Sokan kérdezgetnek mostanában, hogy jó-jó, de miért. Miért jöjjenek előadásra, csoportba, kurzusra, ki ez a fazon, mi ez az egész, miért érdekes számukra.

Összefoglalom.

 

Az ÉNAKADÉMIA szó szerint az ÉN akadémiája, azaz az én kurzusára szolgáló akadémia, ugyanis szerintünk az ember Boldog csakis az által lehet, hogy magát, tehát az Én-t, tehat az Egóját csiszolja. Aminek a módja kapcsolódás. Egymással. Ettől is Én-Akadémia, hogy itt nem csak tanuló mindenki, de “instruktor” is. Mert VAN mit adjunk egymásnak!  

 

Tizenkét pontban foglalható össze, amit szerintünk fontos megérteni ahhoz, hogy az ember élete jobban menjen. Siker, boldogság és egészség elérhető, sőt ha igazi, akkor együtt jár.

  1. A válság Jó – NE félj tehát Tőle! … mert a szenvedés segít a változást választani.
  2. Nézz a múlttal szembe – fontos és lehetséges érteni! … elengedni csak azt tudjuk, amit értünk, igenis van magyarázat.
  3. A jó döntés nem racionális – hanem zsigeri, tapasztalva gyorsíthatsz! … döntés, amikor a régitől való szenvedés meghaladja az újtól való félelmet. 
  4. Másokon nem változtathatok – viszont maguktól változnak, ha én változom! … TE kell jobban legyél, hogy a környezted változzék, sőt automatikusan fog.
  5. A legjobb irány a félelmekkel szembe – itt és most, a Bátorságot válaszd! … a válság új és jobb korszak előjele, sötétedés után pirkadat és új nap vár.
  6. Nem vagy egyedül – új és jobb kapcsolódások kulcsa: Merd a bénaságaid is mutatni! … a válságaink nagyon hasonlóak, más is járt ott, szégyen és őszintétlenség butaság.
  7. Az Út Korszakos – az ember a Helyét fokozatosan fedezi fel, KÉRJ segítséget! … segítség belül: megérzések – kívül pedig mindazok, akik már átmentek hasonlón.
  8. Férfi és Nő különbözik – értékünk azonos, de funkciónk eltérő, ismerd a szerepedet! … a férfi munkája végül a világ, nőé a pedig a férfi, legfontosabb, hogy hova adod magad. 
  9. Szükségünk van egymásra – felelősséged, hogy kikkel dolgozol és hol támaszkodsz! … párkapcsolaton túl férfi klub és női kör is fontos, egyedül NEM megy, közösség KELL.
  10. A betegség mindig önbecsapás – nézz a hazugsággal szembe, vagy meghalsz! … akarással az ember nem gyógyulhat meg, hanem ahhoz Igaz-odni is muszáj. 
  11. A világban igenis Rend Van, ha nem is mindig értjük – kockáztass! … bízni KELL, magunkban és a világban, megérzések mentén, biztonság nincs és nem is lesz.
  12. A boldogság kulcsa magunkat önként korlátozni – válaszd a Lelkesítő Célt! … saját kis önzés helyett nagyobb célért élni, hasznosulás = magamat másokért = Szeretet. 

 

Ennyi.

Mármint sokkal több, nyilván, ami az ÚT-MUTATÓ könyv és a találkozók, tréningek, csoportok, előadások, események témája.

Várunk!

Szeretettel,
Joós István