Az emberek arra vágynak, hogy szeressenek valakit, szeretve legyenek és kiteljesedjenek az életük során, számomra ez a boldogság receptje.

 

bejárt út

Az emberek arra vágynak, hogy szeressenek valakit, szeretve legyenek és kiteljesedjenek az életük során, számomra ez a boldogság receptje.

Nagy családban nőttem fel egy pici faluban, a keleti határ szélén. Három bátyám van, akkor is és azóta is fiúk és férfiak vettek körül. Így jól kijövök velük azóta is.  Gyerekként mindig sokan voltak körülöttem, testvérek, a barátaik, szomszédok. Örömteli és jóleső érzés volt a számomra.

Biztonságban voltam egészen 11 éves koromig, ott kiestem ebből, szétesett a családom, sok nehéz családi esemény történt ami engem is érintett és megviselt. Egy nap amikor kisebbik bátyám is a nagyvárosba ment tanulni, végleg egyedül maradtam. A szüleim is a városban dolgoztak, csak este jöttek haza.
Túl korán nőttem így fel, szinte gyerekként lettem önálló. Megszoktam, hogy mindent egyedül kell elintéznem. Tudtam, nem maradok abban a pici faluban.

A középiskola enyhülést hozott, hiszen kollégiumba kerültem, aminek végtelenül örültem, akkor már meglehetősen fontosak voltak a társas kapcsolatok. Feladva önmagam, elkezdtem jól viselkedni, megfelelni mások elvárásainak, csak hogy szeressenek.

Mire feleszméltem, már Debrecenben dolgoztam, önálló voltam. Azt is éreztem, ha többé szeretnék válni akkor tanulnom kell, amit el is kezdtem, lépésről lépésre haladtam, a karrieremben is, mígnem 20 évesen megérkezett a királyfi.

Költözés újra, az ország másik végébe, Győrbe. Új város, új munka, új emberek, emiatt kicsit nehezen ment a beilleszkedés. Majd 2 év múlva  megszületett várva várt nagyobbik lányom, aztán 4 év múlva a kisebbik is. Az a 8-10 év idilli volt. A barátaink minket irigyeltek, nálunk volt gyerek, süti, szeretet, házasság, rend… minden ami nekik nem egészen így volt. Minták is voltunk akkoriban számukra, hiszen ők is valami olyasmire vágytak. Aztán elkezdődött a távolodás a királyfival, viták, érdektelenség, miközben már amazon korszakomba váltottam, felkötöttem a nadrágot és Ausztriába mentem dolgozni. Ezzel egyenes arányban cserélődtek fel a szerepek, egyre gyakrabban vitatkoztunk, egyre távolodtunk egymástól. Egyre több fal épült közöttünk, amiket érzékeltem, de nem volt elég erőm lebontani. Helyrehozási kísérletek, megcsalás, majd válás.

Spirituális útkeresés, mindenféle tanfolyam, terápiák, tanulás, új párkapcsolat, de a belső szétesés, egyre csak nőtt. Kívül sikeres voltam, magabiztosnak tűnő életet éltem. Még ekkor is minden megvolt, szerető pár, kettőnknek volt 4 gyereke akikkel újra egy családot alkottunk. Kicsit döcögőssé vált ugyan a vállalkozás miközben a tulajdonunkba került, de elkezdtük talpra állítani apránként.

Mégis Önbizalomhiány, alacsony önértékelés és függés jellemezte az életem, a belső énképem ez volt magamról.

Elkezdtem magam megismerni és elkezdtek a legnagyobb félelmeim beköszönteni az életembe, a magány, az egyedüllét és anyagi hiány stb. Mélypont, Isten keresés, kapaszkodók keresése, barátok értetlensége és eltűnése, sikertelenség.

Ekkor a befele fordulásnak, valamint a meglévő eszköztáram NLP – kineziológia, alkalmazásának, és nagyszerű segítő könyvek olvasásának és megértésének, megfelelő cselekedetek sorozat lett az eredménye. Néhány barátom ezekben az időkben is mellettem volt, és segített. Elkezdtem végre igazán önmagammal foglalkozni, megvizsgálni a saját értékeim, azt, hogy mi a jó nekem, jobb kérdéseket tettem fel önmagam számára, átformáltam a hiedelmeimet, az önmagamról alkotott képem, az önbecsülésem, és az önbizalmam elkezdett egészséges, helyes alapokon működni.

