Az evolúciós kócsing az ember korszakos állapotára tekintettel működik, tehát nem egyszerűen csak vágyak irányába, hanem az egyén számára most időszerű fejlődési feladattal számolva segítünk neki továbblépni.

 

Fejlesztési megközelítésünk különlegessége világképünk, mely szerint senki nincs azonnal kész, sőt korszakokon és azokat tagoló válságokon keresztül haladva fokozatosan fejlődünk mind, a vezetésben is.

Fontos következménye ennek, hogy mi nem szubejktív sikerre, hanem az objektív helyes irányra optimalizálunk, legyen bármilyen nehéz is a válság alján található mélyponttal szembenézni, szerintünk nem a siker csúcsai, hanem a völgyek az igazi fordulópontok.

Megközelítésünk értéke, hogy az egyén szubejtív vágyódásán felül – “szeretnék (újra) sikeres lenni” – mi objektív helyes irányt is látunk: “szembe kell a válság okával nézni”. Az ember gyakran vágyódik visszafelé, helytelen cél esetén a folyamat eleve kudarcara van ítélve.

Végül: mi saját tapasztalat alapján állunk. A válságok szükségszerű völgyeit saját élményből is ismerjük, oda így kínálunk támaszt, a kivezető úton magunk is jártunk, ami nagyon megnyugtató a bennünket választó útonjáróknak, speciális hitelességet kölcsönöz a kócsnak.

Bővebben az ábráról itt olvashatsz.

 

Amit adunk

Tiszta képet arról, hogy a mi megközelítésünk szerinti korszakos rendszerben hol jársz épp a Vezető Útján, aminek nagy értékei, hogy

 • sokkal tisztább lesz, hogy merre van a tovább – tehát, hogy hogyan, merre lépve lehetsz a jelenlegi kihívások ellenére sikeres
 • az is világos lesz, hogy mi az, ami elmúlt – korábbi korszakok szokásait soká cipeli az ember, letenni legjobban rálátva lehet
 • harmónikusabb élet – munka és magánélet összefüggései is jól látszanak majd, hogy egyiket másikkal hogyan segítheted

 

Kapcsolódó tapasztalataink

 1. fiatalon az ember lelkes, de arrogáns, tehát bukik
 2. ezután képezni próbálja magát, de sosem igazi
 3. az élet útjának felén mind erdőbe jutunk
 4. kiégni normális, nincsen Veled baj
 5. senki nem oldja egyedül meg
 6. könyvekben nincs igazi válasz
 7. tréningek sem működnek magukban
 8. irányt változtatni fontosabb, mint módot
 9. a jó vezető folyamatosan támaszkodik, sőt
 10. ami megdöbbentő: hogy végül NEM is ő vezet

 

Kócsok

Az ÉNAKADÉMIA evolúciós megközelítését alkalmazó tanácsadók listája ITT elérhető. (feltöltés alatt)