Röviden azért, mert nem működik. Mert pont ellentétes hatást érsz el, mint amit vársz. Az akarás ellenállást szül, falakat emel és távol tart. Az akarás túl erős, már-már erőszakos energiát közvetít, nem sok köze van a finom nőiesség energiájához.

Mi működhet tehát az akarás helyett? Hogyan kommunikálj úgy, hogy az ne rontsa, hanem építse a kapcsolatotokat?

Az akarás még a harcias Amazon korszakból visszamaradó szokás, az irányítás elengedésének bizonytalanságát tükrözi. A Hölgy korszak egyre többször szembesít majd azzal, hogy képes vagy-e elengedni az akarásodat, és saját magadról a Férfire helyezni a figyelmet. Hogy sikerüljön, mindehhez lágyulnod szükséges, vállalva a sebezhetőségedet, kilépve a páncélodból, és megengedve a Férfi számára, hogy irányítson, vezessen.

Az akarás mögött ugyanis még az van, hogy te irányítanál, fogod a gyeplőt, és ha nem arra mentek, amerre te szeretnéd, akkor vagy hirtelen megrántod, vagy durcásan magadba fordulsz, hogy nem sikerült az akaratod érvényesítése.

Érdemes az akarás mögötti saját mozgatórugót megnézni, és a puszta információt kivenni ilyenkor belőle, ezt az információt kommunikálva a másik felé, a szélsőséges érzelmi intenzitás töltése nélkül.

Megjegyzem, az elvárás is az akarás egy különleges formája, amelyben feltételhez kötöd, ezáltal korlátozod a Férfi működését. A kapcsolatotok minőségéért alapvetően te magad vagy a felelős, így érdemes azt tudni, hogy nem valószínű, hogy az ilyen megnyilvánulások abba az irányba viszik az alakulását, amit te szeretnél. Amikor akaráson kapod magad, ez a három eszköz könnyed segítségül tud szolgálni számodra:

  1. Hogyan és mit tudsz úgy kérni, amit és ahogyan Ő adni tud?

A férfiak imádják teljesíteni a nők kérését. Így az a saját éberségeden múlik, hogy amit akarás útján kommunikálnál felé, vajon át tudod-e fogalmazni kérésbe? Alapvetően sokszor a szavak mögötti energia számít, amire a férfiaknak valami különleges érzékük van. Ha nem érzik magukat nyomás alatt, ha érzik, hogy megvan a szabad választásuk abban, hogy a kérésedet a saját szabad akaratukból, örömmel teljesítsék, előbb célhoz érsz.

  1. El tudod-e fogadni, ha nemet kapsz?

Ébernek lenni arra, hogy mit kérhetsz, és mi az, ami per pillanat sok, a saját felelősséged. Rá kell érezz arra, mikor mire van itt az idő, mert ha a Férfi valami eget rengető projekten dolgozik éppen, akkor nem biztos, hogy a te kérésed teljesítése lesz a legfontosabb számára. Tehát időzíteni tudnod kell, és lesznek olyan időszakok, amikor bizony az teremti a többet a kapcsolatotok számára, ha képessé válsz a kérésedet elhalasztani.

Néhány félresikerült próbálkozás után érezni fogod, mikor mire van itt az idő. Mikor mivel lehet „zavarni”, mikor mire befogadó. Hogyha alapvetően megengedő vagy arra, hogy mondhat számodra nemet is, és nem sértődsz meg, nem kezdesz hisztizni utána, az mélyíti a kapcsolat stabilitását és hálát fog generálni feléd.

  1. Tanulj meg az ő szemével látni

Ahhoz, hogy egyre jobban ráérezz, mikor mire van itt az idő, érdemes megtanulni a Férfi szemével látni. Ehhez nélkülözhetetlen az, hogy tudd, miben van éppen, mi foglalkoztatja, mi a napi kihívás számára és egyszerűen kérdezd meg, hogy ennek a megoldásában tudsz-e neki segíteni? Legyenek ezek akár teljesen egyszerű apróságok.

Hogyan tudod őt tehermentesíteni? Hogyan tudod az ő válláról a terheket levenni? Ha ezt látod, ha ebben közreműködsz, könnyebben befogadóvá válik a te nézőpontodra, a te helyzetedre, a te kívánságaidra. A megértés megértést szül, és az ajtócsapkodások egyre könnyebben elkerülhetővé válnak.

Kalandos út ez, és az egymáshoz csiszolódás része az akaráson való túljutás. De gyakorolni valójában bármikor, bárkivel gyakorolhatsz, így idővel megéled azt, hogy sokkal több eredményt érsz el az akarásod elengedésével és helyette inkább a finom, nőies kéréssel.

dr. Hörömpő Andrea, mentor

 

Kapcsolódó kurzus