Megtanultam a határaim érzékelését is, és ezeket a határokat képessé váltam meghúzni másokkal szemben. Elkezdett kialakulni, ki is vagyok Én valójában.
Lehullott rólam sok minden, ahogyan felvállaltam azokat a dolgokat ami felé terelt az élet. Meghoztam döntéseket, elkezdtem átrendezni a helyem a kapcsolataimban, munkahelyen. Volt aki engedte, és volt akivel megszűnt a kapcsolat, mert már Én nem ugyanolyan voltam. Egyre jobban megbíztam a belső hangomban és ez megnyugvást, megkönnyebbülést hozott az életembe. Az ismerőseim érzékelni kezdték ezt, újra elismertek, és becsülték az utat, amit bejártam addig.

Ez az út rengeteg örömöt adott, fantasztikus megélésekkel, sok nehézséggel. Emlékszem a pillanatra amikor rájöttem szeretek önmagammal lenni, idegen emberek között ültem  egy fantasztikus jazz koncerten a margitszigeti szabadtéri színpad lelátóján és épp alkonyodott, emelkedett hangulatba kerültem, egyszerűen csak a létezéstől, szépségtől, a zenétől, a természettől. Figyelem, és  észre veszem a hétköznapi csodákat, amik nap mint nap jelen vannak az életemben.

Fejlődtem szeretetben, elfogadásban és szabadságban. Ez ma már megmutatkozik a kapcsolataimban is. Jobban tudok kacsolódni másokhoz. Azt tapasztalom, ha merem önmagam vállalni, elsőként nyitni és bízni a másikban akkor általában ugyanezt kapom vissza. Meg kellett tanulnom a saját képességeim szerint élni, fontos érték számomra a helyes önértékelés. Hiszem, hogy akkor élek jól, ha sem túl, sem alul nem értékelem magam. Ekkor elég ha önmagam vagyok.

 

amiért itt vagyok

Hozzám hasonló értékrenddel, világképpel  rendelkező emberekkel tudok kapcsolódni, együtt dolgozni, egy a közös küldetés mentén. Együtt többre vagyunk képesek, messzebbre tudunk eljutni. Célunk országosan segítséget, tanfolyamokat, emberséget nyújtani azoknak akik kapcsolódni, tovább lépni szeretnének az életükben. Közösséget alkotni, együtt hozzájárulni az egyén, ezáltal a párkapcsolatok, és a családok harmonikusabb működéséhez.

 

módszerek

 • NLP (az alapmódszerem)
 • Cashflow játék
 • Egológia

 

elérhető

 • személyesen
 • csoportos foglalkozásokon

 

díjazási igény

 • Képviselőként az Egológus konzultácó ingyenes
 • NLP mesterként, mentorként 13 000.- Ft/ alkalom (1-1,5 óra)

 

kapcsolat

 • +36 70 323 5125
 • annamaria.nado@gmail.com
 • web: belsovaltozas.hu
 • facebook: belsőváltozás (közösség)

 

mentoraim

Akiknek hálás vagyok a tanításokért

Gyermekeim Boglárka és Pálma: A szeretetben, elfogadásban odaadásban való fejlődésem segítői ők. Sokszor a legközelebb állók teszik az embert próbára legjobban a szeretet terén, de egyben itt tudunk a legtöbbet fejlődni is, amennyiben nem hoztunk egy tökéletesen működő családi mintát, akkor ki kell alakítanunk. Ez akkor megy, ha vállaljuk a tanulást, alázatot és változásokat. Akkor tudjuk végig csinálni, ha elég erős az elköteleződésünk a mellett a hit mellett, hogy a családi összetartozás az életünk alapvető tartópillére, tehát szükségünk van egymásra.

Párkapcsolataim: Legjobban egy párkapcsolatban tudunk fejlődni. Épp ezért az egyik legnehezebb terület az életünkben, hiszen a másik, nap mint nap rávilágít a hibáinkra, nyomogatja a „sérüléseinket” amik amúgy eltemetve, nyugvó ponton vannak. Bármennyire hihetetlen, minden ilyen alkalom lehetőség arra, hogy a régi fájdalom meggyógyuljon. Tudom, mert megéltem, hogy meg tudjuk gyógyítani egymás sérült részeit, ehhez őszinteséget, szembe nézést, bizalmat kell kialakítanunk egymással, vagyis intimitást. A gyógyulás pedig a szeretet által történik, ha meg merem mutatni magam őszintén, a másik is elkezdi ezt tenni, lebontogatjuk így az egymástól elválasztó falakat, ha nem megy, jobban kell csinálni. OSHO szerint „a szerelem az élet legnagyobb kísérlete, és aki nem kísérletezik az nem is él” Én kísérletezve élem az életem. Az öntudatlan sodródó kapcsolattól el tudunk jutni a tudatos párkapcsolatig. Ami szabad emberek szeretet közösségét jelenti számomra. Amikor már nem a tökéletes a lényeges, hanem az igazi.  Az igazi pedig „jó és rossz” elfogadás, a tökéletlen így lesz mégis tökéletes, mint amilyen én is vagyok.

