Meglepő talán, de az üzletileg is legsikeresebb út egyszerű: igaz embernek érdemes lenni.

Őszinteség magammal – szeretnem kell az ügyet, fontos, hogy Lelkesít
Őszinteség másokkal – jól is kell csinálni, ahogy valóban Helyes. 

Jót és Jól tehát, a recept mit sem változott.

 

Joós István saját sikerei és bukásai, valamint a hozzá tanácsért forduló százak életútjai alapján, személyes stílusban, emberségét felvállalva beszél. Tapasztalata, hogy a kapcsolódásaink annál jobban működnek, minél hitelesebbek vagyunk, ami az ember azzal arányban lehet, amennyire őszinte mer lenni, tehát amennyire az esendőségeit és tökéletelenségeit is vállalni meri. Siker = Bátorság x Alázat – és ábrába is összefoglalta a vezető születésének a korszakait…

 

Témái közül:

  • Munka és Magánélet – “Legnagyobb kihívás az emberi úton, ha a kettő konfliktusban áll, aminek feloldása nem az egyensúly. Ugyanis az egyensúlyra való törekvés egymásnak ellentmondó célok folyamatos ütközése, ami gyakorlatilag háborút jelent, és bár ez egy ideig fenntartható, de végül fontos lesz választani. Megfigyelésem, hogy a harmóniára törekvő ember sikeresebb és boldogabb.”
  • Kiegés és Megújulás – “Tömegek szenvednek napjainkban a munkahelyükön, motiváció nélkül, kényszerek alatt beszorulva csinálják izzadtsággal, vagy vesznek fel magas fizetéseket lelkes munkavégzés nélkül. Jó ez így? Lehet másképp? Hogyan változhat? Megfigyelésem, hogy a kiégés normális, sőt fontos, mert a szenvedés összpontosítani segít, ami korszakváltás előjele.” 
  • Bukni JÓ, sőt Erény – “Még soha nem láttam senkit, aki valóban tudott volna mások hibájából tanulni. Olyan embert viszont sokat, aki az első lépéseket követő bizonytalanság vagy elbizakodottság nyomán érkező s..ggreesés után felállva és továbblépve nem hogy járni, de szaladni is megtanult. Bukás nélkül nincsen, nem lehet Siker. A válság a változás előszobája, ünneplendő a bátrorság.”
  • Az Vezető Útja – “Az emberek jelentős része vágyik vezető lenni napjainkban, a siker fogalomhoz kötjük ezt is, miközben meglepően keveset beszélünk arról, hogy az igazán jó vezető tulajdonképpen nem “egóbó nyomja”, hanem követ. Ügyet, Küldetést, Megérzést, az Ügyfelek igányeit, a Csapat hangulatát, de bizonyosan követ – az lehet Sikeres, aki Követni megtanul, ami fokozatosan megy.” 

 

Válság és Változtatás

TEDx Danubia, Budapest, 2010

 

Félelem vagy Bizalom

JELEN-kép Konferencia, Budapest, 2012

 

It is GOOD to Fail

TEDx Pannonia, Sopron, 2011

 

Dr. Fearlove or: How I Learned to Stop Worrying and Love Failure

Fear and Fail Conference, Szlovénia, 2013

 

Életút és Háttér

Joós Istvánról bővebben ITT olvashat.