Az élet kihívásait segítünk gyorsabban megoldani.

Az Énakadémia küldetése

„Eszményünk a boldog és sikeres ember, aki tudja a helyét a világban, harmonikus kapcsolatokat ápol és jól működő párkapcsolatban él. Az emberi életben olykor alapvető változtatás szükséges, hogy ez így legyen, aminek a jele, hogy a korábbi életformánk – kapcsolat, munka, egészség – válságba jut. A válság tehát jó. Annak a jele, hogy készen vagy egy új és jobb életkorszakra. A válság megoldása lépni. Az Énakadémia ebben segít.” 

Joós István

Énakadémia Alapító

Korszakos ÖNISMERETI RendszerÜNK

Értsd jobban, hogy a megújulás melyik szakaszában vagy, hogy könnyebben tudj A) továbblépni, B) kapcsolódni!

Az Énakadémia életnavigációs rendszere aktuális élethelyzetedet segít (sokkal!) jobban érteni – tapasztalati alapon álló magyarázatot ad, hogy a kapcsolati/karrier kihívást gyorsabban meg tudd oldani.

Énakadémia Korszakos Rendszer

Ahol már találkozhattál velünk

Kézzelfogható segítség a saját utadon haladni

Joós istván, az Énakadémia alapítójának könyve logikus, kézzelfogható magyarázatot ad az emberek életében természetes módon elkövetkező mélypontok szükségszerűségéről, és konkrét segítséget nyújt a továbblépéshez, bármi is van veled. Több mint 10 év személyes tapasztalatait kaphatod meg egy könyv formájában. Ha készen állsz szembenézni önmagaddal, és tenni a boldogságodét, akkor az Út-Mutató Neked is szól.

ÉNAKADÉMIA

Térkép az élethez

A korszakos rendszer amolyan “térkép az élethez”, avagy másképp: tapasztalati alapon álló logikus magyarázat az élet középső időszakának kihívásaihoz.

A rendszer legegyszerűbb magyarázata, hogy minták mentén indulunk, mindannyian, míg aztán egy ponton a válságba jutunk 30-40-50 éves korunkban. A jó hír, hogy nem rontottál el semmit, minden rendben, az életközepi válság megújulás (!) mindenkit utolér. Másképp: nem Te vagy válságban, hanem a csak mód, ahogy az életedet eddig élted. A megoldás nagyon egyszerű: tovább kell lépj.

A továbblépés módja, hogy az ember A) kimondja az igazságot, B) a halogatott helyes lépéseket meglépi. Amit persze csak mondani könnyű, megtenni nagyon nehéz.

Olyan ez, mint a “Mátrix” című filmben. Kesergés és panaszkodás helyett magaddal és a vágyaiddal (a személyes igazságoddal) kell merj szembenézz. Helyed van és vár. Az igazi Munka és az igazi Társ az igaz Élet jutalma lesz… Csak épp a halogatást, hazugságot, önámítást és pózokat kell előbb felszámold.

Vállalj az életedért felelősséget!

Használd hozzá mások tapasztalatait.
Együtt sokkal könnyebb.

Mire jó?

Ha ÉRTED hol jársz, akkor a múltat elfogadni, a haragot letenni és a továbblépés helyes irányát megtalálni is könnyebb.

Tapasztalatunk, hogy a válságok amolyan “lelki szabadulószobáknak” is felfoghatók, ahol nem csak a szabadulóművész, de az akadály is Te magad vagy.

Lehetőségeid:

    1. nem változtatsz, szenvedsz, míg végül pánik lesz, és kitörsz,
    2. kitartóan és bátran próbálkozol, míg egyszer rájössz a megoldásra,
    3. segítséget fogadsz el olyanoktól, akik megoldottak hasonló helyzetet.

Mi a harmadik megközelítést ajánljuk!

Sok száz életút egyezései alapján tudunk Neked magyarázatot adni arra, hogy miért volt elkerülhetetlen, ami Veled történik épp, miért van rendben, és merre jó lépj, hogy a helyzet hatékonyan változzék.

Megközelítésünk ezreknek segített már – reméljük, Te is hasznosnak találod!

Magyarázat

Az út elejét a Minták határozzák meg, és bár az elején ebből akár biztonság és siker születik, a vége felé már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Titán“ (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták csődje” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön az ember – a válság befelé indulni segít…

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= magunkat) fedezzük mélyülve fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és mások tapasztalatai.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. Terápia, coaching vagy meditáció vagy ima útján sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz 1) súlyokat kell letenni, 2) a helyes irányt szükséges megtalálni.

A kifelé emelkedő “Gyakorló” időszak nagy kihívása, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket (!) –, ami egyszerre eredményez hasznosságot, társakat és közösséget (“Hős” majd “Vezető” korszak).

Honnan vettétek?

A korszakos rendszer az emberiség ősi meséire és mítoszaira, Carl Gustav Jung munkájára és a Hős Útjára épül. Dante, Homérosz, Shakespeare, sőt a nagy hollywoodi sikerfilmek hősei, Luke Skywalker és Neo, de még Steve Jobs és Madonna is ezen az úton jártak.

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!