101 Sikerakadémia, Cashflow játék Magyar Róbert:  Itt volt először olyan közegem, ahol végre olyan emberekkel lehettem, akik hasonlóak voltak hozzám, ki akartak teljesedni az életükben, anyagilag, szellemileg, valami önmagukon túlmutató cél érdekében és ezért hajlandóak voltak áldozatot is hozni. Tőzsdézést tanultam, részvénypiac és devizapiac, valamint opciózás. Izgalmas dolog saját élő számlán kereskedni, döntéseket hozni, kockázatot vállalni, nyereséget veszteséget realizálni. Hatalmas önismeretet ad, csak én és a piac. Itt minden döntésemért felelős vagyok, nem lehet senkire mutogatni. Legnagyobb szembesüléseim helyszíne, tükre a piac, a kereskedés. Itt elég gyors önismeretre tesz szert az ember, 80%-ban pszichológia,  mentális állapot kérdése a siker. Így tőzsdepszichológiát kezdtem el tanulni, és láss csodát kiderült, európa mester tradere Birger Schafermeier is NLP-t használ a stratégiája felállításában, működtetéséhez, mentális tisztaságának a megtartásához.

UPW  Szeminárium Tony Robbins Ahol láthattam/átélhettem hogyan lehet 7 000 embert formálni az NLP-s alapokon nyugvó, amerikai típusú bulis, néha komoly, gyakran játékos, és izgalmas szemináriumon. Ezt a tudásom kis csoportos(6-8 fő)foglalkozások tartásában kamatoztatom, amiken valóban el is készítjük azokat a dolgokat amikről a sikertréningeken is szó van. Értékrend, célkitűzés, hiedelemeink feltérképezése, átalakítása, pénzügyi helyzet megvizsgálása, mérleg, erdeménykimutatás, küldetés meghatározás.

NLP Akadémia Alap és Mester képzés dr. Stenger Györgyi A megérkezés élménye. Olyan helyre értem, ahol jól vagyok ahogy vagyok. Hatalmas élmény volt ilyen elfogadó egymást segítő közegben lenni, tanulni, kézbe venni a sorsom. Felépíteni az önbecsülésem, rájönni az értékeimre, átalakítani azokat a hiedelmeimet amik már nem szolgálnak és jobbakkal helyettesíteni, amik a jelenlegi életemmel, és jövőbeli céljaimmal vannak harmóniában. Érezni sejt szinten a változást, megtanulni másokat modellezni, vagyis tanulni azoktól akik jobban csinálnak valamit nálam, hogyan csinálják azt amit jól csinálnak. Új Énképet kialakítani.  Az NLP valóban a változás művészete, az eneagramm az utat adja, az NLP pedig a módszer a változáshoz.

NLP Intézet Practitioner képzés Mészáros Edina A módszer, ami hat, egyszerűen, gyorsan változhatunk. Itt volt lehetőségem megtanulni azt amit azóta a hozzám fordulóknál is alkalmazok, a csodálatos Walt Disney módszert. Határtalan álmodozásból, hogyan lehet valóság, és merjünk álmodni.
Itt lettek jól formált céljaim is, fontos a célkitűzés az ember életében, hogy tudjuk melyik kikötőbe tartunk. Céltalanul nem lehet eljutni sehova, konkrét helyre viszont igen (pl.: 2018. május, 2 hetes Nizza-i utazás). Ennek megvannak a lépései, ebben segítek másokat is, hogy merjenek álmodozni, célt kitűzni, megtenni a lépéseket, és elérni a céljaikat, mindez a tétlen élet ellenszere. Az életet értékelni kell, értékelni pedig azt jelenti, hogy jelentőséget tulajdonítunk neki.

Eneagramm Vörös Ákos Itt tudtam meg a gyermekkori bezáródásaink okait. Sokat adott elfogadás terén, önmagam és mások megismerésében, vagyis miért olyan a másik amilyen, és én is miért viselkedem úgy ahogy. Ma már igyekszem tisztelni, egyes emberek erősségeit, gyengeségeit és segítem is a folyamataikat. Az eneagramm kulcsokat ad a fejlődési irányokhoz, és a visszataláláshoz valódi önmagunkba.

