Az evolúciós kócsing nem szubejktív sikerre optimalizál, hanem az egyén számára időszerű fejlődési feladattal számolva segíti az embereket továbblépni – a válságok völgyeit is ismerjük, oda is kínálunk támaszt.

A workshop az alábbi ábrán látszó rendszer használatába vezet be:

 

 

Evolúciós? Kócsing?

Fejlesztési megközelítésünk különlegessége világképünk, mely szerint senki nincs azonnal kész, sőt korszakokon és azokat tagoló válságokon keresztül haladva fokozatosan fejlődünk mind – a vezető útján is.

Fontos következménye ennek, hogy mi nem szubejktív sikerre, hanem időszerű helyes irányra optimalizálunk, legyen bármilyen nehéz is a válság alján található mélyponttal szembenézni, szerintünk nem a siker csúcsai, hanem a völgyek az igazi fordulópontok.

Megközelítésünk értéke, hogy az egyén szubejtív vágyódásán felül – “szeretnék (újra) sikeres lenni” – mi objektív irányt is látunk: “le kell a válság aljára menni”. Az ember gyakran vágyódik visszafelé, helytelen cél esetén a folyamat eleve kudarcara van ítélve.

Megfigyelésünk, hogy akkor végezzünk a munkánkat jól, ha a ránk támaszkodó ember átmenetileg rosszabbul van. Vágyak és szubjektív célok helyett az igazsággal kell szembesülni, ennek lesz az “átbukás” az eredménye.

Végül: saját tapasztalat alapján állunk. A válságok szükségszerű völgyeit saját élményből is ismerjük, oda így kínálunk támaszt, a kivezető úton magunk is jártunk, ami megnyugtató a bennünket választóknak, hitelességet kölcsönöz a kócsnak.

[az ábra áttekintő értelmezését itt olvashatod]

 

Workshop

Jelen workshop célja, hogy bevezessünk az evolúciós kócsing világképébe és alkalmazásának alapjaiban jártasságot szerezz. A program felépítése:

  • A Vezető Útja – a rendszer magyarázata
  • Workshop – élmények és példák
  • Így használd – instrukciók

 

A módszer haszna

Evolúciós szemlélettel vizsgálva tisztább képet kaphatsz arról, hogy a mi megközelítésünk szerinti korszakos rendszerben hol jár, aki Hozzád fordul – coachee vagy beosztott –, aminek nagy értékei, hogy

  • sokkal tisztább lesz, hogy merre van a tovább – tehát, hogy hogyan, merre lépve lehet a jelenlegi kihívások ellenére sikeres
  • az is világos lesz, hogy mi az, ami elmúlt – korábbi korszakok szokásait soká cipeli az ember, letenni legjobban rálátva lehet
  • harmónikusabb élet – munka és magánélet összefüggései is jól látszanak majd, hogy egyiket a másikkal hogyan segítheti

 

Adatok

  • Részvételi díj: 9 000 Ft
  • Időtartam: 3 óra
  • Helyszín: Bp, I. kerület

Következő alkalom: 2017. október 25.

 

Jelentkezés