Az élet útján 30-40-50 éves korban jelentkező kiégés, elakadás, karrier és/vagy magánéleti billenés normális, semmit nem rontottál el, rendben van minden.

Megoldás van és vár, csak épp a visszafelé kapaszkodás helyett ELŐRE kell lépni. Új és jobb – boldogabb (!) – élet vár, ha csak mered választani a kockázatos döntéseket.

 

Megfigyelésünk, hogy senki nem valóban felnőtt 25 évesen, és ebből fakadóan nagyon hasonló kihívások jelentkeznek fiatal felnőttkori mintáink csődje környékén, magánélet és karrier, sőt gyakran az egészség is válságba kerül a 30-as, 40-es, 50-es éveinkben…

A szégyen hibás reakció, minden rendben, de nem vissza, hanem tovább kell lépni.

 

Mi ez?

A Megújulás Útja amolyan “térkép az élethez”, avagy másképp: tapasztalati alapon álló logikus magyarázat az élet középső időszakának kihívásaihoz, mások állapotaihoz és magunkhoz. 

Megfigyelésünk, hogy a válságok amolyan “lelki szabadulószobáknak” is felfoghatók, ahol nem csak a szabadulóművész, de az akadály is Te vagy.

Lehetőségeid:

 1. nem változtatsz, szenvedsz, míg végül pánik lesz, és kitörsz,
 2. kitartóan és bátran próbálkozol, míg egyszer rájössz a megoldásra,
 3. segítséget fogadsz el olyanoktól, akik megoldottak hasonló helyzetet.

Mi a harmadik megközelítést ajánljuk!

Sok száz életút egyezései alapján tudunk Neked magyarázatot adni arra, hogy miért volt elkerülhetetlen, miért van rendben, ami Veled történik épp, és merre jó lépj, hogy a helyzet hatékonyan változzék.

Megközelítésünk ezreknek segített már – reméljük, Te is hasznosnak találod!

 

Korszakok

Az ábrán látszó három nagy korszak – “Régi élet”, “Válság”, “Új Élet” – szakszokra is oszlik: az utat közelebbről nézve több mérföldkő tagolja, de ne ijedj ettől meg, nem kell soká tartsanak:

 

Magyarázat

Az első harmadot a Minták határozzák meg, és bár az elején ebből biztonság és siker születik, a vége felé már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés és depresszió gyakori itt. A “titán” korának is szoktuk ezt mondani…

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “titán halála” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sűrű sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön az ember – a válság befelé indulni segít…

Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= magunkat) fedezzük fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és a hiteles Vezető.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. Terápia, coaching vagy meditáció útján sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz irányt és társakat szükséges találni magunknak.

A kifelé emelkedő időszak nagy kihívása, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz… lelkesítő célt kell  merni választani, “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést találunk magunknak – az talál meg minket (!) –, ami egyszerre eredményez hasznosságot, társakat és közösséget.

 

Honnan vettétek?

A korszakos rendszer az emberiség ősi meséire és mítoszaira, Carl Gustav Jung munkájára és a Hős Útjára épül. Dante, Homérosz, Shakespeare, sőt a nagy hollywoodi sikerfilmek hősei, Luke Skywalker és Neo, de még Steve Jobs és Madonna is ilyen úton jártak.

 

Hol jársz?

 1. HA szerinted hülyék vagyunk, és kinek képzeljük magunkat = Régi Élet
 2. HA összeomlik épp a világ, valahogy változtatni kéne = Régi Élet vége
 3. HA bukás után boldogulni, magad megérteni, felállni időszerű = Ereszkedés 
 4. HA sikerült, de mégsem jó egyedül, tartozni vágysz = Legmélyebb Pont 
 5. HA az Irány már tisztul, de a fókusz életlen, az alázat nehéz = Emelkedés
 6. HA döntöttél, beleálltál, megy, de még nem egészen sikeres = Kilépés 
 7. HA a hasznosságod megvan, Lelkesítő Helyed elfoglaltad = Új Élet 

 

Mire jó?

A rendszer tájékozódni és továbblépni segít, mint bármely térkép. A korszakok közötti válságok oka az ember saját ellenállása, hogy ragaszkodik ahhoz, ami a múltban jó volt, azonban a jövőben tovább már nem tartható.

Az emberi lélek – önazonosság, identitás, ego – tapasztalatok által csiszolódik, sokkal jobban haladhatsz, ha helyes képed van az útról, meghatározó különbség, ha érted is, miben vagy. Akár még hibákat is helyrehozhatsz.

Nem megoldani tudjuk a helyzetedet. Hanem sok egyező tapasztalat alapján tudunk segíteni, hogy abba tedd az energiád, amibe valóban érdemes. Gyorsítani segítünk, velünk időt nyerhetsz.

 

Kínálatunk

 1. az “útonjárók közössége”: EGOYOGA
 2. online kurzusok változtatni: KURZUSOK
 3. részletes magyarázat: VIDEÓK és KÖNYVEK

 

Isten hozott.

Barátsággal,
Joós István