Az ember jól csakis a helyén működik, aki nincsen jól, az nincs a helyén.

Tudtad, hogy május 1. József, a munkás ünnepe? Hát azt, hogy még Jézus életében is van olyan nap, amikor nem egyszerűen nem művel csodákat, hanem nem megy neki a csoda? Összefüggés a munka. Csodára a munkájában elakadt embernek van szüksége, aki rendesen dolgozik, annak nincsen.

Hogy mit jelent rendesen dolgozni? Három dolgot:

  1. hogy azt csinálom, amit szeretek, tehát amiben valóban jó vagyok,
  2. hogy olyan küldetésen dolgozom, ami valóban lelkesít, és hogy
  3. ezt őszinte emberséggel teszem, másokhoz így kapcsolódom.

Az emberek nagyobbik része el van ma a munkájában akadva. A munkájában elakadt ember az életében, tehát a kapcsolataiban és egy idő után az egészségében is el van akadva. Szenved. Még jobban szenved. Kiszenved.

Napjaink drámája, hogy az egészség és a kapcsolatok szintjén próbáljuk a válságban lévő embereket segíteni, holott az én megfigyelésem szerint kivétel nélkül mindig igaz, hogy a kapcsolati válságban és/vagy betegségben szenvedő ember alap problémája, hogy a munkájában van elakadva. Ott halogat változást, innen az alap feszültség, ami egy idő után majd már a kapcsolat és egészség terén is okozza a tüneteket.

Az ember jól csakis a helyén működik, aki nem a helyén áll, az nem lelkesedésből, hanem csak pénzért dolgozik, aki pénzért dolgozik csak, az kurva, az emberek nagy része kurva, és kurvának lenni lélekölő… tehát belebetegszenek, és szétverik az életüket és a kapcsolataikat. De az már mind okozat “csak”.

Az alap kérdés, hogy a helyeden vagy-e, és aki nincsen jól, az nincs a helyén, bármi is a látszat.

Azon dolgozz, ami valóban lelkesít, mert a helyes munka minden más alapja, és kerüld azoknak a társaságát, akik nem hisznek Benned, még ha legrégebbi ismerősök is!

A boldogság kulcsa a munka, a helyes munka boldogság. Találd meg, foglald el a Helyed!

Joós István, 2018. május 1.

 

Ajánlott kurzus: