Nőknek segítséget és
közösséget ajánlunk.
Férfiaknak nőkkel
való kapcsolódást.

Nők kezében a világ sorsa!

10 éve dolgozom férfiakkal, és azt látom, hogy nagyrészt lehetetlen az életükön változtatniuk. Mert a változást blokkoló hatások sokkal erősebbek náluk. Tapasztalatom, hogy változtatni azok a férfiak tudnak, akiknek bölcs nőkkel sikerül kapcsolódni. És ők is csak lassan.

Nőket férfiak segítésében és egymás támasztásában segítjük – férfiak nagyszerű nőkkel találkozhatnak nálunk. 

Joós István

Alapító

Korszakos ÖNISMERETI RendszerÜNK

Értsd jobban, hogy melyik életszakaszban vagy, hogy könnyebben tudj A) továbblépni, B) kapcsolódni!

Az Énakadémia korszakos rendszere – az EgoYoga – aktuális élethelyzetedet segít (sokkal!) jobban érteni az által, hogy sok száz konkrét élettörténet egyezésein alapuló magyarázatot ad. 

Kattints a képre, ha rövid leírás érdekel, vagy nézd meg Joós István másfél órás ingyenes előadását!

Ha érdekel hol jársz: használd az Életnavigáció szolgáltatást!

Korszakos Életnavigációs Rendszer

Ahol már találkozhattál velünk

ÚT-MUTATÓ – könyv

Joós istván, az Énakadémia alapítójának könyve logikus, kézzelfogható magyarázatot ad az emberek életében természetes módon elkövetkező mélypontok szükségszerűségéről, és konkrét segítséget nyújt a továbblépéshez, bármi is van veled. Több mint 10 év személyes tapasztalatait kaphatod meg egy könyv formájában. Ha készen állsz szembenézni önmagaddal, és tenni a boldogságodét, akkor az Út-Mutató Neked is szól.

ÉNAKADÉMIA

Térkép az élethez

A korszakos életnavigációs rendszer amolyan “térkép az élethez”, avagy másképp: tapasztalati alapon álló logikus magyarázat az élet nagy korszakaihoz, és az ezeket elválasztó válságok “gyors” megoldásához.

A rendszer legegyszerűbb magyarázata, hogy minták mentén indulunk, mindannyian, jól is megy minden, míg aztán egy ponton válságba jutunk. A jó hír, hogy nem rontottál el semmit, minden rendben, a válság megújulás (!) mindenkit utolér. Másképp: nem Te vagy válságban, hanem a csak mód, ahogy az életedet eddig élted. A megoldás egyszerű: tovább kell lépj.

A továbblépés módja, hogy az ember az élete útján továbblép (ezoterikus fogalommal: felébred, tehát ráébred arra, hogy nem helyesen él). 

Feladat: (1) kimondani az igazságot, (2) a halogatott helyes lépéseket megtenni. Amit persze csak mondani könnyű, megtenni nagyon nehéz.

Olyan ez, mint a “Mátrix” című filmben. Kesergés és panaszkodás helyett magaddal és a vágyaiddal (a személyes igazságoddal) kell szembenézz. Helyed van és vár. Az igazi Munka és az igazi Társ az Igaz Élet jutalma lesz,  csak épp a halogatást, hazugságot, önámítást, pózokat kell felszámold előbb.

Vállalj az életedért felelősséget!

Használd hozzá mások tapasztalatait.
Együtt sokkal könnyebb.

Mire jó?

Ha ÉRTED hol jársz, akkor a múltat elfogadni, a haragot letenni és a továbblépés helyes irányát megtalálni is könnyebb.

Tapasztalatunk, hogy a válságok amolyan “lelki szabadulószobák”, ahol nem csak a szabadulóművész, de az akadály is Te magad vagy.

Lehetőségeid:

    1. nem változtatsz, tehát szenvedsz, míg végül pánik lesz, és kitörsz,
    2. egyedül próbálkozol, míg egyszer majdcsak rájössz a megoldásra,
    3. segítséget fogadsz el olyanoktól, akik megoldottak hasonló helyzetet.

Mi a harmadik megközelítést ajánljuk!

Sok száz életút egyezései alapján tudunk Neked magyarázatot adni arra, hogy miért volt elkerülhetetlen, ami Veled történik épp, miért van rendben, és merre jó lépj, hogy a helyzet hatékonyan változzék.

Megközelítésünk ezreknek segített már – reméljük, Te is hasznosnak találod!

Magyarázat

Az út elejét a Minták határozzák meg, és bár az elején ebből akár biztonság és siker születik, a vége felé már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Tudatlan“ ember titán, de (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták csődje” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön (a teljes személyiségét kell integrálja) az ember – a válság befelé indulni segít…

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= az Igazi Önmagunkat) fedezzük mélyülve fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és mások tapasztalatai.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. A közkeletű vélekedéssel ellentétben terápia, coaching, meditáció vagy ima útján sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz 1) súlyokat kell letenni, 2) a helyes irányt szükséges megtalálni.

A mélypont a “Ráció Halála” lesz, ami után nagy kihívás marad, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem – még mindig nem – vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket, amint készen állunk rá (!) –, és ez egyszerre eredményez hasznosságot, társat és közösséget. A “Céltudatos” ember különlegessége, hogy tudja és teszi a dolgát.

Rövid videómagyarázat alább, másfél órás a nyitóoldalon.: 

 

Honnan vettétek?

A korszakos életnavigációs rendszer neve EgoYoga. Az emberiség ősi meséire és mítoszaira, Jung munkájára és a Hős Útjára épül. Dante, Homérosz, Shakespeare, sőt a nagy hollywoodi sikerfilmek hősei, Luke Skywalker és Neo, de még Steve Jobs és Madonna is ezen az úton jártak.

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!