szeretnéd, szintén ingyenes
 4. zárt facebook csoport vár – tapasztalatot cserélni, szervezőknek

 

Háttér

Hogy nekünk ez miért jó? Mert fáj, hogy ennyire kínkeserves, döcögős, nehézkes, lassan formálódó a férfi-nő kapcsolatoknak teret adó közösségi élet, pedig szerintünk lenyűgözően fontos, hogy legyen. Továbbá, mert nagy igényt látunk közösségre a minket követő / világképünket osztó emberek körében, amit nyilvánvalóan nem tudunk Pestről kiszolgálni, országos klub-élet – “Útonjárók Közössége” – csakis Veletek együtt lesz, és végül, mert úgy érezzük, hogy közösségépítő szándékú embereknek sokat tudunk adni.