Magam kibontakoztatni az Út. Bízni. Merni. Felvállalni.” Joós István

 

bejárt út

Vállalkozó Édesapám és az őt mindenben segítő Édesanyám második gyermekeként láttam meg a napvilágot. A felelősségvállalást, a munkafegyelmet, önállóságot, feladatorientáltságot – kis túlzással – az anyatejjel szívtam magamba. Mozgássérült húgom megszületése után a családunkra még több feladat, rám még kevesebb figyelem jutott. Kicsinek megfogadtam, hogy mintagyerek leszek és ennek megfelelő igyekezettel cseperedtem. Eltakartam magam.

A tinédzserévek lázadása és a fiatal felnőttség csapongásai után találkoztam egy fiúval, akivel a kapcsolatunk új irányt adott az életemnek. Felnéztem rá, és mindent meg akartam tenni azért, hogy jól működjünk együtt, de valahogy nem akart stimmelni a dolog. Nem értettem, hogy miért. Összetörtem, és elkezdtem keresni az okokat. Fordulóponthoz érkezett az életem. Egyre erősödött bennem egy hang: „Foglalkozz magaddal!”. Kerestem magam.

Szétválás, egyedül élés és szárnyalás következett. Nem is egyedül, hanem inkább magammal töltöttem időt. Végeláthatatlan önismereti munka kezdődött.

Szakemberek, csoportok és módszerek, könyvek, filmek és minden, ami az utamba került. Mindemellett az álmaim megvalósítására helyeztem a hangsúlyt. Igazi bakancslistás időszak volt. Még Ausztráliáig is elmentem egyedül, ez volt az én nagy El Camino-m. Tanultam magam.

Aztán az egyedül töltött idő egyre terhesebbé vált. Kérők, majd mélyebb kapcsolódás érkezett, amiben már őszintébb önmagam tehettem próbára. Továbbra is sokat foglalkoztam az álmaimmal, de ebben az időszakban az extrémitásról az életszerűségre és egyszerűségre helyeződött át a hangsúly. Az önismereti munka és a tapasztalatok fényében megértettem, hogy azok a személyiségjegyeim, amiket tévesen hibáimnak éltem meg, a valóságban egyedi ismertetőjeleim, amik kijelölik az utamat. Korábban egy tőlem távolálló életformához igyekeztem alkalmazkodni. Önmagam minél őszintébb megélése került előtérbe. Gyakorlom magam.

 

amiért itt vagyok

Személyes életemben sokat adott az Egológia ismerete, és az a közösség is, ami mögötte van. Tudom, hogy erre a rendszerre támaszkodhatok. Azt a tudást, lendületet, támogatást, bíztatást adom tovább, amit magam is itt kaptam.

 

módszerek

  • egológia
  • coaching
  • alkotásban rejlő önkifejezés

 

elérhető

  • személyesen – Budapest
  • telefonon, online
  • csoportban

 

díjazási igény

  • 7 000 Ft / óra

 

kapcsolat és események

 

mentoraim

  • az Egész Világ – és minden élő és élettelen benne;
  • Fancsali László – aki önmagam szülésénél/születésénél a legjobb bába
  • Joós István és Joós Dóra – mert megvilágították, hogy úton járok és bevilágítják az ösvényt mögöttem és előttem.