Kineziológia Carol Ann Honzt, Soko Andaan A testünk mindenre emlékszik, ezt fel tudjuk használni, a kineziológia alapja ez. A test tudja mi igaz univerzálisan, és mi az ami hamis. Ennek segítségével fel tudjuk tárni azokat az időszakokat is az életünkben amikre nem emlékszünk tudatosan, de valamilyen formában sérülést okoztak a személyiségünkben. A traumák leggyakrabban szülés, születés, és kisgyermekkori 0-7 év közötti időszakban alakultak ki. Persze hozunk sorsszerűséget is.
A módszer gyengéd és hatásos, hálás vagyok, hogy megtanulhattam, és hálás vagyok a barátnőmnek Sokonak aki  mellettem áll az emberségével, segítségével, kineziológiai oldásokkal, évek óta.

Ericsoni hipnózis Murányi Péter  A „varázslatos” nyelvezet helye, amikor szavak, kifejezések, hangsúly, amiket használunk változást okoznak a másikban. Ezt tudattalanul amúgy is műveljük, ez gyakorlással átformálható olyanná, hogy az a másik embert megerősítse, feltöltse, tovább lépésben segítse. Jobban tudunk így kapcsolódni is egymáshoz, mivel nincs ellenállás, miért is lenne, hiszen tisztelet és szeretet megy a másik felé, amiben ő megnyugszik, befogadóvá válik.

Master Mind csoportom: A férfiak, akikkel valóban elkezdtünk egymás életéhez hozzátenni a heti találkozásaink során, tapasztalva a szabad, szeretetteli közösségben való működés előnyeit és korlátozásait is, de mindenképp a kibontakozás felé segítve egymást. Több ez mint barátság, mert ez elköteleződést, felelősségvállalást is jelent egymás jóléte irányában, miközben megmaradunk szeretetben és szabadságban egymással. Vállaltuk a közös cél érdekében a kíméletes őszinteséget, tettünk vállalásokat, valamint „kértük számon” egymást a ezek elvégzésével kapcsolatban.
Szeretettel, kíváncsian, drukkolva, olykor nyomást is gyakorolva egymásra, de szabadon hagyva a másikat.

Napfényes Élet Alapítvány: Váradi Tibor könyvei, előadásai: Ez volt ami mindent egyberendezett, ami eddig darabokban már megvolt az helyre került. Ha úgy tekintünk az életünkre, hogy egy függőleges és egy vízszintes tengely mentén halad, melynek középpontjában az ember áll, akkor ez a haladás, fejlődés egy folyamatos kibillenést ad, miközben az egyensúlyra törekszünk, ez maga a változás, az ÉLET.
A folyamat soha nem ér véget, állandóan fejlődhetünk, szabadságban, szeretetben és bölcsességben.

Énakadémia: Joós Dóra és Joós István


A fentiek mind egy -egy része az életemnek, amik segítettek, segítenek. Nem mindent megoldó módszerek, hiszen az egyéni fejlődést, megértést nem lehet kispórolni, ehhez kell saját magam odaszánása is. Nincs olyan, hogy elmegyek egy terápiára, és egy csapásra oldódjon ott meg minden gondom. Nem várható csupán külső módszerektől a változás. Belül zajlik minden érési folyamat, fontos azt figyelembe venni, hogy épp mi időszerű.

Munkaterületeim: Több mint 10 évet töltöttem a pénzügyi világban értékesítőként, jártasságot szereztem biztosítás, lakástakarékpénztár, befektetési arany, privát banki befektetések értékesítésében, dolgoztam bróker cégnél. Teljesítményem alapján csoport vezető lettem, ekkor rájöttem, hogy minta vagyok a munkatársaim számára, igyekeztem szolgálni, mentorálni őket, megtanítottam telefonos kapcsolatfelvételre, gyakoroltam velük az értékesítési helyzeteket, mentem velük mentor tárgyalásra, visszajelzést adtam a munkájukban, megterveztük a karrierjüket, előre lépésüket. Majd értékesítési vezető lettem, ahol már össze kellett fogni az értékesítést, üzleti tervet készíteni. Ezekkel a tapasztalatokkal tudom segíteni a hozzám fordulókat.

Tony Robbins szerint: A változtatás nem képesség kérdése, hanem motiváció kérdése.