Szerintem nincs Nő, aki ezt nem ismerné. Amikor mi otthon lerágjuk az összes körmünket, nem értjük hová tűnt, hibáztatjuk magunkat, hogy mit csináltunk rosszul, visszapörgetjük az eseményeket, hogy ezt vagy azt kellett volna másképp, és ha megzizzen a telefonunk, ugrunk, hogy vajon Ő-e az.

Nőként magunkra veszünk minden apróságot, pedig a Férfinak egyszerűen olykor szüksége van arra, hogy nélkülünk legyen. Hogy éld túl és mit csinálj, amikor a Férfi eltűnik?

Engedd meg neki

Ez az első és legfontosabb. A Férfi működésének alapja ez. A ground zero, ami minden Férfiben ott van, hogy ha háborog a lelke, ha nincs jól, ha beteg, ha nyomasztja valami, ha rossz kedve van, ha nem találja a helyét a világban, ha nehézsége, problémája van, eltűnik. Amíg mi felhívjuk a barátnőnket, kipanaszkodjuk magunkat, vagy kisírjuk magunkból a bánatunkat, a Férfi mindezt másképp oldja meg. El kell vonulnia a barlangjába, hogy kifundálja magának a megoldást.

Azt persze nem tudja, hogy velünk valószínűleg könnyebben megtalálná, de engedjük ezt is meg neki. Majd idővel rájön, tapasztalja, hogy nem kell mindig visszavonulót fújnia. A Férfi alapvetően elfogadásra vágyik és ennek része az is, hogy szeretne olykor egyedül lenni. Hogy erre milyen gyakran és milyen hosszú ideig van szüksége, az Férfi- és helyzet függő. De idővel kitapasztalod.

Ne hibáztasd magad

A Férfi eltűnése ugyanis az esetek 99%-ában nem rólad szól. Abban az 1%-ban persze lehet, hogy kiakadt rád épp valamiért. De sokkal többször róla szól ez az egész helyzet, mint ahogy azt mi nők gondoljuk. Ezért teljesen felesleges és értelmetlen dolog az, ha magadat hibáztatod. Nem, nem csináltál semmit rosszul. Minden rendben veled, ne agyalj azon, hogy mit kellett volna másképp.

Ne kérd rajta számon

Egy nagyon áldásos és a kapcsolatot mélyítő reakció, ha nem kéred rajta számon. Ugyanis ha magadból kikelve felhívod vagy írsz neki, hogy mindezt hogy képzeli és miért csinálja, mondja már el mi van, az nem valószínű, hogy előre viszi a helyzetet és a kapcsolatotokat. Ezen kívül a saját bizonytalanságodat vetíted ki rá és erősíted vele.

Egy számonkérő nő nem túl vonzó. Elmondhatod neki, hogy neked ez nem jó, hogy milyen érzések jönnek fel benned, amikor ezt csinálja, de a „hogyan” ebben kulcsfontosságú. Ha elvárás, számonkérés és a megengedés hiánya van energiában a mondandódban, az pont a visszájára fordul, és csak azt éred el vele, hogy ismét elmenekül.

Foglald el magad

A Férfi számára vonzó az a Nő, aki nem rajta lóg, az a Nő, akinek nincs rá szüksége, aki nem omlik össze akkor, ha ő eltűnik, tehát ha alapból a Nő stabil és rendben van magával. Pont ezért, ha kiakadsz a Férfi eltűnésén, az valójában a saját stabilitásodnak a hiányát jelenti.

Ezért nélkülözhetetlen, hogy legyen valami az életedben, amivel elfoglalod magadat akkor, amikor a Férfi eltűnik. Legyen ez a munka, család, hobbi, bármi, ami örömet okoz, ami feltölt. Minket, Nőket persze alapvetően a Férfi tölt energiában, de fontos, hogy legyen olyan elfoglaltságod, és megfelelő közeged, társaságod, közösséged, ahol eszmét tudsz cserélni, ahol Te is utánpótlást kapsz energiában, tőle függetlenül.

Tegyél fel semleges kérdéseket

Ha elmúlt egy kis idő, szabad a Férfira rákérdezni. Nem kell azt megvárni, hogy ő jelentkezzen. Írj neki, hívd fel és tegyél fel neki semleges kérdéseket. Hogy van, hogy telt a napja, miben tudsz neki segíteni, mik a tervei? Bármit kérdezhetsz. „Beszéltesd” és semmiképp ne azon panaszkodj, hogy milyen nehéz neked nélküle. Semleges kérdések visznek előre az ilyen helyzetben.

A Férfi – sokszor tudattalanul – de tesztel ezzel minket. A reakcióinkat bizonyos helyzetekre. Ezáltal tapasztalja azt, hogy milyen velünk. Ő így éli meg a bizonytalanságot. Nehezen osztja meg a nehézségeit, mert valahol mélyen benne van az, hogy neki erősnek, sebezhetetlennek, keménynek kell lenni. Idő, míg ez megváltozik.

A türelem, elfogadás, szeretet próbája ez nekünk, Nőknek. Számukra pedig valamiféle különös tanulási folyamat. Mert ha hiszed, ha nem, ahogy tapasztalják az ezzel kapcsolatos megengedésünket, idővel egyre kevésbé fognak eltűnni. Persze ez a változás mindenkinél saját magához képest értendő.

Hörömpő Andrea

 

Kapcsolódó kurzus: