Napjaink legnagyobb kihívása szerintünk a magány, tömegek boldogtalanságának legfőbb forrása releváns közösségek hiánya, hogy nem kapcsolódunk eleget és eléggé, mely okból cselekedni hívunk:

Indíts csoportot!

 

Nagyon egyszerű: a barátaidat hívd össze! Vagy idegeneket, ha ahhoz van kedved… Legyen témája, ami Téged épp foglalkoztat, hirdesd így meg, és hasznos, ha fel is készülsz, gondolatokkal vagy szövegekkel, amiket felolvasol majd! Nos? Értem, hogy tartasz esetleg a csoportveztéstől, de legkevésbé sem atomfizika – és szívesen segítünk is… 🙂

 

Az elmúlt években kipróbált és ajánlott formátumok:

Segítünk.

Aminek feltétele, hogy regisztrálj nálunk (alább), hasonlítson a világképünk (reméljük látszik), egyeztessük a témát (mi lelkesít?), és meghívj az első alkalomra minket.

A résztvevőktől lehetőleg NE kérj pénzt.
Eleinte semmiképp.

 

A folyamat

  1. Regisztrálszbemutatkozás beküldése ITT
  2. Kapcsolódunk – őszinteség az alap
  3. Témaválasztás – mi foglalkoztat?
  4. Vállalod – ami foglalkoztat: hiteles
  5. Meghívsz – embereket, akik jelentkeznek
  6. Megtartod – ha tudunk, elmegyünk, hogy megismerjünk
  7. Ismétlés – havi vagy kétheti rendszerességgel, és máris önjáró vagy :-)

[FONTOS, hogy konkrét témát válassz, ami Neked ma érdekes! Ugyanis azt figyeltük meg, hogy csak ez működik – az ember abban hiteles, amiben őszinte, felvállalt lelkesedése van. Továbbá az is FONTOS, hogy olyat hirdess, amire szívesen hívsz saját ismerősöket is meg! Ne ránk számíts, hogy a csoportot megtöltjük… Segítünk. De jól ez csak akkor megy, ha Te magad mersz embereknek szólni, ha tehát büszke vagy arra, ami készül, és örömmel, izgatottan beszélsz róla!]

 

Díjak

  1. Regisztrációdat követően az oldalunkon is megjelenhetsz majd, mint ÉNAKADÉMIA résztvevő, ha szeretnél.
  2. Az első alkalomra tapasztalt csoportvezető megy tűlünk, ha tud, hogy segítsen Neked.
  3. Fizetős csoport hirdetésének feltétele az Egológus részvétel.

Képzés

Az egológuskurzust ajánljuk, ha a világképben biztos akarsz lenni – ön- és világismeret a téma – kéthavonta tartjuk, Budapesten: ALAPKÉPZÉS itt.

Csoportvezető workshop is létezik, ha konkrétabb instrukcióknak / tapasztalatcserének örülnél: ez így zárt facebook csoport, azoknak, akik már elindultak.

… másérszt ezek egyike sem feltétel. Jelentkezz, ismerkedjünk meg, mondd, ami Lelkesít, és szívesen adunk akár ezek nélkül is teret a felkészülteknek.

Segítünk, hiszünk Benned, várunk!

 

Ajánlás

Nem csak mások, de magad miatt is javaslom csoport indítását, mert az ember idővel muszáj átadásba váltson, tudsz már eleget, felkészült vagy, ha a csoportindítás gondolata foglalkoztat, akkor bizonyosan jó is lesz! – Joós István

 

Háttér

Hogy nekünk ez miért jó? Mert fáj, hogy ennyire kínkeserves, döcögős, nehézkes, lassan formálódó a férfi-férfi és nő-nő kapcsolatoknak teret adó közösségi élet, pedig szerintünk lenyűgözően fontos. Továbbá, mert nagy igényt látunk közösségre a világképünket osztó emberek körében, amit nyilvánvalóan nem tudunk Pestről kiszolgálni, országos klub-élet – “Útonjárók Közössége” – csakis Veletek együtt lesz, és végül mert úgy érezzük, hogy a csoportindítási szándékkal játszó embereknek is sokat tudunk adni.