Egy férfi nőképzőt indított egy évvel ezelőtt – micsoda ötlet – és az érzés bevált. Kiderült, hogy van mit adni, sőt nagy-nagy szükség van rá…

 

Hét sorozat ment le, közel százan fordultatok a Királynéképző programon meg, és az alábbiak derültek ki

  1. Emberek rengeteget, gyakran sorsfordító jelentőségű mondatokat tudunk egymásnak adni. Fontos hogy nem vagy a kihívásaiddal egyedül, hogy más is járt ott.
  2. Különböző állapotú emberek mégis szívesebben vannak hasonló helyzetű társakkal, jobb, mélyebb, barátibb, ha nem túl heterogén a csoport.
  3. A heti gyakoriság talán sűrű picit, kéthetente is lehet elég találkozni, ami által díjak is lehetnek jelentősen alacsonyabbak, tehát elérhetőbbek.
  4. A feladatok nagyon fontosak, hogy gyakorlatias a csoport, de meguk az instrukciók írásban is kiadhatók, feldolgozás kell csak közösségi legyen.
  5. A férfi csoportvezető személye bár bizonyos témákhoz nélkülözhetetlen, de más dolgokban egyértelműen zavaró, mert korlátozza az intimitást.
  6. Sok nőnek van személyes tapasztalata és lelkesedése, hogy hasonlót tartson, ha világos keretek vannak hozzá hozzá. Akár kiszolgálhatnánk ezt.
  7. Nem csak Budapesten, de vidéken is nagy az igény. Fontos a módját megtalálni, hogy vidéken is minél hamarabb indulhassanak csoportok.

Változtatunk tehát, szinte napra pontosan egy évvel az eredeti bejelentés után korábbi Királynéképző ezennel részekre bomlik, mostantól egymásra épülő korszakos folyamatok – tehát élethelyzetekre koncentráló speciális csoportok – formájában él tovább, kétheti találkozásokkal, sokkal alacsonyabb havidíj mellett.

A királynéképző folyamat elemei tehát – örömmel jelentem be –, a következők:

  1. FÉRFIKÉP-ZŐ, Amazonoknak – “így működik!”
    ha nem jó a kapcsolat, vagy még nincs meg a jelölt
  2. FÉRFISZELIDÍT-Ő, Hölgyeknek – “így segítsd!”
    ha Te már tudod, de ő még bizonytalankodik
  3. VILÁGSZÉP-S-ÉG, asszonyoknak – “így élj vele”
    ha Lelkesít, választottátok egymást, Szeret

A fentiek – és ez fontos

  • EGY folyamat részei az egymást követő korszakok számára, amik között átjárás van, tehát egy következő csoport vár, amint az aktuális kihívást sikeresen leküzdötted, és tovább lépsz;
  • a csoportok feladatokra épülnek, amik tehát azonosak, bárhol is kezded a csoportot meg, központilag dolgozzuk őket az első év alapján ki, mert megkerülhetetlen a saját tapasztalat;
  •  havi díj ellenében igénybevehetők, tehát egyszer döntesz, és aztán jól tervezhető fix költsége van csak az útnak, ami mentén addig jöhetsz velünk, ameddig csak szeretnél.

Vástunk szeretettel!

Az csoportokat mostantól Egológusok vezetik, ami azt jelenti, hogy bár az első alkalmakon általában én is résztveszek majd még – igen, vidékre is megyek –, de főként csak azért, hogy mindenki maga is tapasztalhassa, hogy nem is biztos, hogy kellek. :-) … Egológusok a jövő. Ami azt is jelenti, hogy csoportok mostantól bárhol az országban indulhatnak, akár Nálatok is tehát, amint Egológus érkezik – vagy magad belevágsz ebbe velünk, semmilyen előképesítés nem kell, az Egológia tulajdonképpen csak figyelmes emberség.

Hogy kik az Egológusok?

Emberek, akikkel hasonló a világképünk, és egyezik az alapvető meggyőződésünk, hogy férfi és nő korszakokon, azokat elválasztó válságokon keresztülhaladva fedezi fel igazi önmagát, tehát helyét és boldogulását – akikkel közös a törekvés, hogy másoknak ebben segítsünk. Bővebben Egológusokról itt, az Egológiáról pedig emitt, … és hosszabb írás is született.

Feladatok változatlanul lesznek.

Továbbá mostantól minden csoporthoz tartozik zárt Facebook támogatócsoport is, ahol az Egológus folyamatosan a tagok rendelkezésére áll, a kétheti alkalmak közötti feladatok és élmények feldolgozását közösségben segítjük, mert hasznosnak tapasztaljuk ez.

Hogy mindez remek, de mi van a férfiakkal?

Nagyszerű kérdés. Egyrészt mert ezt én kérdezem Tőletek, ugyanis automatikusan, pontosan azzal arányban születnek, amint a Nők a helyüket bennük elfoglalják – másrészt, igen, Nekik az ERŐ-TÉR szól. Férfi Klub. Megyünk, ahova elhívnak.

Szeretettel,
Joós István