Evolúciós modellünk egyik lényegi megállapítása, hogy bármely szervezet hatékonysága szempontjából kiemelkedően fontos, hogy az azt alkotó egyének korszakos állapota és funkciója összhangban legyen, valamint, hogy a vállalat az adott személy számára időszerű, és számára az ő szubejtív  állapotában érthetően megfogalmazott küldetést tudjon tűzni.

 

Mi ez?

A KORSZAKOS ANALÍZIS áttekintő képet ad a szervezet – vagy egy kiválasztott rész – állapotáról. Evolúciós modellünk használatával mérjük föl az érintett személyek állapotát és hogy a munkahelyük (funkció és munkakörnyezet) ezzel összhangan van-e.

 1. munkatársak korszakos állapota – egyénekre bontva
 2. küldetés / ügy mutató – vállalat küldetése / egyéni motiváció
 3. személyes állapot / munkahely korreláció – helyükön vannak-e
 4. “passzív tehetség” azonosítása – a nem jól hasznosuló személyek

 

Cél

A hatékonyság alapvető feltétle, hogy az emberek szubjektív célja összhangban álljon a vállalat küldetésével, hogy az egyén a vállalat sikerét, hogy a vállalat az egyén fejlődését jól szolgálja. Evolúciós módszerünkel az esetleges “misalignment” helyzetekre tudunk rámutatni, különös tekintettel a tehertételként cipelt, nagyon nem a helyükön lévő egyénekre.

Az analízis célja, hogy

 1. a vállalatot alkotó emberek állapotáról egy új szemlélet alapján adjon átfogó képet
 2. konkrétan rámutasson a leginkább támaszra szoruló egyénekre
 3. konkrét javaslatot tegyen fejlesztési célokra

 

Miért jó?

Az emberek az állapotuknak megfelelő funkcióban és ennek megfelelő bánásmóddal kezelve a leghatékonyabbak, ami a mi tapasztalatunk szerint korszakosan változik. A KORSZAKOS ANALÍZIS birtokában nem csak konkrét lépések, és fejlesztendő egyének, de fejlesztési területek és irányok is nyilvánvalóak, korszakosan eltérő, hogy kinél mi működik:

A leggyengébb láncszem valóságosan rombolja a többiek hangultatát, és ez akár úgy is lehetséges, hogy közben az egyik legszorgalmasabb, legtermelékenyebb munkatárs. Segítünk kiszűrni a sürgősen kezelendő esejteket.

Az általunk alkalmazott evolúciós kócsing ez egyén számára időszerű fejlődési feladattal számolva segíti a munkatársakat továbblépni, tehát nem csak sikerre optimalizál, hanem nekik a válságok szükségeszerű völgyeiben is támaszt ad.

 

Folyamat

 • anonim felmérés (kérdőív)
 • vezetői interjúk
 • értékelés
 • fejlesztés (igény esetén)

 

Kapcsolat

Joós István, +36206192074, joos.istvan@enakademia.net