Mind hallottunk Artúr kerek asztaláról, de olyan kevesen értjük, hogy mi is a lényege ennek, hogyan is működik jól, mitől is király a “Király”.

Pedig az alap vonatkozásai ennek napjainkra sem változtak meg.

Egy szervezet JÓ működéséhez meghatározóan fontos az Asztal megléte és helyes működése… ami nem csak munkát jelent. Az igazi Vezető: részes.

 

Mi ez?

A kerek asztal tér a csapatnak, és intenzív képzés a vezetőnek. Van-e igazi figyelmed Hozzájuk, tudsz-e valódi teret adni Nekik, érted-e Őket teljes emberként? Meghatározóan fontos sikerkritérium, segítünk gyakoroni. Az igazi Vezető: részes.

 

Cél

A program célja egy új, teljesebb közösségi működésről élményt adni a szervezetet vezető csapatnak. A folyamat első szakszában mi is résztveszünk, de a program célja, hogy a vezető egy eszközzel gazdagodva maga tarthasson majd már ilyen – valóban – Kerek Asztalokat.

 

Miben más?

A Kerek Asztal legfontosabb különlegessége, hogy itt emberek ülnek. Tehát nem vezetők pusztán csak, hanem emberek, a teljes emberségükkel, ugyanis meghatározó tapasztalunk, hogy munka és magánélet végül nem szétválasztható, egyik a másikba, másik az egyikbe folyik, amivel szembenézni nem csak úgy fontos, hogy az emberek a munkát a magánáletben próbálják elhelyezni, hanem fordítva is, hogy tehát a munkának igenis van felelőssége a magánélet felé, a vezetőknek igenis dolga a csapat magánéletének harmonizálásában segíteni.

 

Felépítés – 2 óra

  • érkezés, kötetlen beszélgetés
  • “Lelkesedés szonda” › miért is csináljuk, ki hogy áll
  • “KihívásOK” › témafelvetések, témaválasztás
  • Mély-Ülés“ › őszintén, bátran, tapasztalatokkal
  • vállalások, zárás

 

Mikortól megy nélkületek?

Avezető állapotán – hozzáálásán és készségein – múlik, vannak, akik két-három alkalom után képesek erre, és másrészt sok vezető számára ez a tágabb felelősség lassabban kezd harmonikusan működni, mely esetben akár folyamatos támogatást is tudunk adni.

 

Háttér

A kerek asztal háttere sok éves tapasztalatunk csoportok szervezésében és egyének fejlesztésében. Nyilvánvaló megfigyelésünk, hogy végül szervezetek is csak közösségként működnek jól, amihez nem csak a fej állapota, de a fej és a törzs kapcsolata is mindenkor meghatározó.