Hinni úgy, ahogy talán még Ő sem hisz Önmagában, a Világban és a jövőjében. Hinni úgy, ahogy lehet, hogy még senkiben nem hittél? Hinni a nehézségek idején is, hogy létezik számotokra egy jövő és épp afelé tartotok. Mindketten a magatok módján, a feladataitokkal szembe nézve, az ego játszmáit lerakva, a sebezhetőségeteket vállalva. Tudsz-e így hinni a Férfiban, akit szeretsz?

A hit kapocs, ami összekapcsolja a láthatatlant a láthatóval, és ebben a Nő a hit csatornája. Létra a láthatatlan világ és ezen világ között, általa születnek a csodák, manifesztálódik a Férfi teremtése is.

A hit irányai

A Nő hite többirányú. Egyrészt hisz az Univerzum/Isten erejében, és abban, hogy minden úgy alakul, ahogy mindenki számára a lehető legjobb. Másrészt érzékelheti a jövőt, így hisz abban a nagyszerű jövőben, amit a Férfival együtt választhatnak és teremthetnek. Hisz a legsötétebb órákban is, így át tudja lendíteni a Férfit és a kapcsolatot a legnehezebb pillanatokban. Végül pedig hisz a Férfiban és a Férfi választásában, képességében és ügyében.

Mindezek nem választhatók el egymástól, a Teljesség részeként így segíti a Nő és az ő hite a Férfi ügyének kibontakozását, aktualizációját és ebben a világban való megvalósulását. Így támogatja a Férfit a cselekvésben, hogy aktív cselekvő énét megvalósítva egyre könnyedebben és egyre nagyobb lépéseket tegyen meg a közös életük felé.

Hit vagy önáltatás?

Tettem fel én is a kérdést sokszor magamnak. Hit vagy érzékelése a jövőnek? Valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan belső tudás, ami túlmutat a reménysugár megfoghatatlanságán, de mégis talán innen indul… Az első lépések megtételekor még talán egy halvány pislákoló fény, majd ahogy zajlik a közös tánc, történik az egymásra hangolódás, úgy érzi magát a Nő is egyre inkább biztonságban a Férfi mellett, úgy lesz a Nő hite egyre nagyobb katalizátora a kapcsolatnak. A Nő magabiztossága a Férfira is kihat, a Férfi teremtése pedig formálja a kapcsolódást.

Az egyetlen dolog, amit mégsem akartam elkövetni, az az önáltatás és önhazugság, hogy csak én fantáziálok, én képzelek többet a kapcsolatba, mint ami valójában van. Többször kértem, sőt követeltem, hogy mondja meg, ha nincs és nem lehet jövőnk, ha nem választ, mert akkor tovább állok. Biztosítékot akartam. Sokáig. Sokszor. Nem kaptam meg. Soha. És most már, több év távlatából értem is hogy miért.

Mert a Férfi nem tudja. Azért nem választ, de azért nem is küld el, mert nagyon sokáig teljes sötétségben kell megtenni a lépéseit, és legtöbbször még a következő lépést sem látja, nem hogy a távlati célokat, a távlati lehetőségeket.

Mert a Nő fénysugár. Így a kérdés valójában az, hogy leszel-e számára lámpás? Leszel-e a Fény, aki beragyogja az útját, aki eligazítja, aki által könnyedebben talál ki az útvesztőből és lel rá a saját útjára? Leszel-e Társa anélkül, hogy elvárásod lenne felé? Megtalálod-e magadban az Erőt, vigyázol-e rá, amikor elfárad, és adsz-e neki a hitedből, amikor az övé elfogy?

Nem mindenkiben és nem mindenkiért

És igen… lehet, hogy lesz olyan Férfi, akiben hiába hiszel. Aki nem tart veled, nem választja a változást és nem választja a közös jövőt. Képes vagy-e mégis tovább menni, új esélyt adni másnak és újra hinni? Így idővel talán érezni fogod Te is, hogy hol és kinél van meg az az összhang és kivel közös az út – legyen az bármilyen egyedi, bármennyire is szokatlan és bármennyire is a Ti különös teremtésetek.

Hogy elkerüld az önáltatást, mégis közvetítsd a hitet, hajlandónak kell lenned folyamatosan ránézni arra, merre is tartasz, merre tart a Férfi, és merre tartotok Együtt. És ahhoz, hogy kiderüljön, valós-e a hited alapja, csak figyeld, hogy használja-e az Erődet, befogadja-e a hitedet, amit számára adsz és többet teremt-e általad, mint nélküled?

Úgyhogy a kérdés nem is biztos az, hogy tudsz-e hinni a Férfiban, akit szeretsz? Hanem sokkal inkább az, hogy ki az a Férfi, akiben hinni tudsz annyira, hogy kockáztass és meghaladd saját magadat érte?

A hited pedig ahogy erősödik, úgy válik egyre inkább tudássá és bizonyossággá. Úgy válik a láthatatlan láthatóvá, a kézzelfoghatatlan kézzelfoghatóvá és az álom valósággá.

Hörömpő Andrea

 

Kapcsolódó kurzus: