Ha meg akarod a világot változtatni, szeress egy nőt igazán! Azzal, aki vagy. Esendő, “béna”, talán kisgyermek olykor, de másrészt nagy és hatalmas és erős, egyre gyakrabban: Férfi.

Aki vagy. Ezt mutasd meg neki! MAGADAT, ahogy vagy. Ha meg akarod a világot változtatni MERD a saját utadat bátran járni, különben mutatnod nem lesz mit! Nem fogja érdekelni. Nem mert rád nem kiváncsi, hanem mert semmi érdekes nincsen abban, aki csak megfelelni próbál, akkor sem, ha neki vagy a család igényeinek. Kevés. Megfelelni kevés, bármit is mond bárki, és bármilyen példát is láttál. Nem elég. Hanem magad KELL legyél. Végre. Férfi. Akinek a nőn és a családon kívül is vannak céljai. Sőt. A Célja van, ami a nőn és a családon kívüli, mert a Világhoz Akar valamit hozzátenni, a Világban Akar valamit elvégezni.

Ha meg akarod a világot változtatni szeress egy nőt IGAZÁN azzal, hogy olyan Célt mutatsz, amiben magát Ő is megtalálhatja, amihez Rá, a hitére, a bölcsességére, az erejére szükséged van, tehát ami nem megy nélküle! Rettentő fontos ez, hogy éreztesd, hogy KELL. Nem a kislányos arca, sem a főzőtudománya vagy teste ívei okán, tehát nem csak cselédként vagy díszként, hanem az emberségével, aki Ő.

Ha meg akarod a világot váltani, ÉREZTESD egy nővel, hogy szükséged van rá, Lelkesedésed mellett lelked legmélyebb kétségeit Neki, és csakis Neki mutatni Merd! Muszáj. Hogy segíthessen. A férfi lelkének legbelső körében EGY hely van, ami a Társ helye, anyát itt tartani, barátnőt ide engedni árulás. Hogy de az sötét? Igen. KELL, hogy a sötétet is mutasd, hogy a Fény Benned általa világíthasson, hogy Ő adhassa, és Te tapasztalhasd a gyógyító csodát, ami a Nő HITE, mert Hinni csakis abban lehet, aki Látszik, aki magából mutatni MINDENT mer. Nyílj tehát, muszáj, MERD a figyelmét Kérni! Gyönyörködj is, persze, de a szükséget is muszáj éreztesd, választanod így kell, a meghívás lényege nem a külső, sem szex, hanem a közös út, a közös munka, a megosztott emberség legyen. Muszáj hasznosnak érezük magunkat, és a Nő legmagasabb szinten így lehet. Társként. Veled. Ahol igen, vezetned nem egyszerűen felelősség, de kötelesség, a nő, az Igazi Nő számít Rád, szüksége van rá, hogy vezesd, mert maga hasznosulni csakis így, irányhoz képest tud.

Ha meg akarod a világot változtatni, szeress egy nőt igazán azzal, hogy VEZETSZ, tehát irányt ÉS kereteket is merj mutatni neki, határozottságot, erőt, Férfit! Ne félj ettől, ne félj magadtól, a férfinak igenis Dolga vezetni. Másképp nem lehet tánc. Amihez Szerepeket fordítva kipróbálni is hasznos, nő ha vezet sem ördögtől való, de korszak csak, ami boldogságot aligha hoz. MÁS a funkciónk. Vezetni Te, a Férfi vagy alkalmasabb, miközben – lásd ezt – magad is követsz. A Zenét, ami a megérzések formájában Istentől érkezik, és a feladatodról mesél. Folyamatosan. Minden pillanatban. Itt és most. Kövesd! És így vezess. Mert igazán vezetni csakis követve lehet, ami a Rend. Ne félj tőle! A kettőnkön túli Cél érdekében működő rend – az önkény diktatúrájával szemben – SOSEM korlát, hanem gerinc valójában, amit örömmel, sőt lelkesen fogad a Nő, amit legnagyobb boldogsággal emel, fon be, színesít és gazdagít és erősít, öltöztet a világnak kedves, tehát a vázat kiegészítő, a férfi sikeréhez nélkülözhetetlen tehetségekkel fel, és ketten így eggyé épülve bármire képesek vagyunk. A férfi-nő egység alapja a gerinc. Hogy van. Neked, Férfiként. Legyen! Cél a világban muszáj, mert magadat csakis az Ügy és a Funkció célkeresztjében találhatod meg – és másrészt a nő félé, tehát a családban szeretetteli, de határozott rend kell.

Ha meg akarod a világot változtatni – ugyan… Ha boldoggá akarsz egy nőt tenni, SZERESD Őt igazán! Magaddal. Bátran. Őszintén. Határozottan. A harmincadik ötleted negyvenkettedik változatát is vidd hozzá el, még ha fásultnak is tűnik, még ha fáradt is épp. Talán sok hasonlót látott már tőled… Nem baj! Ha valamiben HISZEL, Merd ezt felé teljes valójában, teljes súlyoddal mutatni, hogy Lekesedésed magasztos palastjának ragyogásában megláthassa a félistent. Aki vagy. Mert Az vagy. Félisten. Amikor Lelkesedsz vagy az, amikor érzed, tudod, a Dolgod, tehát önmagad, valódi férfi a Lelkesedés irracionalitásából fakadó Cselekvésben születik, és innentől valóban bármire képes. Képes vagy. TE! Egyetlen feltétellel: ha Mersz. MERJ hát magad lenni, megérzések mentén, lelkesedést követve, bárhova is vezet az út! NE akard tudni. A tudni akarás halogatás csak, hanem haladni KELL, tettekben. Magad miatt és Ő miatta is.

Ha meg akarod a világot változtatni szeress egy nőt igazán azzal, hogy NEM gondolkozol! Legkomolyabban. Mert elszürkülsz, ha gondolkodol, kifakulsz, eltűnsz, meghalsz, megcsal, bármilyen jó apuka is vagy. Az okoskodás valóságosan a tett, tehát minden kapcsolat halála is, mert fényleni csak tudatalatti szándékokból induló GYAKORLATI tettek eredményei által tudsz. Gondolkodva nem. Menj, indulj, CSINÁLD! Mert Szüksége van Rád. Nem pusztán a fizikai jelenlétedre, pénz sem elég, hanem a Nőnek a Fényedre van szüksége. Még ha nem is úgy tűnik, még ha látszólag jól meg is áll a lábán. Valójában nem. Valójában magányos és csalódott nélküled, nagy kard bár kezében, sikerrel is forgatja, de szavakba nehezen foglalható a szenvedése közben, mert szomjazza a Férfit. Tudd ezt! Tudd és cselekedj! Mert Vár, sőt Vágyik. Valahol, valaki, pontosan Téged – Menj! A tételenség öngyilkosság. Szabad, de menni jobb, NE félj hát tovább!

Ha meg akarod a világot változtatni LELKESEDJ és LELKESÍTS – tehát, fontos: NE keress! Keresni energiapocsékolás, haszontalan, zsákutca, hanem magadat, a legigazabb megérzéseidet találd meg, vállald fel, és CSINÁLD, ami Lelkesít, mert ehhez automatikusan, szinte jutalomként “jár” a siker és a Társ. Ha nincs, akkor nem csinálod. Még. Nem eléggé. Nem azt. A szerelem is lelkesedés voltaképpen csak, amit a nő CSAKIS lelkesült férfi irányába tud ezért érezni, ha tehát beléd senki nem szerelmes épp, akkor TE nem vagy elég lelkes. Lépj tehát tovább: Lelkesedj, és VÁLTOZTASS! Magadat a Lelkesedésed mentén megvalósítva MUTASD, bontsd ki, egyre jobban és jobban, amihez bizonyosan érkezni fog a Társ – ha Mersz, Bátran, Lépni ÉS… persze…

Ha meg akarod a világot változtatni, ha boldoggá akarsz egy nőt tenni, tehát ha képes akarsz Igazi Szeretetre lenni, akkor legelőször – nagy titok – bocsáss a szüleidnek meg! Jól látod, igen: BOCSÁSS A SZÜLEIDNEK MEG! Hogy emberek csak. Ők. IS. Persze, hogy nem voltak tökéletesek. Ki az? Ugyan. Arrogáns önsajnálat ezen siránkozni, dehogy rontottak el, hanem helyette LÁSD, hogy épp szerettek, ahogy tudtak, ameddig maguk az emberségben jutottak, és hogy mi, a következő generáció ott vettük át, ameddig ők eljutottak, másképp nem is lehet. Vállukon állsz, ember, találj magadban Hálát, bármilyen vélt sérelem ért, emberség volt csak, esendő jószándék, engedd ezt meg, HALJ ebbe bele, basszus, meddig keseregsz még, meddig hárítod a felelősséget másokra, ELÉG EBBŐL, és CSINÁLD! Ami Lekesít. Magad!

Ha meg akarod a világot változtatni, ha boldoggá akarsz egy nőt tenni, szeress egy Amazont igazán – és NYŰGÖZD őt le! Tetekkel. Ennyi a trükk. A nő szerelme Általad indul, Rád reflektál, jövőjét Benned KELL meglássa, mert a nő magát meghaladni azért automatikusan törekszik, akit félistennek lát. Merj az lenni. Neki. Magadat őszintén mutatva, ennyi kell csak hozzá, őszinteség és NEM tökéletesség, ugyanis NEM az imponál amit láttatsz, hanem a Bátorság, hogy mutatni mered! Ígérem. Bizonyosan. MERD hát mutatni magad, Istennel átitatott ember, aki vagy, Mutasd, pillanatokra legalább, mert erre MINDEN nőnek szüksége van, ha nem is folyamatosan, de olykor, gyakran, hogy félistennek érezze a férfit, akiért, az akivel való közös életért aztán magát bátran, újra és újra örömmel, sőt automatikusan meghaladja, áldozza, Adja, lelkesen igazítja. Ami a szerelem.

Ha meg akarod a világot változtatni MUTASD magad TELJESEN egy nőnek, hogy az életét adhassa Neked, hozzád, érted – hogy szerelmes lehessen végre. Mert a Nő CSAKIS szerelmesen Boldog, tehát máshol fogja megtalálni, ha Neki Te ezt nem adod. Mindegy hány gyermetek van. Mindegy mekkora a ház. A bankszámla is mindegy, végül, mert a nő is a Lelkesedés után megy, muszáj neki, ahogy Neked is, ha tehát meg akarod a világot változtatni… ugyan. Ha boldoggá akarsz egy nőt tenni… ez sem. Ha Boldog akarsz a világban lenni: szeress egy nőt igazán, tehát Merd a legigazabb önmagadat kibontva Neki megmutatni, hogy valóban választhasson, valóban bízhasson, valóban dőlhessen, valóban szerethessen végre. (Újra.) Beléd.

Hmm.

Ha meg akarod a világot változtatni, akkor – a legfontosabb – NE magadat szeresd! Közvetlenül ne. Hanem Őt! Mert magunkat igazán szeretni csakis egymásban tudjuk.

Joós István

 

[A szerző kínjában, alkalmas minták híján kezdett írni, tíz évvel ezelőtt. Blogját azóta ezrek olvasták, a férfi és női út válságairól korszakos modell, majd azt magyarázó könyv készült, tréningjei közül a KIRÁLYNÉKÉPZŐ, az ERŐ-TÉR és a FÉRFI-NŐ TÁBOR kapcsolódik.]