„Isten folyton arra ösztönöz, hogy kövessük az álmainkat és a szívünket. Végül felfedezzük, hogy Isten boldognak akar látni minket.”

 

bejárt út

Katolikus értékeket magáénak valló, polgári családban nevelkedtem, ennek megfelelően a főbb mintáim a következők voltak: iskolákat kiválóan elvégezni, biztonságos munkát és megfelelő, hasonló értékeket valló fiút találni, megfelelő közös életkörülményeket és szolid jóllétet teremteni, anyának lenni. Jogász lettem hát, már a diploma előtt munkába álltam, és sikeres voltam benne, de sosem találtam benne örömöt. A jogi egyetem után elhatároztam, hogy olyat is tanulok végre, ami tényleg érdekel. Pál Feri ajánlotta a mentálhigiénés kurzust, így elmentem a SOTÉ-ra, onnan egyenest vitt az utam a Pszichodráma Egyesület vezetőképzőjébe, és pszichodráma vezető lettem. Idő közben rámtalált a fiú is, belovagolt a hófehér paripán, meghódított, összeházasodtunk, lett kocsi, lakás, gyerek, családi ház, nagy kert, ahogy kell. A kisfiunk születése utáni első év számomra gyönyörű volt. De aztán kezdtem magam egyre rosszabbul érezni a bőrömben, és nem értettem, mi a bajom, hisz mindenem megvan. Aztán a mélyben zajló folyamatok felszínre törtek: vetélés, házassági válság, majd válás következett.

A házassági válságunk kipattanásakor a kisfiúnk 2 éves volt. Hamarosan visszamentem dolgozni jogászként, biztonságos, állami állásba, hiszen pénzt kellett keresnem. Eleinte a volt férjem és a szüleim is segítettek, de nem akartam “teher” lenni, akartam érezni az erőmet, hogy egyedül is megoldom, hogy életképes vagyok.

Ebben az időben kezdtem csoportot vezetni, amit nagy értetlenség övezett családi részről, hogy miért nem elég nekem a jog; ezzel párhuzamosan felerősödtek  az önmegiserési törekvéseim. Megtapasztaltam és megéltem a saját erőmet, felfedeztem, hogy mi az, ami tényleg érdekel. Dolgoztam a tudatos és tudattalan mintáimmal, hogy elkülöníthessem az értékes, előre vivő mintákat az akadályozó mintáktól. Egyszerre voltam segített és segítő, körülvettek régi és új barátok, éjszakákat átbeszélgettünk, jártam családállításra, weight-flow contactra, csoportdinamikai tréningre – mindez segített abban, hogy megtartva érezzem magam, és persze mindenek előtt anya voltam.

A férfiak, akikkel ebben az időben találkoztam, jellemzően az anyát keresték bennem, tetszett nekik az erőm, a kedvességem, az, hogy tudtam őket beszéltetni, én viszont nem akartam az anyukájuk lenni, és rövid úton mindenkit elküldtem. Aztán egyszer csak jött valaki, aki igazán felkeltette az érdeklődésemet. Felismertem őt, de még mindig sok volt az akadályozó tényező, sok a lehetetlen. Viszont egyre inkább bíztam és bízom a megérzéseimben, a kimondott szavak helyett a tettekben, a gondolatok helyett a mély, belülről fakadó intuíciómban.

Elértem odáig, hogy a jogász világot lassan teljesen elhagyom, egyre több egyéni és páros tanácsadást tartok, csoportokkal is foglalkozom, és mindazt hasznosítom, amit eddig tanultam: van helye a pszichodrámának, a családállításnak, a Thetahealingnek, a weight-flow contact gyakorlatoknak, az egyéb, EMK-s gyakorlatoknak is az önismereti foglalkozások során.

Arra vágyom, hogy mindaz, amit tudok és szeretek, hasznosulhasson a társam ügyében. Nem pusztán titkárnőként, asszisztensként vagy háztartási alkalmazottként, azaz nem lemondás árán, hanem kiteljesedve. Ebben keresem a helyem, ezt gyakorlom, tanulom, tapasztalom most.

 

amiért itt vagyok

Az egológia rendszerbe foglalja azt, amit eddig is csináltam, ad egy rálátást arra, hogy hol járok és merre tartok. Összefogja a szakembereket, lehetőséget ad a kapcsolódásra. Az emberek kísérését ebben a rendszerben is, és rendszeren kívül is szeretném folytatni.

 

módszer(ek)

  • Pszichodráma
  • ThetaHealing
  • Egológia

 

elérhetőség

  • Budapest – személyesen, csoportban
  • telefonon, online

 

díjazási igény

  • 10 000 Ft / óra

kapcsolat

 

mentoraim

  • Hinsenkamp Judit – az egyik fontos útitársam, barát, kolléga, aki segít rálátni a vakfoltjaimra
  • Szilasi Márti – thetahealing tanárom, aki a saját életében is alkalmazza azt, amit tanít
  • Goda Gábor – tajcsit és sok mást is tanulok tőle, általa, rá is igaz, hogy éli is, amit tanít
  • Joós István és Kutas Dóra – előttem járnak az egológia rendszerében és hitelesnek tartom őket ebben (hmm, úgy tűnik, számomra a mentorságban a hitelesség most a legfontosabb)